prejudiciu Hamstring

odihnă și recuperare de la un prejudiciu hamstring

recuperarea de la un prejudiciu hamstring poate dura zile, săptămâni sau luni, în funcție de cât de severă este.

un hamstring complet rupt poate dura câteva luni pentru a se vindeca și nu veți putea relua antrenamentul sau juca sport în acest timp.

tratamentul inițial

în primele 2 sau 3 zile, ar trebui să aveți grijă de vătămarea dumneavoastră folosind terapia cu orez:

  • odihniți – vă piciorul cât de nemișcat puteți și evitați activitatea fizică. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda utilizarea cârjelor în cazuri mai severe.
  • gheață-aplicați pachete reci (o pungă de mazăre congelată învelită într-un prosop de ceai va funcționa, de asemenea) pe hamstring până la 20 de minute la fiecare 2 până la 3 ore în timpul zilei. Nu aplicați gheață direct pe piele.
  • compresie-comprimați sau bandajați coapsa pentru a limita orice umflare și mișcare care ar putea provoca daune suplimentare. Puteți utiliza un bandaj elastic simplu sau un bandaj tubular elastic Disponibil de la o farmacie.
  • Elevation-țineți piciorul ridicat și sprijinit pe o pernă cât mai mult posibil, pentru a ajuta la reducerea oricărei umflături.

analgezicele obișnuite, cum ar fi paracetamolul sau o cremă sau gel antiinflamator nesteroidian (AINS), pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerii.

utilizarea pe termen scurt a AINS orale, cum ar fi comprimatele de ibuprofen, poate ajuta, de asemenea, la reducerea umflăturilor și inflamației. Cu toate acestea, acestea nu sunt potrivite pentru toată lumea. Verificați prospectul care însoțește medicamentul dumneavoastră pentru a vedea dacă îl puteți lua.

exerciții ușoare și întinderi

revenirea la exerciții fizice intense prea repede ar putea agrava vătămarea, dar evitarea exercițiilor fizice prea mult timp poate determina mușchii hamstring să se micșoreze și țesutul cicatricial să se formeze în jurul lacrimii.

pentru a evita acest lucru, ar trebui să începeți să faceți întinderi ușoare de hamstring după câteva zile, când durerea a început să scadă.

aceasta trebuie urmată de un program de exerciții ușoare, cum ar fi mersul pe jos și ciclismul, și exerciții de întărire a hamstringului.

medicul dumneavoastră vă poate oferi sfaturi suplimentare și, dacă este necesar, vă poate îndruma către un fizioterapeut pentru un program de exerciții adecvat.

pentru a evita rănirea din nou, ar trebui să reveniți la un nivel complet de activitate numai atunci când mușchii hamstring sunt suficient de puternici. Fizioterapeutul sau medicul de familie vă vor putea sfătui în acest sens.

mulți oameni trebuie să evite sportul timp de cel puțin câteva săptămâni, dar durata de timp de care aveți nevoie va depinde de gravitatea rănirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *