Post navigare

Partajarea este grijuliu!

12shares
  • Share
  • Tweet
  • Pin

pentru cei care știu de vindecare de energie și spiritualitate, conceptul de chakre poate fi destul de familiar. Cu toate acestea, pentru aceia dintre voi care abia încep în călătoria voastră de vindecare a energiei, acest concept ar putea fi complet străin. Să aruncăm o privire mai atentă la cele 7 culori ale chakrelor și la semnificația lor.

corpul uman are 7 chakre începând de la baza coloanei vertebrale până la vârful capului. Aceste chakre sunt punctele forte ale energiei și ne mențin activi, vibranți și sănătoși.

chakrele sunt roți de lumină care distribuie energia vieții tuturor părților și glandelor corpului în mod egal. Această energie de viață este, de asemenea, numită „Qi” (pronunțată ca Chi) și guvernează bunăstarea noastră fizică, mentală și emoțională.

atunci când există o perturbare în distribuția energiei din cauza oricărei chakre nealiniate sau închise, sunteți predispuși să dezvoltați boli și boli grave. Într-un astfel de caz, este posibil să vă găsiți slab, distras și pierdut. Cu toate acestea, învățarea despre cele 7 culori ale chakrelor și semnificația lor vă poate ajuta să vă curățați blocurile energetice și să vă recâștigați sănătatea și calmul optim.

înțelegerea culorilor chakrelor 7

„fiecare chakră este asociată cu o culoare diferită pentru a stabili o legătură între starea mentală și cea fizică a corpului uman.”

culorile sunt un limbaj universal ușor de înțeles. Ele reprezintă adesea și simbolizează lucruri și concepte. Pentru claritate și ușurință, toate cele 7 chakre sunt afișate folosind culorile curcubeului (fiecare culoare din spectru vibrează la o anumită frecvență.)

ilustrarea culorilor chakrei

chakrele se conectează la acele culori respective și creează vibrații specifice la nivel fizic, emoțional și spiritual. Cele 7 chakre și culorile lor corespunzătoare sunt următoarele.

  • Muladhara sau Chakra rădăcină este culoarea roșie
  • Svadhisthana sau chakra sacrală este culoarea portocalie
  • Manipura sau Chakra plexului Solar este culoarea galbenă/li>
  • Anahata sau Chakra inimii este culoarea verde
  • visuddha sau Chakra gâtului este culoarea albastră
  • chakra Ajna sau Chakra celui de-al treilea ochi este culoarea indigo
  • Chakra Sahasrara sau coroana Chakra este culoarea Violet

amintirea culorilor curcubeului (ROYGBIV) este cel mai simplu mod de a memora culorile chakrei.Deci, acestea sunt chakrele și culorile care se leagă de ele.

Să aprofundăm puțin și să înțelegem semnificația acestor 7 chakre și semnificația lor și să învățăm cum ne influențează viața.

Muladhara sau Chakra rădăcină – culoare roșie

Chakra rădăcină (Muladhara) se bazează în punctul cel mai de jos al măduvei spinării; de aici și numele Muladhara Chakra. Mula în sanscrită se referă la rădăcină în limba engleză, iar glandele gonade se conectează la această chakră.

de asemenea, cunoscută a fi Centrul de putere al energiei, Chakra Muladhara este reprezentată de culoarea roșie. Culoarea roșie este asociată cu pasiunea; astfel, această chakră arată relația noastră cu pământul. Această chakră este principalul motiv pentru instinctele noastre de supraviețuire, pasiune și energie. Aceasta reflectă cât de sigur și sigur ne simțim în această lume.

această chakră stimulează energia care conduce pasiunea profundă într-o persoană. Sexualitatea, puterea și, de asemenea, sistemul nostru reflex depinde de Chakra rădăcinii. Simțul mirosului se conectează și la Chakra rădăcinii.

Svadhisthana sau chakra sacrală – culoarea portocalie

Chakra influențează emoțiile, bucuria, dorința și compasiunea pentru ceilalți. Este sediul sexualității, senzualității și fluxului nostru creativ. Această chakră este, de asemenea, responsabilă pentru buna funcționare a sistemului reproducător.

dezechilibrul acestei chakre poate duce la probleme legate de sexualitate și reproductivitate. Astfel, este esențial să păstrați această chakră sănătoasă și activă.

glandele care se conectează la această chakră sunt în principal organele reproductive feminine, sistemul limfatic, intestinul gros, pelvisul și vezica urinară. De asemenea, simțul gustului depinde de acest vortex.

Manipura sau Chakra plexului Solar – culoare galbenă

dacă aveți un succes extraordinar atât în viața personală, cât și în cea profesională, s-ar putea datora plexului Solar sau funcționării normale a chakrei Manipura.

galbenul este o culoare care reprezintă puterea noastră personală, identitatea, stăpânirea și co-crearea, energia și puterea. Astfel, culoarea galbenă simbolizează această chakră. O persoană cu o aură puternică, încredere și putere ar avea, în general, Chakra plexului Solar care funcționează absolut bine. Această chakră este, de asemenea, responsabilă pentru crearea unui sentiment de iubire de sine și respect pentru ceilalți și legături cu simțul nostru de vedere.

glandele suprarenale sunt conectate la Chakra Manipura. Activarea acestei chakre în mod regulat poate insufla echilibru într-o persoană.

Anahata sau Chakra Inimii – culoarea verde

numita si Chakra Anahata, Chakra Inimii reprezinta vindecare, vindecator, vindecat. Această chakră este crucială pentru a vă menține intacte relațiile și viața amoroasă. Dacă Chakra inimii devine slabă sau se închide cu totul, este posibil să ajungeți să aveți relații eșuate. Astfel de situații pot implica probleme legate de gelozie. Problemele de încredere ar putea deveni o problemă, împiedicarea relațiilor sănătoase fericite… această chakră se conectează la timus și limfă și afectează simțul atingerii.

Visuddha sau Chakra gâtului-Culoare albastră

Visuddha sau Chakra gâtului se conectează profund la abilitățile de comunicare și ascultare; astfel, este asociat cu glandele tiroide. Această chakră reprezintă găsirea adevărului tău, vorbirea adevărului tău și învățarea de a-l comunica într-un mod creativ. Când Chakra gâtului se activează, glandele tiroide pot funcționa optim. Această chakră se conectează la urechi, fălci, dinți, gât și măduva spinării.

cei care au probleme de exprimare persuasivă au adesea o chakră a gâtului blocată.

cei care își spun adevărul sunt mai echilibrați și mai sănătoși în general.

Ajna Chakra sau Chakra celui de-al treilea ochi controlează intuiția, recepția psihică și viziunea, precum și inteligența unei ființe umane. Este a doua chakră superioară, este situată între sprâncene și este reprezentată de culoarea Indigo. Glanda pineală sau hipofizară se conectează la această chakră.

Ajna în sanscrită înseamnă „centrul cunoașterii”. Personalitatea convingătoare a cuiva depinde în principal de buna funcționare a chakrei Ajna. Dacă chakra Ajna este curată și are un flux adecvat de energie, aceasta va ajuta la crearea unui mare sentiment de intelect și abilități telepatice.

Chakra coroanei sau Sahasrara Chakra – Violet culoare

Chakra Coroanei controleaza glanda pituitara, sistemul nervos, creier, și regiunea capului.

această chakră se găsește în partea de sus a corpului uman și este prezentată ca fiind o culoare indigo. Este responsabil pentru conexiunea noastră cu sursa. În plus, această chakră controlează, de asemenea, buna funcționare a creierului nostru cu impact asupra clarității gândirii într-o mare măsură. Oamenii aflați într-o stare meditativă posedă, în general, un control puternic asupra chakrei coroanei. Această chakră este responsabilă pentru crearea conștientizării și iluminării la indivizi.

importanța culorilor celor 7 chakre și semnificația lor

trebuie să ne amintim că corpul uman nu este altceva decât o masă de carne care vibrează sub frecvențe specifice. Când chakrele sunt sănătoase și activate în mod regulat, acestea vă vor ajuta să vă mențineți corpul liber de boli și boli.astfel, vindecarea și activarea chakrelor sunt cheia unei vieți sănătoase și fericite. Aflați mai multe despre vindecarea chakrelor aici.

acum, că ați înțeles 7 culori chakra și semnificația lor, s-ar putea fi în căutarea pentru mai mult! Sunteți gata să săpați adânc și să vă aliniați chakrele? Aflați cum contactându-ne. Scrie-ne la [email protected] sau contactați-mă aici.

Tagged: chakre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *