20 grootste blow-outs in de sportgeschiedenis

sportfans houden van nagelbijten, tot aan de draadspellen. Twee gelijk matched teams gaan head to head kunnen worden must-watch games die veranderen in all-time klassiekers. Matchups zoals de 2016 World Series tussen de Cleveland Indians en Chicago Cubs of het wonder op ijs in de 1980 Olympische Spelen zijn spannend. Ze houden sportfans seizoen na seizoen vastgelijmd aan hun stoelen en hun tv-schermen. Helaas kan niet elk spel zo spannend zijn.

in veel gevallen worden universiteits-en professionele teams hopeloos overspeeld, gecoacht en uitgewerkt.

ongeacht hoe het verliezende team speelde, de overwinnaars verdienden hun overwinning. Uitzonderlijk talent, goede strategie en teamwork hebben bijgedragen aan deze uitstekende overwinningen. Denk aan Andy Cole ‘ s vijf goals in de Manchester United match tegen Ipswich Town in 1995. Met een 9-0 eindscore, dat doelpunt differentieel zette de Premier League voetbal record, die nog steeds stand. Dan is er tennis pro Steffi Graf die, op de leeftijd van 18, versloeg haar tegenstander, Natasha Zvereva, 6-0, 6-0 op de 1988 French Open. En in 32 minuten nog wel.

in sport, zoals in het leven, vaardigheid, geluk, timing, en misschien zelfs een beetje van het lot spelen een rol. 24/7 Wall St. beoordeeld historische sport records om de 20 grootste blow-outs in de sport te identificeren-net zoals deze overwinningen zijn prachtig, zo zijn de verliezen. Opgemerkt moet worden dat deze niet per se vertegenwoordigen de grootste marges van de overwinning in elke sport, en games werden gekozen om meer recente games en herkenbare teams te begunstigen.24/7 Wall St. beoordeelde eerdere wedstrijden van professionele, college-en internationale sporten om enkele van de grootste winstmarges in de sportgeschiedenis te vinden. Veel van de gegevens komt uit de sport referentie familie van sites.

Klik hier om de 20 grootste blow-outs in de sportgeschiedenis te zien.

bron: Mike Powell / Allsport / Getty Images

20. Golden State Warriors vs. Sacramento Kings
> resultaat: 153-91
> Sport: NBA
> datum: Nov. 2, 1991

tijdens de rust maakten de Golden State Warriors duidelijk dat ze een grote overwinning mee naar huis namen in hun wedstrijd tegen de Sacramento Kings. De score was 88-41. Uiteindelijk was de marge van overwinning nog groter: 153-91. Vier krijgers scoorden minstens 20 punten.

bron: met dank aan de Syracuse Nationals

19. Syracuse Nationals Vs. New York Knicks
> resultaat: 162-100
> Datum: Dec. 25, 1960

Op Eerste Kerstdag in 1960 versloeg host Syracuse Nationals de New York Knicks met 162-100. Deze 62 punten overwinning zette het record voor de grootste blowout in de NBA geschiedenis-een die duurde 12 jaar. Vandaag staat het record gelijk aan de vierde plaats in de geschiedenis van de NBA. Nationals-spelers Hal Greer en Dave Gambee scoorden elk 24 punten, en zeven andere Nationals-spelers scoorden in de dubbele cijfers. Dit blijft de meest scheefgetrokken nederlaag in de geschiedenis van de Knicks-franchise.

bron: Jamie McDonald / Getty Images

18. Duitsland vs. Brazilië
> resultaat: 7-1
> Sport: World Cup Soccer
> datum: 8 juli 2014

gastland Brazilië werd tijdens de FIFA 2014 World Cup in de halve finales zonder pardon verdrongen door Duitsland. Duitsland nam een enorme voorsprong in de eerste helft, scoren vijf doelpunten binnen 6 minuten bij de 29e minuut. Brazilië had geen wedstrijd verloren op eigen bodem sinds 1975.

bron: Rick Stewart / Getty Images

17. Minnesota North Stars vs. Winnipeg Jets
> resultaat: 15-2
> Sport: NHL
> datum: Nov. 11, 1981

in 1981, de Minnesota North Stars routed de Winnipeg Jets in 15-2, binnen een doelpunt van de NHL single game scoren record. Bobby Smith scoorde vier doelpunten met drie assists. De North Stars hadden in totaal 51 schoten, vergeleken met de Jets’ 42. Jets spelers namen de schuld collectief, in plaats van het stapelen van het allemaal op Keeper Doug Soetaert.

bron: Met dank aan Baseball Digest/Wikimedia Commons

16. Boston Red Sox vs.St. Louis Browns
> resultaat: 29-4
> Sport: MLB
> datum: 8 juni 1950

De Boston Red Sox 29-4 beatdown van de St. Louis Browns op 8 juni 1950 blijft een van de meest scheve wedstrijden in de Major League Baseball geschiedenis. Red Sox Hall of Famer Bobby Doerr sloeg drie homeruns en Ted Williams en Walt Dropo sloegen elk een paar lange ballen. Zeven Boston slagvrouwen hadden meerdere RBI ‘ s. Dit gebeurde slechts één dag nadat de Red Sox de Browns met 20-4 versloegen.

Source: The Sporting News Archives / Malcolm W. Emmons/Wikimedia Commons

15. Los Angeles Lakers Vs.Golden State Warriors
> resultaat: 162-99
> Datum: 19 maart 1972

Op weg naar het NBA kampioenschap van 1972 leverden de Los Angeles Lakers een van de slechtste pummelingen in Amerika. sportgeschiedenis aan de Golden State Warriors. Hall of Famers Wilt Chamberlain en Jerry West werden relatief in toom gehouden door de Warriors. Gail Goodrich scoorde 30, een van de acht spelers in Los Angeles in dubbele cijfers. De Warriors waren eigenlijk een van de beste teams in de NBA dat seizoen, waardoor de 63-puntenwinst nog indrukwekkender.

Source: Tim de Frisco / Allsport / Wikimedia Commons

14. Cleveland Cavaliers Vs. Miami Heat
> resultaat: 148-80
> Datum: Dec. 17, 1991

De Cleveland Cavaliers winnen tegen Miami Heat op Dec. 17, 1991, blijft de meest scheefgetrokken overwinning in de NBA geschiedenis. De Cavaliers beukten de hitte 148-80. Geen enkele Cavalier scoorde 20 punten, maar acht van hen noteerden dubbelcijferige punten. Hoewel dit spel was meer dan 25 jaar geleden, geen NBA matchup heeft ooit zijn 68-punts differentieel overtroffen.

bron: Ronald Martinez / Getty Images

13. Texas Rangers vs. Baltimore Orioles
> resultaat: 30-3
> Datum: Aug. 22, 2007

Op Aug. 22, 2007, de Texas Rangers scoorde 30 punten, het enige team in de moderne honkbal geschiedenis om dit te doen. De Rangers stonden met 3-0 achter in de vierde inning voordat hun knuppels aan de slag gingen. Tegen de tijd dat het duel eindigde, knuppelde het team zes homeruns en elke Rangers starter had minstens twee hits. Jarrod Saltalamacchia en Ramon Vazquez hadden zeven RBIs per stuk. Hoewel de Rangers waarschijnlijk moe waren van het afronden van de honken de hele dag, moesten ze eigenlijk nog een wedstrijd te spelen die dag, als de 30-3 romp was de eerste wedstrijd van een doubleheader. De Rangers versloegen de Orioles opnieuw met 9-7 in een wedstrijd die ongeveer een half uur na het einde van de eerste wedstrijd begon.

bron: Mike Hewitt / Allsport / Getty Images

12. Manchester United vs.Ipswich Town
> resultaat: 9-0
> Sport: Premier League Soccer
> datum: 4 maart 1995. De Rode Duivels netto negen doelpunten, waarvan vijf kwam van Andy Cole, het instellen van de Premier League record voor doelpunten gescoord door een speler in een enkel spel. Het record is sindsdien geëvenaard, maar niet verslagen.

Source: Courtesy of Detroit Red Wings/Wikimedia Commons

11. Detroit Red Wings vs. New York Rangers
> resultaat: 15-0
> Datum: Jan. 23, 1944

nog steeds beschouwd als de meest scheefgetrokken wedstrijd in de NHL geschiedenis, de Detroit Red Wings versloeg de New York Rangers met 15-0 op Jan. 23, 1944. Tien Red Wings scoorden toen de laatste place Rangers hopeloos werden overtroffen, met slechts negen schoten op doelpunt. Zelfs toen het spel uit de hand liep, hielden de rode vleugels niet op. Syd Howe pakte een hattrick in de laatste acht minuten van de wedstrijd. ESPN meldde dat de Red Wings sloeg een ander schot langs de keeper van New York net nadat de zoemer klonk, die het 16e doelpunt zou zijn geweest.

bron: Matthew Stockman / Getty Images

10. Indiana Pacers vs. Portland Trail Blazers
> resultaat: 124-59
> Datum: Feb. 27, 1998

Febr. 27, 1998 was een dag om te vergeten voor de Portland Trail Blazers. Hun wedstrijd tegen de Indiana Pacers maakte NBA geschiedenis: dit was de eerste keer in de geschiedenis van de league dat een team scoorde twee keer zo veel als zijn tegenstander. De laatste telling kwam uit op 124-59. Mark Jackson scoorde een wedstrijd-high 18 punten en zeven andere Pacers scoorden ook ten minste 10. Dit is nog steeds de op een na grootste winstmarge in de geschiedenis van de NBA.

bron: Simon Bruty / Getty Images

9. Steffi Graf vs.Natalia Zvereva
> resultaat: 6-0, 6-0
> Sport: Tennis
> datum: 4 juni 1988 komende sterren van de sport. Steffi Graf, toen nog maar 18 jaar oud, nam de 17-jarige Natalia Zvereva uit Rusland aan. Hoewel beide tieners waren, speelde Graf als een doorgewinterde pro, verpletterend Zvereva 6-0, 6-0 in slechts 32 minuten. Het was de tweede shutout ooit in een Grand Slam finale en de eerste keer sinds 1911. De finale was zo eenzijdig, Graf verontschuldigde zich bij de toeschouwers na de wedstrijd voor het winnen van zo snel.

Source: Thundrplaya / Wikimedia Commons

8. Nebraska vs Chicago State
> resultaat: 50-3
> Sport: College Baseball
> Datum: Op 16 maart 1999 maakte Georgia Tech geschiedenis van de NCAA toen het een 50-3 overwinning op Chicago State claimde. Dit was de grootste marge van de overwinning in een wedstrijd, evenals de meeste punten ooit gescoord door een team in een NCAA honkbalwedstrijd. De nederlaag had eigenlijk veel erger kunnen zijn, maar de wedstrijd werd beëindigd op de mercy rule na 6 ½ innings.

bron: BravissimoS/iStock

7. Australië VS. Nieuw-Zeeland
> resultaat: 58-0
> Sport: Wereldkampioenschap Hockey
> Datum: 14 maart 1987

Nieuw-Zeelands ijshockeyteam werd minder dan een jaar voor de wereldkampioenschappen van 1987 opgericht. Het team werd absoluut verpletterd door Zuid-Korea 35-2 in hun openingswedstrijd, maar het werd veel erger toen ze tegen rivaal Australië speelden. Het blijkt dat het Australische team bestond uit vele Canadezen en Europeanen die veel meer bekend waren met de sport dan velen in de warmere klimaten van Australië. Nadat het Australische team verschillende vroege goals had gemaakt, trok De Nieuw-Zeelandse Keeper zichzelf uit de wedstrijd, waardoor de back-up nog tientallen keren werd gescoord. Tegen het einde van het spel, Australië racked 58 doelpunten en gaf geen, gemakkelijk breken van het vorige wereldrecord.

bron: Kevin Casey / Getty Images

6. Seattle Seahawks vs. Arizona Cardinals
> Sport: NFL
> Datum: Dec. 9, 2012

De Arizona Cardinals kregen een verpletterende klap toen de Seattle Seahawks hen 58-0 sloegen op Dec. 9, 2012. Running back Marshawn Lynch liep voor 128 yards op 11 draagt en scoorde drie touchdowns. Quarterback Russell Wilson speelde nauwelijks in de tweede helft omdat Seattle zo ver vooruit was. De Seattle Seahawks zetten een franchise record voor punten en de Cardinals draaide de bal maar liefst acht keer.

bron: Elsa/Getty Images

5. New England Patriots vs. Tennessee Titans
> resultaat: 59-0
> Datum: okt. 18, 2009

Cold, snowy, and playing on wet ground, the Oct. 18, 2009 wedstrijd tussen de New England Patriots En De Tennessee Titans is zeker memorabel. De Patriotten doodden de Titanen met 59-0. Tom Brady ging de geschiedenis in tijdens deze wedstrijd voor het gooien van de meeste touchdown passes in een kwart, met vijf. De Titanen, ondertussen, eindigde met negatieve passerende werven. De score had nog lelijker kunnen worden, maar Brady werd vroeg in de tweede helft getrokken.

4. Oklahoma vs. Texas A&M
> resultaat: 77-0
> Sport: College Football
> datum: Nov. 8, 2003

De Nov. 8, 2003 wedstrijd tussen Oklahoma en Texas een&M was een complete blowout. Dit was een soort terugverdientijd omdat Texas a& M Oklahoma ‘ s kans op een nationale titel in het vorige seizoen verijdelde. Oklahoma won met 77-0 van Texas A& M. Jason White bond het record van de school met vijf touchdown passes-allemaal in de eerste helft. Tien van Oklahoma ‘ s eerste 11 offensieve bezittingen waren touchdowns. Texas A& M had aanvallend geen succes. Naast het feit dat de Aggies werden buitengesloten, hadden ze meer penalty yards, met 63, dan aanvallende yards op 54.

Source: Wikimedia Commons

3. Chicago Bears vs. Washington Redskins
> resultaat: 73-0
> Datum: Dec. 8, 1940 de Chicago Bears triomfeerden over de Washington Redskins, 73-0, op Dec. 8, 1940 in de NFL Championship wedstrijd. Het eindresultaat was een complete verrassing als De Beren eigenlijk verloren van de Redskins drie weken eerder, 7-3. Chicago scoorde in de eerste minuut en stopte niet tot het laatste wapen. Leuk weetje: oefenballen werden gebruikt om het spel af te maken omdat de beren elke spelbal die ze in de tribunes hadden op extra punten trapten.

bron: Michael Reaves / Getty Images

2. Michigan vs. Rutgers
> resultaat: 78-0
> Datum: okt. 8, 2016

Michigan ‘ s 78-0 blowout over Rutgers in 2016 is de grootste blowout die een FBS-team ooit heeft ontvangen. De Wolverines haastte zich voor 486 yards en negen touchdowns, terwijl de Scarlet Knights had slechts 39 yards totaal. Rutgers kon niet eens een eerste down krijgen tot het vierde kwart en scoorde 16 keer tegen de tijd dat de wedstrijd voorbij was.

1. Georgia Tech vs. Cumberland
> resultaat: 222-0
> Datum: okt. 7, 1916

in 1916 sloopte Georgia Tech Cumberland College, 222-0. Cumberland sloot naar verluidt zijn voetbalteam voordat de wedstrijd werd gespeeld, maar Georgia Tech — naar verluidt boos over Cumberland verslaan hun honkbalteam 22-0 — eiste Cumberland eer hun eerder geplande wedstrijd, dus Cumberland stuurde een haastig geassembleerde bemanning en het bleek. Georgia Tech scoorde in totaal 32 touchdowns. Cumberland daarentegen had 15 omzetcijfers, negen fumbles en zes Onderscheppingen. Georgia Tech ‘ s hoofd coach was John Heisman. Als die naam bekend klinkt, is het omdat de prijs voor de beste college football speler in het land is vernoemd naar hem.