Praying Mantis Life Span – Cât Timp Mantis Rugăciune Trăiesc?

călugăriță durata de viata
fotografie de LYNNE MCCLURE, împușcat dumneavoastră

există sute de specii diferite mantis distribuite toate pe tot globul. Fiecare dintre aceste specii are propriul ciclu de viață și durata de viață. Călugărița mai mică trăiește în jur de una sau două luni, în timp ce indivizii mai mari pot trăi până la patru până la șase luni, totuși câțiva pot supraviețui până la 360 de zile. Durata de viață de un an în mantise este probabil prea rară.

Praying Mantis Lifespan – cât timp Mantis rugăciune trăiesc?

există mai mulți factori care joacă un rol cheie în determinarea speranței generale de viață a unei călugărițe. De exemplu, disponibilitatea și calitatea alimentelor afectează în mare măsură rata de creștere a unei călugărițe. Cu cât este mai mare mâncarea, cu atât este mai mare durata de viață a unei mantis. Prin alimente înțelegem dieta primară a unei mantis, adică artropode. Majoritatea mantiselor de rugăciune pot supraviețui până la 8 săptămâni, dar există anumite specii care supraviețuiesc cu greu o lună.

călugărița asiatică gigantică are o durată de viață estimată de aproximativ 18 până la 24 de luni.

călugărița asiatică gigantică are o durată de viață estimată de aproximativ 18 până la 24 de luni. Pe tot parcursul vieții mantis își varsă pielea și suferă numeroase mini metamorfoze. Astfel, durata minimă de viață a unei călugărițe este de o lună, în timp ce cea maximă este de aproximativ un an, dar foarte puține călugărițe sunt suficient de norocoase pentru a trăi atât de mult timp—nici măcar speciile mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *