Slechts één finisher op dit jaar \ ‘ s Barkley Marathons ultra event

de primaire villain is de cursus op de Barkley Marathons waar er slechts één officiële finisher dit jaar!

dit ultra marathon evenement in Tennessee, USA, heeft een cut off tijd van 60 uur en vorige week slechts één loper wist dit. Om te zeggen dat de cursus wreed is zou een understatement zijn.

* een andere finisher voltooide de cursus in 60 uur en slechts 6 seconden, maar werd niet beschouwd als een officiële finisher ondanks het feit dat alle Checkpoint papierwerk (pagina ‘ s uit een roman). De Barkley Marathon is een vijf ronde parcours dat in totaal 100 mijl, maar de meeste lopers niet om de finish te bereiken, met slechts 15 finishers sinds het eerste evenement in 1986.

deze legendarische race die door het begroeide bos en bossen van het Frozen Head State Park loopt, wordt beschouwd als een van de meest uitdagende trail races in de wereld. Met een maximum veld van slechts 40 lopers de Barkley ultra heeft een aantal eigenaardigheden, waaronder de $1.60 (ongeveer £1.25) inschrijfgeld en een geheim registratieproces. Renners zijn verplicht om pagina ‘ s van een roman op het parcours te verzamelen om te bewijzen dat ze het juiste parcours naar de finish liepen.de winnaar van 2017 was John Kelly (uit Washington DC) die 59:30:53 liep. Officieus 2e plaats werd voltooid in 60 uur en 6 seconden, maar blijft unratified, als de cut off tijd is 60 uur.