NASCAR Cup Series in Martinsville Speedway: Afgelopen 5 winnaars

Gestart: 3de

Led: 464/500 ronden

de Marge van de Overwinning: 0.373 seconden

1e Martinsville Cup Series overwinning

Truex reed zijn weg naar de eerste in de tweede Ronde 30 na het starten van de derde dag. De rest van de dag was van hem. De enige keer dat hij niet leidde was uit een waarschuwing in ronde 257. Truex en de rest van de leiders gingen voor verse banden voor de laatste ronden van Fase 2, Terwijl Kyle Larson bleef uit in een poging om te pick-up punten. Larson, die moeite om te blijven op de eerste ronde tot dat punt, outraced Truex voor zes ronden voordat de No. 19 kreeg terug in de voorste om Etappe 2 te winnen.

voorjaar 2019 – Brad Keselowski

Bulletin file photo ▲

gestart: 3de

leidde: 446/500 ronden

marge van overwinning: 0,594 seconden

2de Martinsville Cup Series overwinning

Keselowski domineerde, leidde alle ronden op 54 na en won beide etappes, op weg naar zijn tweede overwinning van het seizoen. De enige keer dat Keselowski niet aan de leiding was de eerste vijf ronden, toen zijn teamgenoot Joey Logano begon vooraan, en van rondes 325-374 toen Chase Elliott kort voorbij de nummer 2 auto en hield de leiding voor 49 ronden.

Val 2018 – Joey Logano

Gestart: 10e

Led: 309/500 ronden

de Marge van de Overwinning: 0.107 seconden

Eerste Martinsville Cup Series overwinning

Logano gewonnen op een bump-and-run van Martin Truex Jr. op de frontstretch van de laatste ronde, een overwinning die hem in het kampioenschap vier bij Homestead Miami. Hij ging naar zijn eerste NASCAR Cup-titel.

voorjaar 2018 – Clint Bowyer

started: 9th

led: 215/500 rondes

marge of Victory: 1.146 seconden

eerste overwinning van de Martinsville Cup Series

in een race die slechts één waarschuwing bevatte en drie verschillende coureurs minstens 100 rondes zag leiden, leidde Bowyer de laatste 215 voor zijn eerste overwinning.

Herfst 2017 – Kyle Busch

gestart: 14e

led: 184/500 ronden

marge van overwinning: 0,141 seconden

tweede Martinsville Cup Series overwinning

Chase Elliott leidde de race na een waarschuwing in ronde 497 en leek klaar voor zijn eerste career Cup Series overwinning. Dat was totdat Denny Hamlin Elliott tegen het lijf liep, waardoor hij de buitenmuur raakte en uiteindelijk zijn dag beëindigde. Busch won na het verslaan van Martin Truex Jr. in een finale groen-wit geruite finish.