Supercross: resultaten en punten stand na Ronde 17 op Salt Lake

Eli Tomac werd de oudste renner in de geschiedenis van Supercross die zijn eerste kampioenschap won in de premier 450 Divisie toen Zach Osborne zondag de seizoensfinale van 2020 won.

Tomac, 27, behaalde de titel met een vijfde plaats die een reeks van zeven opeenvolgende podiums brak in de Monster Energy AMA Supercross. Cooper Webb, de enige andere in aanmerking komende kampioenschapskandidaat, viel in een eerste beurt stapeling en eindigde achtste, het beëindigen van een reeks van acht opeenvolgende podiums.met de eerste 450 overwinningen van zijn carrière werd Osborne de eerste renner behalve Tomac, Webb en Ken Roczen die in de laatste zeven ronden wonnen.alle evenementen werden bevochten in het Rice-Eccles Stadium in Salt Lake City, Utah, nadat de serie werd onderbroken voor een ontslag van 85 dagen vanwege de nieuwe coronavirus (covid-19) pandemie.Jason Anderson, die een race-high leidde 15 rondes, totdat hij verloor zijn zetel met een paar minuten over, eindigde tweede, gevolgd door Dean Wilson (die leidde zes rondes) en Malcolm Stewart.Webb eindigde als tweede in het seizoen, vijf punten voor Roczen, die zevende was in de finale.in wat de laatste 450 keer van zijn carrière zou kunnen zijn, eindigde tweevoudig kampioen Chad Reed als 10e.

Klik hier voor Ronde 17 450 hoofdresultaten | finale 450 punten

De 250 Oost/West Showdown finale leverde een aantal interessante wendingen toen een rode vlag in Ronde 2 een volledige herstart van het main event noodzakelijk maakte.in de 250 West-klasse verdedigde Dylan Ferrandis met succes zijn kampioenschap nadat hij door de laatste kans moest gaan. Ferrandis crashte hard in de heat race, maar herstelde door de LCQ te winnen.

in de Showdown kreeg Ferrandis een moeilijke start en liep zevende toen Austin Forkner, de andere titelkandidaat, hard crashte in de tweede ronde terwijl hij tweede liep. Een geblesseerde Forkner was niet aanwezig voor de volledige herstart van de race en gaf het kampioenschap aan Ferrandis (die vierde eindigde in het main event ondanks een andere val) voor het tweede opeenvolgende jaar.in de 250 East class kreeg Shane McElrath een zware nederlaag toen de race opnieuw werd opgestart, waardoor hij een grote voorsprong op chase Sexton wist te verslaan. Na de herstart, Sexton kreeg een betere start en werkte samen met teamgenoot Jett Lawrence om voorbij McElrath en in de leiding.Sexton won het main event (zijn vijfde van het seizoen) en zijn tweede opeenvolgende 250 kampioenschap, terwijl McElrath tweede werd.

Klik hier voor Ronde 17 250 hoofdresultaten / finale 250 oostpunten / finale 250 Westpunten