tot ce ai putea avea nevoie să știi despre labiile tale

Uită-te la vulva ta (serios, fă-o) și primul, cel mai evident lucru pe care îl vei vedea sunt labiile tale. Ca orice altceva de pe corpul tău lil, ele vin în toate formele, culorile și dimensiunile și aproape toate sunt total normale și sănătoase.

dar, dintr-un anumit motiv (control nedrept asupra corpurilor feminine, așteptări nerealiste despre cum ar trebui să arate propria anatomie), labiile primesc o mulțime de control nejustificat. Ceea ce trebuie să știți este că, cu excepția cazului în care a ta arde, mâncărime sau are umflături pe ele, sunt sănătoase și bune. Acestea fiind spuse, Barbara Levy, MD, vicepreședinte al Politicii de sănătate la Colegiul American de obstetricieni și Ginecologi, a vorbit cu Cosmopolitan pentru a arunca o lumină atât de necesară asupra unei părți cheie a peisajului vulvar.

Publicitate – Continue Reading Mai jos

apăsați aici pentru a vota

mediu dimensiunea labiilor

labiile sunt partea vulvei pe care unii oameni o numesc „buze”, pentru că arată ca niște buze. Există două seturi de labiile: mai mare, fleshier, acoperite cu păr pubian labia majora la exterior; și mai mici, netede labia minora ascuns în interiorul celor. Ambele servesc la protejarea vaginului, ambele devin mai mari în timpul sexului și ambele pot varia foarte mult de la femeie la femeie.

Un studiu din 2005 care a măsurat diferite aspecte ale anatomiei feminine a constatat că lungimile flascate ale labiilor majora variază de la aproximativ șapte până la 12 centimetri, iar lungimea labiilor minore variază de la doi la 10 centimetri. Dacă femeile ar fi ca bărbații care se laudă cu dimensiunea penisului tot timpul, ar vorbi la nesfârșit despre labiile lor lungi și elegante de 10 cm. Dar femeile nu fac asta, pentru că femeile sunt inteligente.

când labiile sunt „prea mari”

practic, chiar dacă labiile dvs. se încadrează în afara a ceea ce studiile au definit ca intervalul mediu, sunt total bine, cu excepția cazului în care vă provoacă disconfort fizic. Profesioniștii din domeniul Medical se referă la labiile alungite ca ” hipertrofie labială.”

nimic despre labiile tale nu este un indicator al istoriei sexuale.

În unele cazuri, acest lucru poate provoca dispareunie sau durere asociată cu intrarea vaginală, iar o intervenție chirurgicală cosmetică numită labioplastie poate fi recomandată pentru a ajuta la ameliorarea durerii și disconfortului. Un studiu din 2017 (link NSFW) care a examinat dosarele pacienților din 100 de labiaplastii a constatat că dispareunia cauzată de hipertrofia labială este mai puțin dependentă de dimensiune decât de localizarea hipertrofiei—adică labiile ar trebui operate diferit în funcție de locul în care labiile s-au mărit pentru a trata cel mai bine sexul dureros.

Advertisement – Continue Reading Mai jos

in timp ce labiaplastia poate fi o opțiune bună pentru femeile care se confruntă cu disconfort, Dr.Levy spune că, în 31 de ani de practica medicina pe aproximativ 31.000 de pacienți, ea a considerat doar de operare pe trei femei care au fost confruntă cu disconfort fizic din cauza labiilor alungite.

Related Story

„în calitate de activistă și feministă a femeilor, evit să operez femei din motive pur cosmetice, cu excepția cazului în care am un motiv cu adevărat convingător pentru a face acest lucru”, spune dr.Levy. „Pentru femeile care simt cu adevărat că buzele lor le stau în cale, aș spune că merită o conversație cu un furnizor. Dar îndepărtarea oricărui țesut este îndepărtarea țesutului funcțional sexual și va lăsa o cicatrice care ar putea fi dureroasă și poate fi o problemă pe termen lung.”

și acel gunoi, vestiarul rum0r despre labiile mai lungi sau un „vagin mare”, indicând că ați avut mai mulți parteneri sexuali? Acest lucru este complet și total neadevărat. Nimic despre labiile tale nu este un indicator al istoriei sexuale, cu excepția cazului în care poartă răni de la o infecție cu transmitere sexuală din trecut. Și chiar și atunci, multe its pot fi contractate în moduri care nu implică sex.

Related Story

Advertisement – Continue Reading Mai jos

De ce labiile tale nu se potrivesc

p dacă țineți o oglindă până la vulvă și studiați meticulos labiile (ceea ce, btw, ar trebui să faceți), veți vedea că ambele părți nu se potrivesc exact. „La fel cum fețele noastre sunt asimetrice, sânii noștri sunt asimetrici, iar picioarele noastre sunt asimetrice, avem o buză puțin mai mare decât cealaltă”, spune dr.Levy.

apăsați aici pentru a vota

nu este nimic ciudat în a avea labiile minore (buzele interioare) care sunt mai lungi decât buzele exterioare — un studiu din 2005 despre aspectul genital feminin a constatat că aproximativ jumătate din toate femeile au buze interioare puțin mai mari decât buzele exterioare. Un fel de modul în care unii oameni au innie buric butoane, și alte persoane au outies, dar în loc de buric, este vulva ta.

și de ce sunt culoarea care sunt

deși labiile majore sunt doar piele normală, ele pot varia în culoare față de restul corpului. Acestea ar putea fi ușor violet, un pic roz, sau poate un fel de maroniu. Totul e normal. Și cum interiorul gurii tale nu are aceeași culoare cu fața ta, labia minora poate fi, de asemenea, o culoare diferită de labia majora.

Publicitate – Continue Reading Mai jos

la fel ca sanii nostri sunt asimetrice, labiile noastre sunt asimetrice.

singura dată când culoarea poate fi un semn că ceva nu este în regulă este dacă labiile tale sunt în special roșii și dureroase—purtarea de haine prea strânse sau care se freacă mult vă poate oferi practic un blister vulva, la fel cum purtarea unei perechi de pantofi strânși vă poate oferi un blister pentru picioare. Dacă vi se întâmplă acest lucru, luați în considerare schimbarea unor chiloți și pantaloni mai largi (sau fuste — simțiți breeeeze) timp de câteva zile până când iritarea dispare. Sau da dormit gol un try!

8 motive pentru care ar trebui să dormi gol

Font, accesoriu costum, Poster, costum, Ilustrație, Grafică, design costum, lenjerie, Satin, ilustrație de modă,

pentru a salva acest lucru pentru mai târziu…

Galerie stoc

Jennifer Landa, MD, autor al href=; target=_blankisoluția de antrenare sexuală pentru femei/i / a, spune că dormitul gol poate fi mai sănătos pentru vaginul tău. Deși este total normal să ai drojdie și bacterii acolo jos, mediul cald poate uneori un href=; target=_blankcause o supraaglomerare/a. o modalitate de a preveni infecțiile este să o aerisiți și să mergeți comando.'s totally normal to have yeast and bacteria down there, the warm environment can sometimes <a href="http://www.cosmopolitan.com/advice/health/things-to-keep-away-from-your-vagina" target="_blank">cause an overgrowth</a>. One way to prevent infections is to "air it out" and go commando.
deși s-ar putea să vă placă să fiți confortabil și cald noaptea, este de fapt important să aveți un mediu mai rece atunci când dormiți, spune Lisa Shives, MD, care face parte din Consiliul de administrație al Fundației Naționale a somnului. Temperatura corpului tău scade progresiv pe măsură ce dormi, ceea ce este o tendință naturală a corpului, deci fiind prea cald cu PJ-uri grele și pături a href=; target=_blankcan perturba asta/a. dormitul gol, spune ea, vă poate ajuta corpul să rămână rece.'s actually important to have a cooler environment when you sleep, says Lisa Shives, MD, who sits on the National Sleep Foundation's board of directors. "Your body temp progressively declines as you sleep, which is a natural tendency of the body, so being too warm with heavy PJs and blankets <a href="http://www.cosmopolitan.com/advice/health/insomnia-causes" target="_blank">can disrupt that</a>." Sleeping naked, she says, can help your body stay cool.

Getty ImagesGetty Images
potrivit naturopatului Natasha Turner, cel mai bine vândut autor al iThe hormon Diet / i, a fi prea cald noaptea perturbă eliberarea melatoninei și a hormonului de creștere-principalii tăi hormoni anti—îmbătrânire-în corpul tău. "Pe măsură ce temperatura corpului scade, hormonul de creștere este eliberat și funcționează magia regenerativă", spune ea. Și asta îți păstrează pielea/a și părul a href="" target="_blank"."As your body temperature drops, growth hormone is released and works its regenerative magic," she says. And that keeps your <a href="http://www.cosmopolitan.com/hairstyles-beauty/skin-care-makeup/celebrity-skin-anti-aging-0909" target="_blank">skin</a> and hair looking awesome.

dormitul gol vă ajută să dormiți mai bine, ceea ce va permite ca nivelurile hormonului de stres cortizol să scadă pe măsură ce vă odihniți, menținându-vă nivelul de energie și foame sub control, spune Turner. Când somnul este întrerupt, cortizolul va fi prea mare atunci când alarma se va declanșa, făcându—vă mai probabil să vă treziți foame pentru alimente confortabile-și mai probabil să le mâncați în exces.
dormitul gol se simte minunat, spune Landa. "Putem acorda senzații precum senzația foilor și răcoarea aerului, care poate fi foarte sexy", spune ea. "Și senzație de sexy href= ""target =" _blank " crește încrederea/A.""We can tune in to sensations like the feeling of the sheets and the coolness of the air, which can be very sexy" she says. "And feeling sexy <a href="http://www.cosmopolitan.com/advice/tips/ways-to-boost-confidence" target="_blank">increases confidence</a>."
Landa spune că dormitul gol este minunat pentru relația ta, deoarece așezarea pielii pe piele va crește substanțele chimice care se simt bine, cum ar fi hormonul de mângâiere oxitocină. Dormitul gol încurajează sexul, iar relațiile mai sexy sunt relații mai fericite, spune ea. Nu numai că te vei simți mai relaxat, dar vei avea și mai multe șanse să ai chef de un href=; target=_blanksex/a, ceea ce te face mai probabil să ai un href=; target=_blankhave un orgasm/A.'ll not only feel more relaxed but you'll also be more likely to get in the mood for <a href="http://www.cosmopolitan.com/sex-love/positions/" target="_blank">sex</a>, which makes you more likely to <a href="http://www.cosmopolitan.com/sex-love/advice/orgasm" target="_blank">have an orgasm</a>.
coafura, umăr, confort, frumusete, lenjerie de pat, spate, păr lung, pat, Blond, păr șaten,

în fiecare zi va fi o zi de păr bun

Jovo Jovanovic/Stocksy

păr, confort, picior uman, umăr, cot, articulație, genunchi, frumusețe, tinerețe, încheietura mâinii,

acesta va stimula sistemul imunitar

Philipp Nemenzgetty images

cum ar trebui să se simtă labiile tale

labiile majore sunt ceea ce vezi când te uiți la o vulvă, cu fața pe. Pielea este practic aceeași piele ca pe restul corpului, dar cu o grămadă de păr pubian care iese din ea (fermecător!). Dr. Levy spune că poți trata acea piele ca pe orice altă piele, ceea ce înseamnă că poți folosi hidratant dacă se irită. Doar se abtine de la infecții ale pielii ca tine ar fi oriunde altundeva—mai ales dacă sunteți de ras sau epilare cu ceară.

păstrați loțiunea și toate produsele parfumate departe de buzele interioare.

Dacă aveți o infecție a pielii pe buzele exterioare, o puteți trata ca pe o infecție a pielii de pe braț. Doar fii atent, pentru că nu vrei să obții niciun fel de loțiuni sau unguente pe labiile tale mai sensibile. REPET: FĂRĂ LOȚIUNE PE LABIA MINORA. NU LE PLACE ASTA.

deoarece vulvele sunt o tapiserie bogată, textura labiilor tale poate varia foarte mult. După cum a explicat Dr.Elizabeth Stewart Sănătății Femeilor, labiile (cum ar fi sfârcurile) „conțin glande mici, cu aspect accidentat”, care arată ca niște cosuri mici sau buzunare. Dacă obțineți o oglindă de mână și țineți-o până la labiile dvs., s-ar putea să observați, de asemenea, pliuri suplimentare de piele care arată ca niște volane mici. De asemenea, complet OK și normal.

apăsați aici pentru a vota

singurele texturi de pe labiile dvs. care ar trebui să provoace îngrijorare sunt chisturile sau alunițele noi—chemați un medic despre acestea, indiferent unde se află pe corpul vostru.

timp pentru a vorbi parul pubian

Publicitate – Continue Reading Mai jos

ras și epilarea cu ceară sunt într-adevăr cele mai mari drame care există pentru labiile majora, care sunt în caz contrar, sănătos și normal și bine, atâta timp cât nu sunteți victima unui prejudiciu straddle, sau experiență repetitive trăgând că dr.Levy menționează mai sus. Și uitați ce ați citit despre dacă ar trebui sau nu să vă radeți acolo: Dr. Levy spune că, în ciuda mitului că bărbieritul îți face vulva cumva mai curată, nu. nu este nimic în neregulă cu îndepărtarea părului pubian, dacă asta îți place, dar părul pubian servește câteva scopuri la îndemână.

Related Story

„există de fapt o funcție sexuală a părului”, spune dr.Levy. „Părul colectează o parte din lichid din vagin și din labii și acel lichid are mirosuri în el care sunt foarte atractive pentru alte persoane.”Deci, mergeți mai departe și radeți sau ceară la dorința inimii voastre, dar s-ar putea să vă radeți o parte din aura voastră naturală magică. Și în afară de asta, pubele vă protejează vaginul de infecții și, nu știu, furtuni de praf? Ei o protejează, asta-i tot.

pentru cei care sunt îngrijorați că stilul lor pube nu este ~En vogue~, sau că ginecologul lor le va ține prelegeri pentru bărbierit sau ceva de genul: Nu. „treaba noastră este să susținem și să oferim educație, așa că aș spune că vreau ca fetele și femeile tinere să facă ceea ce le face să se simtă cel mai confortabil în fața lor”, spune dr.Levy. „Nu pentru medicii lor, sau pentru un iubit, sau pentru o altă fată sau pentru că au văzut ceva pe Internet care îi face mai confortabili. Mă deranjează că mai e un lucru pentru care să ne simțim nesiguri.”

Un lucru rapid despre labiile mici

Publicitate – Continue Reading Mai jos

labiile mici, sau buzele interioare, nu cresc părul și sunt un un pic mai sensibil. „gândiți-vă la buzele interioare și la vagin ca la interiorul gurii”, spune dr.Levy. Nu, labiile tale nu au papile gustative (îți poți imagina), înseamnă că labiile tale interioare au aceeași textură, practic, ca și interiorul obrazului tău. Spre deosebire de gura, totuși, labiile interioare sunt lubrifiate și uleioase pentru a vă proteja vaginul de orice invadatori ciudați. Și devin foarte umflate în timpul sexului — cam ca un boner, dar pentru doamne. De asemenea, au mult mai multe terminații nervoase decât buzele exterioare și se conectează la vârful clitorisului, de aceea se simte foarte bine dacă tu (sau un partener) îți freci buzele interioare, dar frecarea buzelor exterioare este ca orice.

labiile mici devin umflate în timpul sexului, ca o erecție pentru doamne.

în timp ce Hidratarea buzelor exterioare este perfect fină, Dr.Levy spune că ar trebui să evitați să puneți săpun sau orice alt produs parfumat pe labia minora. Ea adaugă că primul lucru pe care îl vede pe oamenii cu buze interioare iritate este să folosească prea mult săpun.

„oamenii sunt nebuni curați, credem că mirosim urât sau încercăm să curățăm toți germenii de acolo, ceea ce, desigur, nu poți face niciodată”, spune dr.Levy. „Acesta este singurul obicei pe care îl văd în practica mea care poate determina oamenii să fie foarte iritați.”Labiile iritate nu sunt distractive, mai ales având în vedere că joacă un astfel de rol în viața ta sexuală. dar în cazul în care buzele tale interioare devin incomode, Dr. Levy spune că recomandă în mod obișnuit (poartă-mă aici) Crisco pentru buzele interioare iritate sau Aquaphor. Ceva blând și fără parfum, fără petrol în el, care va sigila în umiditatea naturală a corpului tău. Dacă credeți că buzele interioare sunt infectate și nu se îmbunătățesc, ar trebui să apelați probabil la un medic.

Related Story

labiile tale pe măsură ce îmbătrânești

Publicitate – Continue Reading Mai jos

deoarece labiile sunt făcute din piele și pielea se schimbă pe măsură ce îmbătrânim, aspectul labiilor se schimbă și el. Unele femei primesc labiaplasties pentru a-și menține aspectul vulvar tineresc, dar chirurgia pur cosmetică pentru biții dvs. de doamnă poate lăsa consecințe nedorite și aceste proceduri nu vor face nimic pentru a îmbunătăți funcția sexuală.

„la fel cum fețele devin mai slabe pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, același lucru se întâmplă și cu labiile.”

” la fel cum fețele devin mai înguste și mai slabe pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, același lucru se întâmplă și cu labiile”, a spus Dr.Levy. „Dar, în timpul activității sexuale, ei continuă să înghită și să funcționeze perfect normal.”

pentru o parte a corpului care poate provoca o astfel de suferință emoțională, labiile tale sunt destul de simple. Și atâta timp cât nu cauzează disconfort fizic, sunt perfect normale. Șansele că aveți labiile care sunt anormale sunt incredibil de subțire. „Labiile problematice din punct de vedere anatomic sunt foarte rare, cu mult sub un procent”, spune dr.Levy. Sunt doar o altă parte a corpului! Și toate părțile corpului arată diferit de la o persoană la alta.

o parte din toată drama și mistica labiilor are de-a face cu faptul că pur și simplu nu vedem atât de multe vulve afară și cam așa cum facem penisurile. Și Dr. Levy mă poate susține. „Nu facem paradă cu părțile corpului nostru, așa cum fac bărbații, așa că nu suntem conștienți de cum arată toată lumea”, a spus ea. „Dar ca ginecolog, văzând 20 sau 30 de funduri pe zi timp de 30 de ani, pot să vă spun că există o mulțime de variații ale normalului.”

apăsați aici pentru a vota

fixați această imagine pentru ao salva pentru mai târziu!

alimente, alimente naturale, fructe, ingrediente, bucătărie, produse, Papaya, plante, fel de mâncare, grup alimentar,
Getty Images

urmați Hannah pe Twitter.

Hannah SmothersHannah scrie despre sănătate, sex și relații pentru Cosmopolitan și o puteți urmări pe Twitter și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *