Remedii simple la domiciliu pentru a scăpa de pori și pete

RIYADH: în momentele ei de moarte, Nunuk Nuraini, probabil că nu știa câte vieți a atins cu crearea a ceva atât de simplu.

dar creatorul de renume mondial Indomie fidea „Mie Goreng” aroma, a lăsat o moștenire în urmă care a afectat gospodăriile din Arabia Saudită și în continuare.

tuturor le place să creadă că vor fi amintiți pentru ceva bun, o moștenire care poate a contribuit la impactul vieții – în cazul lui Nuraini, aceasta a fost o aromă care le-a amintit lucrătorilor casnici indonezieni de acasă și au împărtășit acest lucru cu angajatorii lor, care văd acum tăiței ca „mâncare de confort”.”

nu ar fi putut ști câte vieți a atins, dar, auzind de moartea ei, fanii brandului acum cult instant noodle s-au dus pe rețelele de socializare pentru a-și exprima aprecierea pentru Nuraini și creația ei.

Mie goreng, care se traduce prin „tăiței prăjiți” în Indoneziană, este cea mai populară aromă a mărcii Indomie instant-tăiței.

nu se știe ce a cauzat moartea ei prematură pe Jan. 27-avea doar 59 de ani-dar acea creație simplă este o moștenire pentru care multe gospodării Saudite vor rămâne veșnic recunoscătoare.

întrebați orice saudit despre marca lor preferată de tăiței instant, iar răspunsul va fi aproape sigur „Indomie.”

lansate în Indonezia în 1972, tăiței instant și-au făcut drum spre regat în 1986. Popularizat de muncitorii casnici indonezieni care tânjesc după gustul casei, accesibilitatea și aroma lor unică au dat rapid tăiței un statut aproape cult în rândul saudiților și expaților deopotrivă.popularitatea Indomie în regat a dus în cele din urmă la crearea a trei fabrici în Arabia Saudită pentru a satisface cererea mare a produsului. Principala fabrică Indomie din Jeddah, cea mai mare din regiunea MENA, produce până la 2 milioane de pachete pe zi doar în Jeddah, de când și-a deschis porțile în 1992.

FASTFACT

lansate în Indonezia în 1972, tăiței rapizi și gustoși și-au făcut drum spre regat în 1986.

lucrătoarea Spitalului Sarah Al-Suqair a declarat Pentru Arab News că Indomie a fost o parte integrantă a bucătăriilor Saudite atât timp cât își putea aminti și că pregătirea și mâncarea tăiței nu au avut loc doar acasă.

„îmi amintesc o perioadă în care cupele Indomie erau nebunia zilei la școală și se schimbau multe cupe Indomie pentru bani, jucării, bibelouri, jocuri video și filme sau chiar favoruri precum temele”, a spus ea. „A fost cea mai delicioasă formă de contrabandă din școală, mai ales când profesorii au prins vântul nebuniei și au început să le interzică.”

al-Suqair a povestit, de asemenea, modurile sălbatice în care elevii ar pregăti cupele instantanee la școală, cu acces redus la apa clocotită necesară pentru a crea supa.

„îmi amintesc că unii dintre colegii mei au fost suspendați pentru că s-au strecurat în laboratorul de chimie și au încercat să folosească un arzător Bunsen pentru a fierbe apă pentru tăiței. Un alt truc preferat a fost ca doi elevi să intre în salonul profesorilor, unde unul dintre ei ar distrage profesorul cu ceva josnic, în timp ce celălalt a încercat pe ascuns să strecoare apă din ceainicul lor”, a spus ea.

Nutritionist Leila Bakri a declarat Arab News că ei nu. 1 slăbiciune a fost, probabil, un castron heaping de Indomie Mie goreng, ceva ce ea nu a putut rezista, indiferent cât de nesănătoase a fost.

„tăiței Instant, în general, nu sunt alimente cu adevărat sănătoase, datorită cantității de sodiu, MSG și ingrediente procesate din ele. Dar chiar nu mă pot abține. Am crescut mâncând Indomie acasă; cred că toți am făcut-o. Este ușor de făcut, este ieftin și într-adevăr umplut. Încerc să-l fac mai sănătos adăugând pui, legume, orice proaspăt. Am încercat chiar să-mi fac propria versiune, dar adevărul este că, oricât aș încerca, nu pot recrea niciodată aroma autentică Indomie”, a spus ea.

Indomie ca brand și-a asigurat locul chiar și în sfera culturii pop a Regatului. Logo-ul și-a găsit drumul pe mărfuri, cum ar fi tricouri și ustensile de bucătărie, ace și autocolante, și chiar a dus la crearea unui joc mobil de scurtă durată, Indomie Dash, în 2013. În timp ce știrile despre moartea pionierului Indomie mie goreng, Nunuk Nuraini, au izbucnit miercuri, oameni din întreaga lume s-au adunat pe rețelele de socializare pentru a posta omagii în onoarea ei, mulți pregătind un castron de tăiței și împărtășind fotografii pentru a sărbători viața ei.

Mie goreng, care se traduce prin „tăiței prăjiți”, este cea mai populară aromă a mărcii Indomie instant noodle. Cu toate acestea, marca are mai multe arome și soiuri disponibile, de la tăiței prăjiți picante, la curry de pui, la bulion de vită și chiar o opțiune vegetariană.

Indofood a fost pionierul producției de tăiței instant în Indonezia și este unul dintre cei mai mari producători de tăiței instant din lume. Are birouri regionale pe tot globul, iar Indomie este disponibilă în peste 80 de țări. Indomie a experimentat, de asemenea, arome locale pentru mai multe pachete speciale în țările în care marca este cea mai populară. De exemplu, în Nigeria, unul dintre cei mai mari consumatori mondiali de Indomie, a fost lansată o aromă Jollof, replicând unele dintre aromele vasului de orez din Africa de vest.

disponibilitatea limitată a acestor arome a dus la o piață neagră bizară de tăiței instant, cu pachete supraevaluate penal care își fac drum pe Ebay. Un pachet de cinci Mie goreng pachete medii la aproximativ SR7.45 ($ 1.9), dar o cutie de 20 pachete de Indomie Relish, un gust lansat în Nigeria, va rula un enorm $70 (SR 262.5) pe Ebay.

bucătarii Indonezieni au folosit, de asemenea, tăiței Indomie în moduri neobișnuite, cum ar fi crearea unei înghețate Indomie mie goreng de către creamery din Jakarta de Vest, înghețată Holi.și nebunia nu s-a oprit la mâncare. Vânzătorul Australian de cadouri Grey Lines a lansat o linie de” lumânări parfumate Mi Goreng Noodle ” în 2019, inspirată de mult iubitul brand Indomie noodle.

cu toate acestea, alte țări vor fi greu de presat pentru a se potrivi dragostea Regatului pentru tăiței.într-un interviu acordat Katadata, un site de știri de afaceri, CEO-ul Indofood, Franciscus Welirang, a declarat că consumatorii Indomie din Arabia Saudită sunt acum în a doua generație. Indomie domină, de asemenea, 95% din piața de tăiței instant din regat, în ciuda câtorva concurenți, potrivit Consulatului General Indonezian din Jeddah.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *