vopsirea 101: Ce țesături pot vopsi?

amestecurile de țesături naturale și sintetice constituie o parte semnificativă a textilelor secolului 21. Cele mai frecvente amestecuri găsite pe etichetele de îmbrăcăminte și textile pentru casă includ:

  • Poliester/bumbac
  • poliester/viscoză
  • mătase/lenjerie

în timp ce mulți pot fi vopsiți cu succes la mașină, nu toate amestecurile au fost create egale. Provocarea este cum să-i spuneți care dintre ele pot fi vopsite și care ar putea fi rezultatele. Din fericire, acest lucru este ușor – se reduce la raporturi.

fibrele sintetice resping coloranții domestici, astfel încât, în orice amestec, depinde de fibrele naturale să preia culoarea. Cu cât componenta sintetică este mai mare, cu atât mai puțin colorant este preluat, ceea ce duce la o nuanță mai deschisă (sau mai diluată). De exemplu, dacă doriți să vopsiți un cardigan alb bleumarin și este de 69% bumbac, 19% poliester și 12% vâscoză, va funcționa frumos. Culoarea finală va fi puțin mai puțin concentrată decât culoarea de pe ambalaj.

când există prea multă fibră sintetică într-un amestec, totuși, colorantul devine ineficient. Din acest motiv, DYLON recomandă să nu vopsiți nicio țesătură în care elementul sintetic este mai mare de 50%. Orice altceva – de la pantaloni la perdele până la aruncări-este disponibil și poate produce rezultate minunate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *