Picior și gleznă – Chirurgie fractură gleznă

ce este chirurgia fracturii gleznei?

o gleznă ruptă este, de asemenea, cunoscută sub numele de „fractură a gleznei”.”Aceasta înseamnă că unul sau mai multe dintre oasele care alcătuiesc articulația gleznei sunt rupte.

o gleznă fracturată poate varia de la o simplă ruptură a unui os, care s-ar putea să nu vă împiedice să mergeți, până la mai multe fracturi, care vă forțează glezna din loc și poate necesita să nu puneți greutate pe ea timp de câteva luni.

pur și simplu, cu cât sunt mai multe oase rupte, cu atât glezna devine mai instabilă. Pot exista și ligamente deteriorate. Ligamentele gleznei țin oasele gleznei și articulația în poziție.

fracturile Severe necesită o intervenție chirurgicală de fractură a gleznei. Procedura exactă diferă în funcție de tipul specific de fractură și dacă oasele s-au afectat reciproc (un capăt al unui os condus în capătul altui os) din cauza forței mari.

tratamentul chirurgiei fracturii gleznei

procedurile pentru tratamentul chirurgiei fracturii gleznei diferă în funcție de tipul specific de fractură pe care îl aveți.

fracturile ca o fractură laterală de maleol a tibiei, unde fractura este pur și simplu deplasată sau instabilă, pot fi fixate cu o operație simplă de aliniere. În timpul acestui tip de procedură, fragmentele osoase sunt mai întâi repoziționate (reduse) în alinierea lor normală. Acestea sunt ținute împreună cu șuruburi speciale și plăci metalice atașate la suprafața exterioară a osului. În unele cazuri, un șurub sau o tijă în interiorul osului poate fi folosit pentru a menține fragmentele osoase împreună în timp ce se vindecă.

unele fracturi pot destabiliza arcul piciorului provocând prăbușirea arcului. Aceste fracturi ar necesita reconstrucția piciorului plat.

fracturile mai complicate, cum ar fi o fractură de maleol medial, pot implica afectarea sau indentarea articulației gleznei. Repararea unei fracturi afectate poate necesita grefare osoasă. Această grefă acționează ca schele pentru ca osul nou să crească și poate reduce orice risc ulterior de a dezvolta artrită.

în funcție de fractură, fragmentele osoase pot fi fixate cu șuruburi, o placă și șuruburi sau diferite tehnici de cablare. Cazurile care destabilizează călcâiul pot necesita fuziune subtalară.

recuperare pentru chirurgia fracturii gleznei

deoarece există o gamă atât de largă de leziuni, există și o gamă largă de timp de recuperare specific al oamenilor pentru chirurgia fracturii gleznei. Este nevoie de cel puțin 6 săptămâni pentru ca oasele rupte să se vindece. Poate dura mai mult timp pentru ca ligamentele și tendoanele implicate să se vindece.

medicul dumneavoastră va monitoriza cel mai probabil vindecarea oaselor cu raze X repetate.

deși majoritatea oamenilor revin la activitățile zilnice normale, cu excepția sportului, în decurs de 3 până la 4 luni, studiile au arătat că oamenii se pot recupera până la 2 ani după fracturile gleznei. Poate dura câteva luni pentru a vă opri șchiopătând în timp ce mergeți și înainte de a vă putea întoarce la sport la nivelul dvs. competitiv anterior. Majoritatea oamenilor se întorc la conducere în termen de 9 până la 12 săptămâni de la momentul în care au fost răniți.

este foarte important să nu puneți greutate pe gleznă până când medicul dumneavoastră spune că puteți. Dacă puneți greutate pe glezna rănită prea devreme, fragmentele de fractură se pot mișca sau operația dvs. poate eșua și este posibil să trebuiască să o luați de la capăt. Fractura dvs. specifică determină când puteți începe să puneți greutate pe gleznă. Medicul dumneavoastră vă va permite să începeți să puneți greutate pe gleznă atunci când el sau ea simte că vătămarea dvs. este suficient de stabilă pentru a face acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *