Jeff Teague

Atlanta Hawks (2009-2016)

2009-10 seizoen

Teague werd geselecteerd met de 19e algemene keuze door de Atlanta Hawks in de 2009 NBA draft. Op 20 juli 2009 tekende hij zijn rookie scale contract bij de Hawks. Als rookie in 2009-10, hij gemiddeld 3.2 punten, 1.7 assists en 0.9 rebounds in 10,1 minuten (.396 FG%,.837 FT%), spelen in 71 wedstrijden (drie starts) en rangschikken 10e onder rookies in assists. Hij eindigde het reguliere seizoen in stijl, setting dan carrière-highs in verschillende categorieën met een 24-punt, 15-assist, vijf-rebound inspanning tegen de Cleveland Cavaliers op April 14, raken 11-of-19 van het veld en spelen alle 48 minuten. Hij ging op spaarzaam spelen in de playoff run van het team, een punt dat zag de Hawks verliezen van de Orlando Magic in de conferentie halve finale.in 2010/2011 bedroeg de tweedejaars gemiddeld 5,2 punten, 2,0 assists en 1,5 rebounds in 13,8 minuten (.438 FG%,.375 3FG%, .794 FT%). Hij scoorde 12 keer in dubbele cijfers, waaronder drie 20-punten inspanningen. Hij leidde het team vier keer in assists en scoorde drie keer. Op maart 12, 2011, Hij eindigde zijn carrière-hoogtepunt van 24 punten in een 91-82 overwinning op de Portland Trail Blazers. Tijdens de eerste playoff match van de Hawks in 2011 met de Orlando Magic speelde Teague minder dan 10 minuten in slechts twee wedstrijden, want de Hawks wonnen met 4-2. Hij werd verplaatst naar de startplaats voor de tweede ronde match-up van het team met de Chicago Bulls na een blessure aan starter Kirk Hinrich. Teague begon alle zes wedstrijden tegen de Bulls, een serie die de Hawks met 4-2 verloren. Teague gemiddeld 14,8 punten en 4.2 assists in 38,1 minuten in zijn zes Play-off starts, ruim boven zijn reguliere seizoen gemiddelden.

2011-12 seizoen

Teague met de Hawks in januari 2012

Teague in 2011-12, begon alle 66 wedstrijden, gemiddeld 12,6 punten, 4,9 assists, 2,4 rebounds en 1,6 steals in 33,1 minuten (.476 FG%, .342 3FG%, .757 FT%). Hij stond achtste in de NBA in steals (106), 10e in steals per game, 20ste in steal-to-turnover ratio (0,79), 22e in assists (321), 23e in assists per game, en 40e in FG%. Hij had 10 20-punten inspanningen en drie double-doubles tijdens het reguliere seizoen, in aanvulling op vier double-digit scoren wedstrijden tijdens de Hawks ‘ 4-2 eerste ronde playoff verlies aan de Boston Celtics.= = = seizoen 2012-13 = = = in 2012-13 scoorde Teague een record van 14,6 punten en 7,2 assists, samen met 2,3 rebounds en 1,5 steals in 32,9 minuten.451 FG%, .359 3FG%, .881 FT%), verschijnen in een team-high 80 wedstrijden (78 starts). Hij nam tien 20-punts/10-assist games in 2012-13, de derde hoogste totaal in een enkel seizoen in de geschiedenis van de franchise (Pete Maravich-12 in 1972-73, en Eddie Johnson-11 in 1984-85). Op januari 16, 2013, Hij scoorde een carrière-hoog 28 punten in een 109-95 overwinning op de Brooklyn Nets. Teague nam later deel aan de Taco Bell Skills Challenge tijdens het NBA All-Star Weekend. De Hawks werden opnieuw uitgeschakeld in de eerste ronde van de Play-offs, verliezen met 4-2 van de Indiana Pacers.op 10 juli 2013 werd Teague verlengd met een aanbod van $ 32 miljoen voor vier jaar door de Milwaukee Bucks, maar drie dagen later kwamen de Hawks overeen met het aanbod. Op december 26, 2013, Hij scoorde een carrière-hoog 34 punten in een 127-125 double overtime overwinning op de Cleveland Cavaliers. Op 18 maart 2014 eindigde hij met 34 punten in een 118-113-overwinning op de Toronto Raptors. Op 14 April werd hij uitgeroepen tot Eastern Conference Player of the Week voor wedstrijden gespeeld van maandag 7 April tot en met zondag 13 April. Hij verdiende zijn eerste speler van de week eer na gemiddeld 20,3 punten, 5,8 assists, 2.0 rebounds en 1.8 steals in 33,8 minuten per wedstrijd (.509 FG%, .917 FT%) in vier wedstrijden, in een week dat de Hawks 3-1 gingen.de Hawks eindigden het seizoen 2013/14 als de achtste seed in het Oosten, uiteindelijk verloren in de eerste ronde van de Play-offs van de Indiana Pacers in zeven wedstrijden. Teague scoorde in alle zeven wedstrijden, waaronder drie 20-puntenavonden, en had één double-double. Hij scoorde een playoff carrière-high 29 punten op mei 1, en gekerfd zijn eerste carrière postseason double-double met 22 punten en playoff carrière-high 10 assists op April 24.op 29 januari 2015, Teague verdiende zijn eerste All-Star selectie als reserve voor de Eastern Conference in de 2015 NBA All-Star Game. Teague leidde de Hawks naar een eerste plaats in het Oosten. In de eerste ronde tegen de achtste-geplaatste Brooklyn Nets, Teague gemiddeld 14,2 punten en 7,8 assists per wedstrijd. In Game 6, Teague telde 13 assists zonder een enkel punt, het helpen van de Hawks afsluiten van de serie met een dominerende 114-87 overwinning. In de halve finale tegen de Washington Wizards behaalde Teague gemiddeld 16,3 punten en 7,0 assists per wedstrijd. In Game 4, Teague opgenomen 26 punten en 8 assists, scoren 10 punten in het vierde kwartaal en het raken van een koppeling drie-pointer in de laatste minuten, het verzegelen van een 106-101 overwinning op de Wizards en koppelverkoop van de serie op 2-2. In Game 6 behaalde hij 20 punten en 7 assists, terwijl hij DeMarre Carroll assisteerde op twee opeenvolgende bezittingen in de laatste minuut, waardoor de Hawks vier punten voorsprong kregen. Ze gingen op om te winnen 94-91 na een potentiële koppelverkoop drie-pointer van Paul Pierce werd afgezwaaid, clinching the series 4-2. Ze verloren uiteindelijk van de Cleveland Cavaliers in de Eastern Conference Finals.

2015-16 seizoen

Vroeg in 2015-16, Teague begonnen te concurreren voor minuten met de back-up point guard Dennis Schröder als zijn rol begon te vervagen grotendeels te wijten aan Schröder verbeterd spelen en Teague de drop-off in de productie. Halverwege het seizoen begon Teague interesse te trekken van de andere teams, waarbij de Hawks naar verluidt met andere teams praatten over mogelijke transacties met Teague. Op Februari 1, 2016, Teague scoorde een seizoen-high 32 punten en sloeg een carrière-high vijf drie-pointers in een 112-97 overwinning op de Dallas Mavericks. Teague hielp de Hawks de halve finale van de Eastern Conference te bereiken, waar ze werden geveegd door de Cleveland Cavaliers.

Indiana Pacers (2016-2017)

Teague (links) met de Pacers in februari 2017, het bewaken van Kyrie Irving.op 7 juli 2016 werd Teague geruild tegen de Indiana Pacers in een deal tussen de Hawks en de Utah Jazz. Hij maakte zijn debuut voor de Pacers in hun seizoensopener op Oktober 26, 2016, het opnemen van 20 punten en acht assists in een 130-121 overtime overwinning op de Dallas Mavericks. Op 9 November scoorde hij een seizoen-high 30 punten in een 122-115 overtime overwinning op de Philadelphia 76ers. Op 20 November behaalde hij 30 punten, negen assists en zes steals in een 115-111 overtime overwinning op de Oklahoma City Thunder. Op december 30, Hij nam een carrière-high 17 assists in een 111-101 overwinning op de Chicago Bulls. In 2016-17 werd Teague de eerste Pacers speler die 82 wedstrijden begon sinds Mike Dunleavy Jr. in 2007-2008.Minnesota Timberwolves (2017-2020) op 10 juli 2017 tekende Teague een contract van 57 miljoen dollar voor drie jaar bij de Minnesota Timberwolves. Op 27 December 2017, in een wedstrijd tegen de Denver Nuggets, Teague leed aan een graad 1 MCL verstuiking in zijn linkerknie en werd vervolgens uitgesloten voor twee-tot-vier weken. Hij keerde terug in actie op 10 januari tegen de Oklahoma City Thunder na het missen van zeven wedstrijden.

Teague miste zes wedstrijden vroeg in het seizoen 2018-19 met een gekneusde linkerknie. Op 5 December had hij een seizoen-high 18 assists in een 121-104 overwinning op de Charlotte Hornets. Hij miste negen wedstrijden vanwege ontsteking van de linker enkel tussen midden December en begin januari. De linkervoetblessure hield hem uit voor nog acht wedstrijden tussen eind januari en begin februari. Op 21 maart werd hij uitgesloten voor de rest van het seizoen nadat hij een blessure aan zijn linkervoet had opgelopen. Op 11 April werd gemeld dat de operatie die Teague onderging voor zijn linker enkel een succes was.op 16 januari 2020 werd Teague, samen met Treveon Graham, geruild voor de Atlanta Hawks in ruil voor Allen Crabbe.= = = Boston Celtics = = = op 30 November 2020 tekende Teague een contract bij de Boston Celtics.