reflux gastroesofagian

Ce este refluxul?

mulți bebeluși aduc laptele înapoi prin conducta lor de hrană în diferite momente ale zilei sau ale nopții. Aceasta se numește reflux (prescurtare pentru Reflux Gastro-esofagian sau GOR). Pur și simplu, supapa dintre stomac și conducta de alimente (esofagul) nu menține laptele copilului în jos și se întoarce în sus pe țeavă în mod greșit. Refluxul silențios este locul în care laptele revine din stomac, dar nu este vărsat și este înghițit în schimb.

refluxul începe de obicei înainte de vârsta de 8 săptămâni, adesea scade după 6 luni și dispare de la sine până la vârsta de un an. Cel puțin 40% dintre bebeluși cresc aproximativ o hrană în fiecare zi și aproximativ 5% dintre bebeluși se vor refluxa de 6 sau mai multe ori pe zi, fără alte probleme.

bebelușii cu reflux pot, de asemenea, să plângă mult sau să fie inconfortabili sau iritabili. Acestea pot avea o mulțime de sughiț sau tuse sau pot fi dificil de rezolvat din cauza refluxului.chiar dacă refluxul este adesea o parte normală a copilăriei, poate fi foarte greu pentru părinții ai căror copii aduc frecvent lapte, deoarece pot părea tulburați sau inconfortabili. Refluxul nu are nevoie, în general, de investigații medicale și este adesea gestionat prin sfaturi de hrănire și poziționare și reasigurare.

ce poate provoca refluxul?

în cea mai mare parte a istoriei umane, bebelușii nu au fost lăsați culcați, deoarece acest lucru i-ar pune în pericol de rău, așa că ar fi purtați și ținuți toată ziua. Acum, că ne culcăm în mod obișnuit bebelușii mult mai mult decât strămoșii noștri, gravitația de a fi în mod constant în poziție verticală nu ajută la menținerea laptelui bebelușilor în stomac și poate reveni.

bebelușii care nu se blochează eficient pentru alăptare pot avea reflux. Acest lucru se poate datora faptului că iau aer atunci când se hrănesc sau când plâng. Uneori, bebelușii trebuie doar să fie într-o poziție ușor diferită pentru a se agăța mai profund. Uneori poate fi rezultatul unor probleme fiziologice, cum ar fi o cravată de limbă.

bebelușii care au alergie pot avea reflux ca simptom sau refluxul poate fi un simptom al disbiozelor microbiene – un dezechilibru al bacteriilor intestinale. Refluxul este mai frecvent la copiii cu astm, deși astmul nu este o cauză a refluxului; ambele pot fi totuși simptome de alergie.

ce poate face refluxul mai rău?

  • fiind într-o gospodărie cu un fumător.
  • petrecerea timpului în poziții prăbușite, cum ar fi scaunele auto.
  • îmbrăcăminte strânsă în jurul stomacului.
  • culcat după o alimentare.
  • supraalimentare sau furaje mari, rare
  • (care este mai probabil la hrănirea cu biberonul).
  • alegeri alimentare materne, cum ar fi excesul de cofeina.
  • limba cravată dacă afectează zăvorul copilului.
  • alergie la proteinele din laptele de vacă.
  • rapid lasa jos reflex (de asemenea, cunoscut sub numele de Reflex de ejecție lapte).

când ar trebui să fiu îngrijorat?

ori de câte ori sunteți îngrijorat de copilul dvs., puteți contacta un profesionist din domeniul sănătății, cum ar fi G. P., moașa sau vizitatorul de sănătate pentru sprijin. Un profesionist din domeniul sănătății ar putea dori să investigheze în continuare dacă bebelușul dvs. are alte simptome, cum ar fi lipsa inexplicabilă de creștere în greutate, suferință severă sau regurgitare foarte puternică și frecventă, scuipând lichid verde/galben sau ceea ce arată ca zaț de cafea, sânge în poo-ul bebelușului sau copilul care refuză în mod repetat hrana. Dacă bebelușul tău pare să nu păstreze laptele în jos sau prezintă semne de temperatură ridicată, deshidratare sau febră, solicitați întotdeauna sfatul medicului imediat.

Cum pot ajuta copilul meu să fie mai confortabil?

ca ‘mamifere purtătoare’, suntem proiectați să ne ținem bebelușii în poziție verticală pentru o mare parte din orele noastre de veghe și să dormim aproape de ei. Alăptarea frecventă și reacția la indiciile bebelușului vor ajuta la minimizarea plânsului bebelușului. Hrănirea mică și adesea funcționează bine pentru mulți copii, în special pentru cei cu reflux.

obținerea unui sprijin instruit pentru a îmbunătăți orice problemă de blocare și asigurarea faptului că bebelușul se hrănește eficient, poate cu o poziție de hrănire mai verticală, va ajuta la asigurarea faptului că alăptarea merge cât mai bine posibil. După hrănire, țineți în mod ideal copilul în poziție verticală împotriva îngrijitorului timp de cel puțin 30 de minute.

bătaia la vânt poate agrava refluxul, așa că pur și simplu țineți copilul cu capul pe umărul drept și stomacul în mijlocul pieptului. Este mai bine să evitați să săriți sau să vă mișcați copilul în acest stadiu.

scaunele Bouncy și scaunele auto curbează corpul bebelușului, ceea ce le poate face mai incomode. Încercați să limitați timpul petrecut în acestea și, acolo unde este posibil, evitați-le după hrănire.

liniile directoare privind somnul sigur afirmă că bebelușii dorm pe o suprafață plană. Dacă medicul dumneavoastră vă recomandă să ridicați un capăt al pătuțului sau pătuțului, utilizați un pătuț conceput în acest scop în conformitate cu instrucțiunile producătorului, în loc să ridicați salteaua în pătuț. Aveți grijă să vă asigurați că orice înclinație este mică, astfel încât bebelușul să nu poată aluneca pe pătuț; nu folosiți perne sau orice altceva care interferează cu o suprafață plană de dormit și așezați-le întotdeauna picioarele la piciorul pătuțului.

uneori, un proces de eliminare a laptelui din dieta mamei poate ajuta la reducerea refluxului copilului; păstrarea unui jurnal alimentar poate ajuta la identificarea modelelor în cazul în care există alte intoleranțe alimentare care trebuie luate în considerare. Dietele de eliminare se fac cel mai bine cu sprijinul unui profesionist din domeniul sănătății.

Ce este GORD?

boala de Reflux gastroesofagian poate fi diagnosticată atunci când se întâmplă împreună mai multe dintre următoarele: copilul nu se îngrașă, vărsături frecvente și puternice, comportament dificil și / sau tuse recurentă, răgușeală sau pneumonie. Bebelușii care au fost prematuri, care au avut hernii sau care au o neurodisabilitate sunt mai expuși riscului de a dezvolta GORD.

cum ar putea fi tratat copilul meu cu GORD?

toate sugestiile cu privire la modul de a face copilul mai confortabil ar trebui să fie luate în considerare. Orientările NICE afirmă că ar trebui să aibă loc mai întâi o revizuire a istoricului hrănirii, iar furajele mai mici și mai frecvente pot fi adecvate. O evaluare a alăptării ar trebui să aibă loc pentru bebelușii alăptați – un consilier instruit pentru alăptare sau un Consultant internațional certificat în lactație poate oferi acest sprijin. Dacă bebelușul are și lapte cu formulă, atunci ar trebui efectuată o revizuire a modului în care sunt pregătite furajele și a tehnicilor utilizate pentru a le da.

aproximativ 25% dintre bebelușii cu GORD au, de asemenea, alergie la proteinele din laptele de vacă (CMPA), care poate fi gestionată printr-o schimbare a dietei materne pentru bebelușii alăptați.

dacă sfaturile de hrănire nu reduc simptomele, atunci poate fi administrat un studiu de terapie cu alginat, cum ar fi Gaviscon implacabil sau Carobel. Acest lucru trebuie oprit la intervale, pentru a vedea dacă simptomele s-au redus. Următorul pas tratamente pentru copii cu reflux în plus față de dificultăți de hrănire inexplicabile, comportament distressed sau creștere șovăitor poate fi un studiu de inhibitori ai pompei de protoni (IPP), cum ar fi omeprazol, sau antagoniști ai receptorilor H2 (H2RAs), cum ar fi ranitidina. Toate medicamentele pot avea efecte secundare, deci este important să discutați acest lucru cu medicul care prescrie medicamentul.

copilul meu cu reflux trebuie să oprească alăptarea?

în mod ideal, un copil cu reflux ar trebui să continue să alăpteze. Dacă bebelușul dvs. poate fi alergic la proteinele din laptele de vacă, atunci un studiu de eliminare a întregului lapte de vacă din dieta mamei poate ajuta la îmbunătățirea simptomelor (sub supraveghere medicală). Dacă se constată o alergie, se poate sugera revizuirea consumului de lapte matern printr-o abordare de scară a laptelui.

unde pot obține mai mult sprijin?

îngrijirea unui copil care regurgitează adesea laptele sau care este incomod și nefericit este dificil pentru părinți. Să te asiguri că ai cu cine să vorbești despre cum te simți poate fi important. Acest lucru ar putea fi față în față, fie că este vorba de o persoană iubită sau de un grup de sprijin. De asemenea, puteți găsi un grup online util pentru sfaturi practice, precum și sprijin emoțional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *