Pastilele de vitamine și minerale funcționează efectiv? Nu, spun oamenii de știință

Popping vitamine și suplimente minerale s-ar putea simți virtuos, dar de fapt are surprinzător de puține beneficii pentru sănătate și ar putea chiar face rău, potrivit cercetătorilor.o echipă de cercetători din Canada a descoperit că suplimentele obișnuite, cum ar fi multivitaminele, vitamina D, calciul și vitamina C, nu oferă protecție împotriva bolilor de inimă, atacului de cord, accidentului vascular cerebral sau morții premature.

acidul Folic și vitaminele B au fost asociate cu un risc redus de boli de inimă și accident vascular cerebral. Dar niacina și antioxidanții au fost legați de un risc foarte mic de mortalitate din toate cauzele: termenul folosit pentru a descrie toate decesele care apar la un grup de oameni, indiferent de cauză.autorul principal al studiului, Dr. David Jenkins de la Spitalul St. Michael de la Universitatea din Toronto, a declarat într-o declarație: „Am fost surprinși să găsim atât de puține efecte pozitive ale celor mai frecvente suplimente pe care oamenii le consumă.”în timp ce revizuirea a constatat că luarea multivitaminelor, a vitaminei D, a calciului sau a vitaminei C nu face rău,” nu există nici un avantaj aparent”, a spus el.

vitamine-pastile-stocvitamine-pastile-stoc
„am fost surprinși să găsim atât de puține efecte pozitive ale celor mai frecvente suplimente pe care oamenii le consumă”, a spus Dr.David Jenkins, autorul principal al studiului. Getty Images

„în absența unor date pozitive semnificative—în afară de reducerea potențială a acidului folic în riscul de accident vascular cerebral și boli de inimă—este cel mai benefic să vă bazați pe o dietă sănătoasă pentru a vă umple de vitamine și minerale”, a spus Dr.Jenkins.”până în prezent, nicio cercetare privind suplimentele nu ne-a arătat ceva mai bun decât porții sănătoase de alimente vegetale mai puțin procesate, inclusiv legume, fructe și nuci.”Dr. Jenkins și colegii săi au ajuns la concluziile lor prin revizuirea datelor existente și a studiilor unice de control randomizate publicate între ianuarie 2012 și octombrie 2017. Studiile au investigat efectele vitaminelor A, B1, B2, B3 sau niacină, B6, B9 sau acid folic, C, D și E. De asemenea, au analizat efectele beta-carotenului, calciului, fierului, zincului, magneziului și seleniului. Multivitaminele au fost definite ca produse care conțineau o serie de substanțe. Rezultatele au fost publicate în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie.

printre scăderile pe care autorii le-au recunoscut a fost constatările lor pot fi distorsionate de faptul că majoritatea persoanelor care iau suplimente de sănătate sunt, în general, mai conștiente de bunăstarea lor și pot să nu fie reprezentative pentru populația generală.

cercetarea reflectă un studiu din 2013 care a sugerat, de asemenea, că suplimentele nu au beneficii pe termen lung pentru sănătatea adulților, dar ar putea fi potențial dăunătoare.

autorii lucrării intitulate „suficient este suficient: nu mai pierdeți bani pe suplimente de vitamine și minerale”, au scris la acea vreme că „în ciuda dovezilor sobre de niciun beneficiu sau posibil rău”, utilizarea suplimentelor cu multivitamine a crescut în rândul adulților din SUA de la 30% între 1988 și 1994 la 39% între 2003 și 2006.

Aisling Pigott, un dietetician calificat și purtător de cuvânt al Asociației Dietetice britanice care nu a fost implicat în studiu, a declarat pentru Newsweek că cercetarea a fost „puternică” și „susține în continuare înțelegerea noastră actuală că nu există nicio „pastilă” pe care să o putem lua în locul unei diete bune.”

” Dacă aveți o dietă echilibrată sănătoasă, nu trebuie să luați suplimente de vitamine și minerale. Cu toate acestea, orientările recente sugerează că toți am putea dori să luăm în considerare suplimentarea cu vitamina D, în special în lunile de iarnă”, a spus ea, făcând aluzie la faptul că vitamina este absorbită în organism de lumina soarelui.anumite grupuri de persoane pot necesita suplimente, cum ar fi copiii mici, care pot beneficia de vitaminele A,C și D; veganii, cărora li se recomandă să ia vitamina B12; și femeile însărcinate, care ar trebui să ia în considerare administrarea de acid folic, a spus Pigott.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *