Respingerea organelor după transplantul de inimă

respingerea organelor

sistemul imunitar uman este foarte complicat. Vă permite să vă apărați corpul împotriva invaziei de substanțe proteice străine, fie în microbi cauzatori de boli, fie în organe transplantate de la o altă ființă umană care nu este identică genetic.

într-un sistem imunitar sănătos, celulele albe din sânge circulă prin corp în căutarea invadatorilor străini, cum ar fi bacteriile sau virușii. Dacă un invadator străin intră în corpul tău, poate printr-o tăietură a pielii, sistemul tău imunitar îl vede automat ca o amenințare și îl atacă.

cum funcționează respingerea organelor

Din păcate, noua ta inimă este, de asemenea, străină și sistemul imunitar o tratează la fel ca o bacterie sau un virus. Respingerea este încercarea corpului tău de a te proteja atacând o proteină străină care a intrat în corpul tău.în prezent, singura modalitate de a diagnostica respingerea este o biopsie cardiacă. Biopsiile de rutină încep la aproximativ două săptămâni după transplant și apoi așa cum a fost comandat de cardiologul dvs. de transplant. Biopsiile vor deveni mai puțin frecvente pe măsură ce trece timpul, atâta timp cât nu vă confruntați cu episoade frecvente de respingere.

episoadele de respingere a organului(organelor) transplantat (e) apar la intervale aleatorii după intervenția chirurgicală și sunt cele mai frecvente în primele săptămâni sau luni după intervenția chirurgicală. Nu există nimic altceva decât să luați medicamentele prescrise pe care le puteți face pentru a le preveni. Tratamentul pentru respingere este determinat de severitate și de intervalul de timp de la transplant.

imunosupresoare

prevenirea respingerii necesită administrarea de medicamente numite imunosupresoare. Medicamentele imunosupresoare ajută la prevenirea respingerii și ajută corpul să accepte noua inimă prin slăbirea sau suprimarea sistemului imunitar. Din păcate, nu există metode disponibile în prezent pentru a suprima răspunsul organismului la un organ străin, fără a afecta, de asemenea, răspunsul său la infecții.

veți fi plasat pe un regim individualizat potrivit nevoilor dumneavoastră. Este posibil să utilizați diferite combinații și doze imunosupresoare în diferite momente. Scopul ideal al unui regim individual de medicamente este de a suprima respingerea organelor, reducând în același timp toxicitatea medicamentelor și susceptibilitatea la infecții.

Gene express profiling

un test neinvaziv utilizat la pacienții selectați este profilarea expresiei genetice. Acest test este un test cantitativ de reacție în lanț a polimerazei (PCR) cu 20 de gene, în timp real, care măsoară expresia genelor asociate cu respingerea alogrefei cardiace în celulele sanguine. Testul este util pentru a identifica pacienții cu risc scăzut care pot fi gestionați în siguranță fără biopsie de rutină.

respingerea clasificării

patologul, medicul care analizează diapozitivul de țesut pentru diagnosticul de respingere evaluează prezența și severitatea respingerii pe baza scalei Societății Internaționale și a transplantului pulmonar de inimă (ISHLT).

  • rejetul celular acut (ACR)
    0 = nici o dovadă de rejetul (NER)
    1R= rejetul ușoară
    2R= rejetul moderată
    3R= rejetul severă.
  • respingerea mediată de anticorpi (AMR): este un tip de respingere tardivă sau cronică. Reprezintă un continuum de răspunsuri umorale la alogrefa cardiacă. AMR este diagnosticat atât prin biopsie, cât și prin detectarea anticorpilor specifici donatorului în sânge.

tratarea respingerii

având un episod de respingere poate fi descurajant, dar amintiți-vă că acestea sunt comune. Majoritatea episoadelor de respingere pot fi inversate dacă sunt detectate și tratate devreme. Tratamentul pentru respingere este determinat de severitate.

tratamentul poate include administrarea de doze mari de steroizi intravenoși numiți Solumedrol, schimbarea dozelor medicamentelor anti-respingere sau adăugarea de noi medicamente. Respingerile severe sau persistente pot necesita tratament cu medicamente puternice și / sau plasmafereză, o procedură în care anticorpii sunt îndepărtați din sângele dumneavoastră.

tratamentul precoce este esențial pentru a inversa cu succes respingerea. Nu încercați să vă tratați singur simptomele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *