Supercross: resultat och poängställningar efter Omgång 17 vid Salt Lake

Eli Tomac blev den äldsta ryttaren i Supercrosshistoria som vann sitt första mästerskap i premier 450-divisionen när Zach Osborne vann säsongsfinalen 2020 söndag.

Tomac, 27, klarade titeln med en femte plats som knäppte en rad på sju på varandra följande podier i Monster Energy AMA Supercross. Cooper Webb, den enda andra kvalificerade mästerskapskonkurrenten, föll i en första sväng pileup och slutade åttonde och avslutade en rad åtta på varandra följande pallplatser.

med den första 450 segern i sin karriär blev Osborne den första ryttaren än Tomac, Webb och Ken Roczen som vann under de sista sju omgångarna.

alla händelser ifrågasattes på Rice-Eccles Stadium i Salt Lake City, Utah, efter att serien pausades för en 85-dagars uppsägning på grund av den nya koronaviruspandemin (COVID-19).Jason Anderson, som ledde en race-high 15 varv, tills han förlorade sin plats med några minuter kvar, slutade andra, följt av Dean Wilson (som ledde sex varv) och Malcolm Stewart.

Webb slutade tvåa i säsongsställningen, fem poäng före Roczen, som var sjunde i finalen.

i vad som kan vara den sista 450-händelsen i sin stora karriär slutade två-tiden mästare Chad Reed 10: e.

Klicka här för runda 17 450 huvudresultat/slutliga 450 poäng ställningar

250 East / West Showdown finalen levererade några intressanta vändningar när en röd flagga på varv 2 krävde en fullständig omstart av main event.

i 250 West-klassen försvarade Dylan Ferrandis framgångsrikt sitt mästerskap efter att ha behövt gå vidare genom Sista chansen. Ferrandis kraschade hårt i heat race men återhämtade sig genom att vinna LCQ.

i showdownen fick Ferrandis en tuff start och körde sjunde när Austin Forkner, den andra titelkonkurrenten, kraschade hårt i andra varvet medan han körde andra. En skadad Forkner var inte närvarande för tävlingens fulla omstart och överlämnade mästerskapet till Ferrandis (som slutade fjärde i main event trots ytterligare ett fall) för andra året i rad.

i 250 East-klassen fick Shane McElrath en tuff paus när loppet startades om och utplånade en stor ledning som han hade på mästerskapsrivalen Chase Sexton. Efter omstarten fick Sexton en bättre start och arbetade med lagkamrat Jett Lawrence för att komma förbi McElrath och in i ledningen.

Sexton vann main event (hans femte av säsongen) och hans andra raka 250 mästerskap medan McElrath slutade andra.

Klicka här för Omgång 17 250 huvudresultat / Final 250 East points ställningar / Final 250 West points ställningar