purtătorul de cuvânt-Ziarul de revizuire

Q. noua mea bucătărie va avea o insulă mare cu chiuveta mea dublă în ea. Tânărul instalator și antreprenorul Meu vor să folosească ceva nou care se potrivește sub dulap. Ei o numesc AAV. Ei spun că economisește timp și bani.

experiența mea cu multe produse ca aceasta este acele cuvinte sunt sinonime pentru „scurtătură și probleme-down-the-road.”

cum ați instala conductele de scurgere a chiuvetei în insula mea dacă ați fi instalatorul meu? Sunt, de asemenea, interesat de orice alte sfaturi pe care le puteți oferi pentru a face noua mea instalație sanitară de bucătărie fără probleme de ani de zile. – Martha W., Rapid City, Dakota de Sud

A. sunt instalator maestru de la vârsta de 29 de ani și trebuie să chicotesc la cât de perfect a rezumat Martha problema! Unele produse noi de construcție sunt pur și simplu minunate; multe altele nu sunt atât de grozave. Acestea fiind spuse, sunt un mare fan al faptului că nu am piese în mișcare în sistemele sanitare, așa că nu veți vedea niciodată o supapă de admisie a aerului, alias AAV, la una dintre slujbele mele și nici nu aș folosi vreodată una în propria mea casă.

un AAV este proiectat pentru a permite aerului proaspăt într-un sistem de instalații sanitare și să nu lase scurgerea gazului de canalizare în casa ta. Dar uneori pur și simplu nu funcționează corect, iar gazul de canalizare se poate scurge. Am avut nenumărați proprietari de case de-a lungul anilor care mi-au trimis e-mailuri care se plângeau de acest lucru și întrebau cum să elimine Aav-urile.

în situații precum Martha ‘ s kitchen island, unde pur și simplu nu puteți instala o conductă de aerisire tradițională care este ascunsă în spatele instalațiilor sanitare, cea mai bună soluție este o aerisire tradițională cu buclă. Aceste conducte de aerisire ascunse sunt conectate la conductele de scurgere și în cele din urmă se conectează împreună până mai sus în casa ta și de multe ori ieși din casă prin una sau mai multe conducte mici pe care le vezi poking prin acoperiș.

scopul țevilor de aerisire a acoperișului este de a permite aerului să intre în sistemul dvs. de instalații sanitare. Când sistemul dvs. de scurgere a instalațiilor sanitare nu este utilizat, toate conductele sunt umplute cu aer, cu excepția apei care se află în capcanele de sub chiuvete, căzi, dușuri, canale de scurgere și toalete.

când curgeți apă într-o chiuvetă sau spălați o toaletă, adăugați un volum de apă în sistem și, în cazul unei adăugări violente, cum ar fi spălarea toaletei, aerul din conducte este forțat prin sistem la fel cum un glonț forțează aerul dintr-un butoi de pușcă atunci când apăsați pe trăgaci. Acest aer trebuie înlocuit instantaneu prin orificiile de aerisire ale acoperișului sau sistemul va merge la vânătoare pentru aer și îl va aspira printr-o chiuvetă sau o scurgere de cadă în apropierea toaletei de spălare.

poate că ați auzit acest zgomot de supt sau slurping dintr-o cadă sau chiuvetă. Aceasta este o indicație a unei probleme în sistemul dvs. de aerisire, iar gazul de canalizare poate intra în casa dvs. prin capcana care acum nu are apă în ea.

Iată cum funcționează ventilația cu buclă de bucătărie. Mi-ar plăcea să întâlnesc instalatorul mort de mult care a gândit acest lucru pentru că este o soluție simplă și elegantă la o problemă. Este important să vă dați seama că, cu o chiuvetă de insulă de bucătărie, nu doriți ca o țeavă de aerisire urâtă să se extindă prin blat și să alerge până la tavanul bucătăriei. Nimeni nu ar considera asta acceptabil.

un orificiu de buclă primește aerul necesar din conducta de scurgere reală la doar 4 sau 5 metri distanță de chiuveta insulei. E ingenios. Iată cum funcționează. Instalatorul Marthei trebuie să instaleze o conductă de scurgere de 2 inci pe insula bucătăriei. În interiorul dulapului chiuvetei de bucătărie sau în spatele acestuia într-un spațiu gol, instalatorul trebuie să creeze o buclă.

această buclă, de asemenea, se face cu o țeavă de 2 inch. Puteți imagina această buclă gândindu-vă la o literă mare P care se află pe partea sa cu secțiunea curbată A P care vizează cerul și piciorul lung al literei reprezentând conducta de scurgere de sub chiuvetă.

țeava de scurgere reală care intră în dulapul chiuvetei de bucătărie nu trebuie să fie mai mare decât o țeavă de 1,5 inci. Această conductă mai mică restricționează cantitatea de apă care intră în sistemul de aerisire. Apa conductei de scurgere intră în conducta verticală a buclei care este reprezentată de partea superioară a literei P atunci când este pe partea sa. Cealaltă parte a părții curbate a literei P reprezintă partea de aerisire reală a sistemului.

sunt sigur că vă puteți imagina cum partea curbată a literei P se atașează la conducta de scurgere orizontală de sub podea. Poți vedea asta în capul tău? Cel mai bine este să aveți aceste două țevi verticale care se află în dulap sau în spatele dulapului la cel puțin 32 de centimetri distanță, 3 sau 4 picioare fiind ideale.

Iată ce se întâmplă când umpleți chiuveta până la refuz și scoateți dopul chiuvetei. Apa se scurge imediat din chiuvetă și umple complet conducta de 1,5 inci care se află în dulapul tău. Dar imediat începe să cadă în conducta verticală de 2 inci, pe care nu o poate umple până la capăt datorită diametrului său mai mare. Pe măsură ce apa se prăbușește în partea de jos a conductei orizontale și își începe călătoria spre canalizare, apa începe să se niveleze și umple doar parțial conducta orizontală de 2 inci. Aerul foarte necesar este deasupra apei.

pe măsură ce apa curge trece prin cealaltă parte a buclei care urcă în dulap, aerul necesar pentru a satisface vidul creat de apa de scurgere a chiuvetei curge în amonte peste apa care merge în direcția opusă spre canalizare. Aerul intră în buclă și permite apei să se scurgă rapid din chiuvetă. Nu există părți în mișcare și nu veți avea niciodată gaz de canalizare dacă orificiul de aerisire este instalat corect. E magic!

Abonați-vă la newsletter-ul gratuit al lui Carter și ascultați noile sale podcast-uri la askthebuilder.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *