Tratament FIV pentru femei peste 40

FIV pentru femei peste 40

suntem dispuși să luăm cele mai dificile cazuri cu prognostic mai mic, atât timp cât simțim că există o șansă rezonabilă pentru sarcină. Nu anulăm pacienții cu rezervă ovariană scăzută. Femeile cu vârsta peste 38 sau 40 de ani au adesea foarte puține ovule, răspund prost la stimularea ovariană convențională și, din cauza ratelor mai mici de sarcină cu FIV standard, sunt adesea anulate de clinicile FIV de teamă că astfel de cazuri vor scădea Statisticile raportabile.desigur ,o opțiune pentru astfel de femei pe care o clinică le poate împinge este ouăle donatoare, dar multe femei ar prefera să rămână însărcinate cu propriile ouă. Cea mai bună soluție pentru astfel de pacienți este protocolul mini-FIV care utilizează un mediu de aer pur foarte specializat, de cea mai înaltă calitate industrială „cameră curată” și un sistem absolut sigur și fiabil pentru înghețarea embrionilor și un protocol unic de stimulare ovariană ușoară. Vă rugăm să citiți secțiunea despre „mini-FIV” pentru a înțelege mai bine cum putem avea atât de mult succes cu alte femei.

Mini-FIV, dezvoltat pentru prima dată de Clinica Kato Ladies din Japonia și apoi perfecționat și popularizat la Spitalul St.Luke din St. Louis, este doar abordarea potrivită pentru femeile în vârstă sau femeile cu rezervă ovariană scăzută care încă mai doresc să folosească propriile ouă, mai degrabă decât donatoare. Acesta profită de propria dvs. altitudine naturală FSH cu un protocol ingenios de simplu, care se străduiește pentru un număr mai mic de ouă de calitate mai bună. În loc de doze masive de hormoni scumpi pentru a încerca să explodeze câteva ouă de calitate slabă, mai natural tachinează din ovarele mai vechi ouăle lor de cea mai bună calitate, cu un protocol atent conceput de stimulare minimă. Nu există simptome de schimbări hormonale uriașe sau hiperstimulare. Este mai ușor pentru pacient și mult mai ieftin decât FIV convențional, cu succes superior.

succesul acestei abordări depinde nu numai de un nou protocol de stimulare endocrină, ci și de o metodă impecabilă de înghețare a embrionilor, cum ar fi sistemul nostru de vitrificare și sistemul de purificare a aerului de laborator de cel mai înalt nivel pentru a oferi ouălor femeilor în vârstă cel mai bun mediu posibil în care să se dezvolte.

Discovery-Silber

„cuplurile Infertile din întreaga lume vin în St.Louis, Missouri, pentru a-și urmări visul, deoarece Dr. Sherman Silber și echipa sa sunt pur și simplu cei mai buni.”- Documentarul Discovery Health Channel

să dăm câteva exemple:

unei femei de 43 de ani care s-a căsătorit relativ târziu în viață i s-a spus de numeroși medici și clinici de infertilitate că poate rămâne însărcinată doar dacă folosește ovule donatoare, iar unii au recomandat și spermă donatoare din cauza vârstei soțului (ceea ce a fost o prostie). Cu toate acestea, acest cuplu a fost interesat doar să aibă un copil din propria spermă și ouă. Am plasat-o într-un program de mini-FIV cicluri spate în spate pentru a stoca embrioni prin vitrificare în anul următor. Am reușit să obținem un singur ou (și, prin urmare, un embrion) cu fiecare ciclu. După ce patru embrioni au fost depozitați în cele din urmă, am transferat doi embrioni dezghețați la un moment dat în lunile următoare, iar cu al doilea transfer de embrioni, la vârsta de 44 de ani, ea a rămas însărcinată cu propriile ouă și a născut un băiețel sănătos.

o femeie de 44 de ani căsătorită, la vârsta de 38 de ani, cu un bărbat de 34 de ani, a conceput deja în mod natural și a născut un fiu sănătos cu patru ani mai devreme. Acum, cuplul dorea un al doilea copil și i s-a spus că ouăle donatoare erau singura ei opțiune din cauza vârstei și a rezervei ovariene scăzute. Dar cu siguranță nu erau interesați ca fratele fiului lor să aibă o origine ADN maternă diferită de a lui. Așa că am trecut prin două cicluri de mini-FIV spate în spate și am depozitat trei embrioni recuperați din propriile ouă, dintre care doar unul părea viabil. O jumătate de an mai târziu am dezghețat acel embrion unic și l-am transferat în uter. A rămas însărcinată și a născut un copil sănătos la vârsta de 44 de ani, fără a fi nevoie să recurgă la ouă donatoare.

Un alt exemplu: O asistentă medicală în vârstă de 41 de ani, căsătorită cu un medic de 39 de ani, a trecut deja prin trei cicluri convenționale de FIV în altă parte, cu PGD și fără succes. Așadar, clinica lor a recomandat utilizarea ouălor donatoare pentru următorul (al patrulea) ciclu, dar pur și simplu nu erau pregătiți pentru această opțiune. În disperare au suferit trei cicluri spate în spate de mini-FIV cu noi (la aproximativ o cincime din ceea ce a petrecut în FIV anterioare), obținând două ouă de fiecare dată, rezultând șase embrioni congelați depozitați. Am transferat câte două pe rând în anul următor, și în cele din urmă a rămas însărcinată cu transferul final de embrioni, cu propriile ouă, și și-a născut propriul copil sănătos.

unele femei își pierd majoritatea ouălor mai devreme în viață, ca la începutul anilor 30 sau la sfârșitul anilor 20, la fel ca și cum ovarele lor ar fi cele ale unui copil de 40 de ani. Pentru ei, vestea este și mai dură atunci când o clinică de FIV le spune că vor trebui să folosească ouă donatoare. Un astfel de cuplu pe care l-am tratat cu cicluri mini-FIV back-to-back a emigrat în SUA acum 12 ani. Ambii erau medici, în vârstă de doar 34 de ani și li s-a spus de mai multe centre de FIV pe care le vizitaseră că mai avea doar câțiva foliculi rămași, era pe punctul de a intra în menopauză prematură timpurie și nu era candidată la FIV cu propriile ouă. Au început protocoale scumpe de stimulare pentru FIV la mai multe clinici și de fiecare dată când ciclul a fost anulat, deoarece „erau prea puțini foliculi.”

când au venit la noi, am inițiat mai multe cicluri relativ ieftine de mini-FIV și am recuperat 3 ouă într-un singur ciclu și un ou în fiecare din alte două cicluri, rezultând un total de trei blastociste care au fost înghețate prin vitrificare și depozitate pentru transfer ulterior. Toate aceste trei cicluri costă mai puțin decât au cheltuit pentru un singur ciclu standard anulat în altă parte. Primul ei transfer de embrioni aici nu a dus la sarcină, dar cu al doilea transfer de blastocist unic, a rămas însărcinată și a născut un băiețel sănătos, cu propriile ouă, fără a fi nevoie să recurgă la ouă donatoare.

un exemplu excelent de superioritate a mini-FIV pentru femeile în vârstă este o femeie de 43 de ani care a trecut prin 5 cicluri convenționale anterioare de stimulare a dozei mari de FIV de la vârsta de 40 de ani. Fiecare ciclu a produs doar unul sau doi embrioni de calitate slabă și fără sarcină. Acum, la 43 de ani, am pus-o printr-un ciclu de mini-FIV, și ea a produs 5 embrioni de înaltă calitate, și pentru că gravidă, și a născut un copil sănătos. Prea multă stimulare FSH produce ouă de calitate mai slabă, în special la femeile în vârstă.

o femeie de 45 de ani foarte hotărâtă a suferit patru cicluri de stimulare mini-FIV pentru FIV, rezultând un total de 14 embrioni congelați depozitați, deoarece știa cât de mică este șansa ei de sarcină pe embrion cu propriile ouă de 45 de ani. În cele din urmă, am transferat 4 embrioni (pentru că ouăle ei erau atât de vechi) și, așa cum era de așteptat, nu a rămas însărcinată. Cu toate acestea, șase luni mai târziu am dezghețat și transferat încă 4 embrioni, dar de data aceasta a rămas însărcinată și a născut un copil sănătos cu propriile ouă la vârsta de 46 de ani. Mai are încă 6 embrioni congelați rămași și, prin urmare, este posibil să aibă chiar și un al doilea copil în câțiva ani, înainte de a împlini 50 de ani, pentru a fi frate pentru acest copil minune pe care l-a avut de la mini-FIV cu propriile ouă la 46 de ani.

FIV a lucrat pentru ei – AOL Health

de Catherine Donaldson-Evans

AOL Health
1 iunie 2010

Suzanne Gastineau got însărcinată cu primul ei copil atât de ușor, nu i-a trecut niciodată prin minte că câțiva ani mai târziu, va încerca să-și conceapă al doilea timp de un an și jumătate fără rezultate.

rezidenta din zona St.Louis si specialistul IT avea 38 de ani cand l-a nascut pe fiul ei Kyle, acum in varsta de 6 ani. La 41 de ani, încerca să rămână însărcinată din nou, dar nu s-a întâmplat nimic. După ce a mers la ob/gyn și a constatat că singurul lucru care o afecta erau ouăle de proastă calitate din cauza vârstei sale, a fost pusă în grija unui specialist în infertilitate și a decis să se supună unui tip special de fertilizare in vitro care funcționează bine pentru femeile în vârstă.

după două runde de ceea ce medicul ei și alții numesc „mini-FIV” — o formă mai ieftină, tonifiată a procedurii care implică mai puține medicamente cu doze mai mici, producând embrioni mai puțini, dar mai buni, sau ouă fertilizate-Gastineau a rămas însărcinată cu al doilea copil, în ciuda faptului că avea un singur embrion viabil. Micul Alex s-a născut în August anul trecut, când mama lui avea 43 de ani.

„am ajuns cu un băiețel superb”, a spus ea pentru AOL Health. „Este un mic pacient miracol. Personal, sunt un credincios în mini-FIV.”

un exemplu dramatic de mini-FIV pentru femeile de peste 40 de ani este un caz tipic al ceea ce numim infertilitate secundară, în care cuplul a reușit să conceapă și să nască un copil sănătos când erau mai mici, dar acum se găsesc infertili în încercarea lor de a avea un alt copil câțiva ani mai târziu. Infertilitatea secundară este aproape întotdeauna cauzată doar de scăderea numărului și calității ouălor pe măsură ce soția îmbătrânește.

de exemplu, un medic-pacient cu un număr zero de spermatozoizi din cauza deficienței hipofizei (o afecțiune rară la bărbați), a avut numărul de spermatozoizi să revină cu tratamentul hormonal adecvat, dar pentru că numărul era încă scăzut, au avut nevoie de ICSI-FIV. Cu toate acestea, până când ne-au văzut, soția avea deja 40 de ani și avea doar câteva ouă recuperabile și ar fi fost anulate în majoritatea centrelor și tocmai li s-a spus să folosească ouă donatoare, la care s-au opus. Cu mini-FIV și ICSI am reușit să obținem 3 ouă, toate de bună calitate, să le injectăm cu puținul său spermatozoid, să obținem 3 embrioni de bună calitate, rezultând un băiețel sănătos nouă luni mai târziu.

dar asta nu a fost suficient de un miracol. Acum, la 43 de ani, cu o rezervă ovariană atât de scăzută, trei ani mai târziu, au vrut să încerce un alt copil. Acesta este un caz la fel de grav de infertilitate „secundară” pe cât ne-am putea imagina vreodată. Centrul lor local de FIV a râs de ei; dar pentru că erau medici, știau să nu renunțe la speranță. Deci, de data aceasta, din nou cu mini-FIV, am primit de fapt 6 ouă și 5 embrioni de bună calitate, oferindu-le încă doi copii, chiar și la vârsta de 43 de ani, când fiecare alt centru le-ar refuza automat, deoarece rezultatele sunt în mod normal atât de slabe cu FIV convențional la femeile de peste 40 de ani. Ca și cum acest lucru nu ar fi fost suficient pentru o familie, ei au decis la 45 de ani să încerce din nou cu cei 3 embrioni congelați rămași pentru a-și mări familia și acum are din nou o sarcină sănătoasă din cauza nașterii la vârsta de 46 de ani, toate din propriile câteva ouă rămase și din numărul său de spermatozoizi aproape zero.

o femeie singură în vârstă de 45 de ani a trebuit să treacă prin 4 cicluri de mini-FIV cu banca de embrioni și a reușit astfel să stocheze 6 embrioni de bună calitate derivați din propriile ouă. Dar, evident, nu era sigură că chiar și acest lucru ar duce la o sarcină din cauza vârstei sale, așa că a decis în al 5-lea ciclu să folosească și ouă donatoare. Am transferat un embrion dezghețat din cei 6 care au fost înghețați din propriile ouă și un embrion derivat din ouăle donatoare (la cererea ei). Ea a ajuns să nască gemeni sănătoși, unul din ouăle donatoare, dar în mod clar unul și de la unul dintre cei 6 embrioni congelați care au rezultat din propriile ouă. Acest caz exemplifică dramatic faptul că, dacă puteți obține embrioni de bună calitate folosind mini-FIV din propriile ouă, chiar și pentru pacienții de la mijlocul anilor patruzeci, sarcina este încă posibilă fără a fi nevoie neapărat de ouă donatoare.

un cuplu interesant de 38 de ani ne-a văzut în care soțul a fost considerat a fi azoospermic (fără spermă), iar testarea soției a relevat insuficiență ovariană prematură, cu doar câțiva foliculi antrali și un FSH de 3 zile. Dar, în ciuda acestor negative clare, pe care nici o altă clinică nu le-ar lua (și ar recomanda doar sperma donatorului și ouăle donatorului), am încercat. Într-adevăr, am găsit câteva spermatozoizi în el cu TESE care erau de o calitate destul de bună, iar cu mini-FIV, am obținut 3 ouă din ovarele ei foarte deficitare. Acest lucru a dus la 3 embrioni de mare calitate, pe care i-am înghețat. După ce au salvat mai mulți embrioni, cu un alt ciclu de mini-FIV și un alt TESE pentru el, acum aveau 5 embrioni de bună calitate înghețați folosind tehnica noastră avansată de vitrificare. Drept urmare, acest cuplu puțin probabil are acum doi bebeluși sănătoși care folosesc sperma soțului și ouăle soției și nu a trebuit niciodată să recurgă la spermă donatoare sau ouă donatoare.

aș dori să subliniez că nu suntem împotriva ouălor donatoare sau a spermei donatoare. Suntem entuziaști pentru acest lucru și nu avem literalmente probleme de „listă de așteptare” pentru ouăle donatoare. Avem o aprovizionare gata, iar pacienții care aleg această rută sunt foarte mulțumiți de rezultat. Doar că majoritatea oamenilor ar prefera propriul ADN și, în acest scop, administrarea corectă a mini-FIV cu banca de embrioni este cea mai bună alternativă pentru femeia mai în vârstă sau chiar pentru femeia mai tânără care suferă de rezervă ovariană scăzută.

de fapt, succesele remarcabile cu unele dintre aceste femei mai în vârstă rezultate din Protocolul mini-FIV ne determină să fim precauți cu privire la câți embrioni transferăm la un moment dat chiar și atunci când sunt implicate ouă mai în vârstă. O femeie în vârstă de 44 de ani care a fost refuzată de multe centre FIV, cu excepția cazului în care a fost de acord să utilizeze ouă donatoare, a suferit două cicluri mini-FIV la centrul nostru în care am reușit să recuperăm 4 ouă de fiecare dată, rezultând remarcabil 4 embrioni de fiecare dată, care au fost înghețați prin vitrificare și depozitați pentru un eventual transfer. Deci, la vârsta de 44 de ani, am dezghețat și transferat doar doi embrioni (pentru a fi în siguranță) și nu a rămas însărcinată. Două luni mai târziu am dezghețat și am transferat încă doi embrioni și din nou nu a rămas însărcinată. Așadar, cinci luni mai târziu, la aproape 46 de ani, a cerut să dezghețe și să transfere toți cei patru embrioni congelați rămași, crezând că din astfel de ouă vechi, există un risc foarte mic de sarcini multiple. Cu toate acestea, la 46 de ani. acum a rămas însărcinată cu tripleți, toți din propriile ouă de 44 de ani. Din fericire, și așa cum era de așteptat, sarcina ei tripletă s-a redus spontan la gemeni și a născut gemeni sănătoși la termen, cu propriile ouă. Astfel, cu noua noastră tehnologie mini-FIV, trebuie să fim totuși precauți să nu transferăm prea mulți embrioni la un moment dat, chiar și cu ouă mai vechi.

Aflați mai multe despre:

Acest cuplu a efectuat o căutare globală pentru a găsi un medic cu experiență în a ajuta femeile de peste 40 de ani să conceapă. Iată povestea lor:

familia Horvat – Alberta, Canada

nu există cuvinte pentru a ne exprima recunoștința față de Dr. Silber, Dr. DeRosa și întreaga echipă care ne-a făcut visul să devină realitate! Am început călătoria noastră sarcină târziu în viață, am fost 40 și Hubby 38. După un an fără succes, am încercat 1 rundă de FIV la clinica mea locală și am eșuat. Comentariile doctorului meu. au fost „la ce te așteptai la vârsta ta”! Nu era nimic în neregulă cu niciunul dintre noi, cu excepția vârstei mele și a ouălor mele vechi. Am decis să cercetez la nivel global toți Dr. care au experiență în tratarea FIV și a femeilor cu vârsta peste 40 de ani. S-au găsit 3 clinici de top, au avut o consultare cu fiecare medic și au ales dr.Silber. El fiind un pionier în lumea fertilității mi-a dat încredere deplină în a merge pe această cale. El a fost uimitor în discuțiile noastre inițiale și planificarea, nu a oferit speranțe false, dar pe baza faptelor și a protocolului său mini FIV, cu toții am crezut că există o șansă. Asta e tot ce aveam nevoie să aud. Am făcut 3 mini runde de FIV pe parcursul a 1 an și am ajuns cu 9 embrioni. La al 2-lea transfer al unui singur blastocist, am primit cea mai bună veste vreodată…însărcinată la vârsta de 45 de ani! 🙂 40 de săptămâni mai târziu am născut o fetiță perfectă și sănătoasă! Un adevărat miracol într-adevăr, și toate datorită cele mai minunate DR. și toate cunoștințele și expertiza lui! Vom fi veșnic recunoscători!!!

acestui cuplu de 43 de ani i s-a spus de fiecare clinică că va trebui să folosească ouă donatoare, dar nu au vrut ouă donatoare și au putut rămâne însărcinate folosind mini-FIV cu propriile ouă, iar acum au doi bebeluși sănătoși (gemeni) și vor să-și spună povestea:


andedo2

dragă Dr.Silber și personal,

am vrut să scriu și vă mulțumesc pentru a face ziua mamei 2010 una dintre cele mai bune zile din viața mea. Am sărbătorit cu uimitoarele noastre fetițe gemene de două luni și am vrut să ne extindem recunoștința sinceră pentru că ne-a ajutat să ne realizăm visul de a deveni părinți.

aveam amândoi peste 40 de ani și fiecare doctor ne-a spus că nu există nicio șansă. Am descoperit curând că medicii locali nu erau dispuși să lucreze cu noi din cauza vârstei mele de 43 de ani. Am schimbat medicii de 3 ori și toți au prescris aceleași tratamente și teste convenționale. Acest lucru a continuat timp de un an întreg, în timp ce tocmai îmbătrâneam. În cele din urmă ne-am dat seama că acești medici încearcă să piardă suficient timp pentru a ne forța să folosim ouă donatoare, mai degrabă decât să urmăm un plan care să ne ajute să încercăm să avem proprii copii. Ne-am dat seama că utilizarea ouălor donatoare este o opțiune viabilă pentru unele cupluri, dar le-am spus fiecărui medic de la început că nu este ceea ce ne-am dorit. Am fost devastat când mi-am dat seama că au pierdut practic 11 luni prețioase din timpul nostru!

apoi l-am văzut pe Dr.Silber. M-am gândit că dacă Dr.Silber a fost atât de bun la gândire în afara cutiei, el ar putea ajuta un sănătos de 44 de ani să devină mamă. Am căutat pe Google și am aflat că biroul era la doar patru ore și jumătate de mers cu mașina.

credem că Dumnezeu lucrează prin oameni și am avut sentimentul că suntem în locul potrivit când am observat o ‘promisiune’ afișată pe perete care spunea că Dr.Silber va lucra cât mai bine din capacitatea pe care i-a dat-o Dumnezeu pentru a ajuta oamenii. Dr. Silber ne-a explicat șansele de a concepe din cauza vârstei mele, acum 44, dar el a avut, de asemenea, un plan pentru a ne da o șansă. Lucrurile păreau să ne spună că suntem pe drumul cel bun.

pe 6 iulie am aflat că suntem însărcinate. 21 iulie am aflat că sunt gemeni! Uau!! Am fost tratată ca orice altă sarcină normală cu risc ridicat din cauza vârstei mele materne avansate de 44 de ani și purtând gemeni. Am avut o sarcină foarte sănătoasă și am ajuns la 39 de săptămâni cu ceea ce OB-ul meu a descris ca o sarcină mai bună decât majoritatea mamelor ei care poartă singletons. Am bătut șansele.

fetele noastre foarte sănătoase și alerte s-au născut bine după 44 de ani de la 8 Martie! Ei continuă să ne uimească în fiecare zi, pe măsură ce îi urmărim să crească și să se schimbe. Brielle și Lillian aduc o asemenea bucurie vieții noastre și nu am încetat să zâmbim. Suntem atât de binecuvântați.

nu vă putem mulțumi suficient pentru disponibilitatea dvs. de a vă extinde expertiza pentru a trata cu succes problemele de infertilitate cu care se confruntă cuplurile mai în vârstă.

pentru totdeauna recunoscător,
Dr.Dan& Lorelei Andedo
Rock Island, Illinois

motive pentru succesul nostru remarcabil la femeile de peste 40 de ani folosind mini-FIV

există mai multe motive pentru succesul remarcabil în cazurile noastre de femei în vârstă care folosesc această abordare. În primul rând, este greu de supraestimat cât de importantă este puritatea calității aerului atât în laborator, cât și în sala de operație. Există toxine organice volatile în aer peste tot în cantități microscopice care nu par să afecteze bunăstarea noastră. Dar ele afectează în mod dramatic bunăstarea acestor embrioni foarte expuși. În al doilea rând, abordarea japoneză foarte inteligentă a stimulării minime ne permite să recuperăm la fel de multe (sau puține) ouă de la femeile în vârstă ca protocoalele de stimulare convenționale de dozare masivă mai scumpe, dar ouă de calitate mai bună și la un cost mai mic. În cele din urmă, capacitatea de a îngheța embrionii cu impunitate și apoi de a transfera într-un ciclu ulterior în care mucoasa uterină este mai perfect sincronizată cu stadiul de dezvoltare a embrionilor decât în timpul unui ciclu stimulat, toate se adaugă la rate de succes mai bune în cazurile dificile.

uneori putem realiza chiar SARCINI la femeile cu vârsta de 46 de ani și peste cu această abordare (deși ouăle donatoare sunt o tehnică mult mai sigură pentru obținerea unui rezultat de succes pentru astfel de cazuri).

citiți articolul nostru principal despre procedura Mini-FIV

47 de ani obține ultimele ouă rămase cu Mini-FIV

Un exemplu frapant al modului în care mini-FIV cu cicluri back-to-back pentru a stoca embrioni vitrificați poate permite femeilor în vârstă să rămână însărcinate și să aibă copii cu propriile ouă este un cuplu din zona nord-centrală a SUA care ne-a văzut pentru prima dată cu un an mai devreme, ambii în vârstă de 47 de ani. El a avut o vasectomie cu 20 de ani mai devreme ca tânăr și nu a decis până la această vârstă târzie, în cele din urmă, după 12 ani de căsnicie fericită, că amândoi își doresc cu adevărat un copil. Le-am spus că i-am putea restabili fertilitatea cu o inversare a vasectomiei sau doar să-i recuperăm sperma microchirurgical, dar problema era vârsta ei. Deși am adus ouăle donatoare ca cea mai sigură soluție, au insistat să încerce cu propriile ouă. Așa că am fost de acord cu reticență să încercăm la vârsta de 47 de ani.

primul ei ciclu de mini-FIV (folosind sperma recuperată, desigur) a dat doar un singur ovul, ceea ce a dus la un embrion perfect, pe care l-am înghețat. Luna următoare, un alt ciclu mini-FIV a dat 3 ouă, ceea ce a dus la încă doi embrioni frumoși pe care i-am înghețat și noi. În luna următoare, următorul ciclu de mini-FIV a dus la un singur folicul gol și nu mai există embrioni care să înghețe. Ea a fost complet din ouă și am reușit să recupereze ultimele ouă rămase în nick-ul de timp. O jumătate de an mai târziu, la 48 de ani și complet lipsiți de ouă, am transferat acești trei embrioni frumoși congelați. A avut o sarcină sănătoasă la 48 de ani și a născut un copil sănătos.

Un alt exemplu frumos este o femeie de 47 de ani care a mers atât de departe încât a stocat 14 embrioni cu mini-FIV. Acum are deja doi bebeluși (cu propriile ouă) și mai are încă patru embrioni congelați cu care poate încerca un al treilea copil, în ciuda faptului că acum are aproape 50 de ani. Aceste cazuri de femei peste 46 de ani care rămân însărcinate cu propriile ouă sunt neobișnuite, dar este totuși foarte posibil dacă ouăle donatoare nu sunt o opțiune pentru ele.

desigur, sugerăm întotdeauna ouă donatoare femeilor în vârstă ca o modalitate mult mai sigură de a avea un copil și suntem susținători puternici pentru acceptarea ouălor donatoare odată ce o femeie a rămas fără propriile ouă. Dar cu această abordare mini-FIV de stocare a embrionilor vitrificați lună de lună la femeile în vârstă, avem o rată remarcabilă a sarcinii chiar și la femeile de peste 42 de ani de peste 50%. Dar este nevoie de multă răbdare din partea pacientului pentru a recupera doar câteva ouă la un moment dat în fiecare lună până când sunt alocați suficienți embrioni pentru a justifica dezghețarea și transferul.

acest principiu se poate aplica și femeilor mai tinere care au foarte puține ouă rămase care suferă de insuficiență ovariană prematură. Majoritatea centrelor de FIV vor refuza aceste femei dacă nu sunt de acord cu ouăle donatoare sau altfel le vor lega împreună cu teste și tratamente slabe care sunt sortite eșecului, până când vor fi de acord în cele din urmă cu ouăle donatoare.

tânăra depășește problema de sănătate anterioară pentru a întemeia o familie

am avut recent grijă de un astfel de caz, o tânără pe care o cunoscusem de când era mică, care a suferit mai multe intervenții chirurgicale la diferite clinici pentru alte probleme de sănătate, dar rezultatul vindecării ei a fost doar un ovar rămas cu aproape niciun ovul rămas. De fapt, nu voia doar un copil, visa să aibă o familie mare. Mizeria prin care a trebuit să treacă această tânără curajoasă și frumoasă, fiind spusă de toată lumea că nu ar putea avea niciodată copii proprii, iar hotărârea ei de a nu fi influențată de naysayers a fost cu adevărat inspirată. Ea a trecut printr-un total de 6 cicluri de FIV doar pentru a stoca embrioni, recuperând doar câteva ouă la un moment dat și, în cele din urmă, stocând până la 10 embrioni. Acest lucru a dus la o sarcină sănătoasă și suficienți embrioni congelați pentru a avea în cele din urmă familia mare la care a visat întotdeauna.

există mult mai multe astfel de exemple în care persistența și mini-FIV pot avea succes cu cupluri mai în vârstă sau femei cu foarte puține ouă. Avantajul mini-FIV este că putem obține embrioni de calitate mai bună la un cost mult mai mic pe ciclu, să-i depozităm în siguranță cu vitrificare și să cheltuim mai puțin decât ar costa ciclurile convenționale de FIV. Cu toate acestea, unele femei pur și simplu nu vor avea ouă viabile proprii, iar apoi ouăle donatoare devin singura opțiune rămasă.

ce se întâmplă dacă avem nevoie de un donator de ouă?

dacă o femeie absolut nu poate rămâne însărcinată cu propriile ouă, atunci ouăle donatoare sunt singura ei opțiune rămasă. De fapt, deși nu este prima ei alegere, este totuși o opțiune foarte bună. Oferim FIV de ovule donatoare de peste 33 de ani și, prin urmare, am avut șansa de a urmări acești copii și părinții lor de peste un sfert de secol. Atât copiii, cât și părinții sunt bine ajustați și complet mulțumiți de viața lor ca urmare a FIV-ului donatorului. De fapt, aceste rezultate minunate mă conving că în natura controversată vs. nurture dezbatere, nurture este câștigătorul clar. Motivul pentru care este atât de des înțeles greșit este că ceea ce pare a fi un caracter înrădăcinat la un copil este într-adevăr, un rezultat subtil al interacțiunii timpurii cu părinții în primii doi sau trei ani de viață. Caracterul, personalitatea, inteligența și chiar abilitățile motorii de coordonare ale copilului depind de acea legătură emoțională și interacțiune complexă cu părinții în primele luni și ani. Deci, cuplurile care trebuie să ia a doua alegere, ouăle donatoare, pentru că au rămas fără propriile ouă, nu ar trebui să fie abandonate. Ouăle donatoare sunt o opțiune excelentă pentru ei.

cum funcționează și cum selectați un donator de ouă? Multe programe de FIV au doar un mic bazin local de donatori de ouă, ceea ce considerăm că nu este o abordare favorabilă. Lucrăm cu o varietate de agenții donatoare specializate din întreaga SUA, precum și cu cele mai bune bănci de ouă care cuprind fiecare regiune geografică și fiecare grup etnic și rasial, astfel încât să oferim cuplului cu insuficiență ovariană cea mai mare alegere posibilă. Facem toată munca medicală și screening-ul, dar cuplul infertil face alegerea pe baza caracteristicilor detaliate și a aspectului donatorului. Cu toate acestea, din motive psihologice, considerăm că este mai bine ca atât donatorul, cât și destinatarul să rămână anonimi unul față de celălalt, deși un cuplu ocazional va prefera un donator cunoscut. În orice caz, dacă sunteți forțat de lipsa completă a ouălor fertile proprii, să folosiți în schimb ouă donatoare, în cele din urmă vă puteți simți destul de confortabil că puteți avea în continuare o familie foarte fericită și împlinită.


rbmo-logo-sm

stimulare ovariană minimă (mini-FIV) pentru FIV utilizând vitrificarea și Biomedicina reproductivă prin transfer de embrioni crioprezervat online; septembrie 2010

bionews-logo-SM

stimulare ovariană puternică legată de anomalii ale ouălor și rate slabe de sarcină la femeile în vârstă BioNews.org.uk; 4 iulie 2011

Vezi și:

dacă aveți întrebări, ne puteți suna la (314) 576-1400.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *