Oala sub presiune orez brun

Aflați cum să utilizați o oala sub presiune pentru a face orez brun perfect, pufos cu timp minim și prep.

orez brun aburit este un discontinue în casa noastră. Este o parte sănătoasă și delicioasă, care merge excelent cu cartofi prăjiți, proteine, supă sau o salată mare. Cu toate acestea, dacă nu dețineți un aragaz de orez, s-ar putea să găsiți orezul brun un pic dificil de gătit. De obicei, trebuie să înmuiați orezul peste noapte. Și apoi gătiți-l pe plită timp de 50 până la 60 de minute. Raportul orez-apă este dificil de obținut. Chiar și cu un aragaz de orez fantezist, este nevoie de mai mult de 1 oră pentru a găti orez brun perfect.

un aragaz sub presiune va reduce treptele și timpul de gătire la minimum.

acum două luni am cumpărat primul meu Instant Pot, un aparat de gătit electric foarte la modă, care combină un aragaz lent, aragaz sub presiune, aragaz de orez, producător de iaurt, vapor și tigaie.

am folosit oala instantanee pentru a găti rapid pilaf de orez, supă de pui, cartofi crocanți și un picior întreg de miel. Toate felurile de mâncare au ieșit foarte gustoase, cu timpi de gătit mai scurți decât necesită cuptorul și plita. Fără îndoială, produce și orez brun perfect.

prin utilizarea presiunii ridicate, puteți reduce la jumătate timpul de gătire. În plus, puteți sări peste procesul de înmuiere, ceea ce înseamnă că puteți obține orez brun proaspăt gătit fără a-l pregăti cu ore înainte. Un alt mare lucru despre oala sub presiune orez brun este că raportul de apă este ușor de unghii în jos. Procesul de gătit sigilat înseamnă că se pierde doar o mică parte din umiditate. Odată ce găsiți un raport bun apă-orez, acesta generează orez pufos de fiecare dată.

raportul de apă pentru orezul perfect poate varia în funcție de tipul de cereale, de momentul în care boabele au fost recoltate și de modul în care sunt depozitate. Deci, este posibil să aveți nevoie de mai multe încercări de a găsi raportul perfect, cu îndrumările generale enumerate mai jos. Pe de altă parte, am constatat că metoda aragazului sub presiune este destul de iertătoare. Chiar dacă orezul se dovedește puțin prea umed sau uscat, vă veți bucura în continuare de aromă fără să vă faceți griji cu privire la orezul insuficient.

dacă gătiți mult orez și intenționați să salvați câteva pentru mai târziu, urmați instrucțiunile de depozitare corespunzătoare enumerate în rețeta de mai jos. Orezul gătit devine potențial periculos dacă nu este răcit și depozitat corespunzător și poate deveni gazdă a bolilor transmise de alimente.

odată ce aflați cum să faceți și să păstrați orezul, veți descoperi că este foarte ușor să creați mese sănătoase, rapide și delicioase. Răsfoiți-mi stir-fry, feluri principale, și rețete fiert pentru a afla ce să gătească pentru cină astăzi!

îți plac rețetele mele? Înscrieți-vă newsletter-ul nostru săptămânal pentru a obține cele mai recente actualizări livrate în căsuța de e-mail și un e-carte de bucate gratuit care conține meu top 30 cele mai populare rețete!

vrei să afli mai multe?Primiți cursul nostru de 5 zile de gătit chinezesc & actualizări de rețete! Aboneaza-te

oala sub presiune orez brun

Aflați cum să utilizați o oala sub presiune pentru a face orez brun perfect, pufos cu timp minim și prep.
autor: Maggie Zhu
curs: lateral
bucătărie: chineză

timp de pregătire: 10 minute
timp de gătire: 28 minute
Timp total: 38 minute

Timp total: 38 minute
porții: 6 căni orez

ingrediente

 • 2 căni (180 ml) orez brun cu bob mediu (*Vezi nota de subsol)
 • 2,5 căni (180 ml) apă

instrucțiuni

 • adăugați orez brun într-un castron mare și apă pentru a acoperi. Spălați ușor cu mâinile, folosind o mișcare de rotire. Aruncați apa. Repetați încă de două ori. Aceasta va elimina amidonul exterior al orezului. Fără acest pas, orezul gătit s-ar putea dovedi gumos.
 • transferați orezul într-o strecurătoare deasupra unui bol mare. Agitați de câteva ori și lăsați apa suplimentară să se scurgă timp de 5 minute.
 • transferați orezul în oala sub presiune și adăugați apă. Acoperiți și asigurați-vă că supapa aragazului sub presiune este sigilată.
 • gătiți la presiune ridicată timp de 28 de minute. Dacă utilizați un Pot Instant, apăsați” Manual ” și setați cronometrul la 28 de minute. Dacă utilizați o aragaz sub presiune, gătiți la foc mediu mare până când se atinge presiunea.
 • când orezul este gata, eliberați presiunea folosind eliberare rapidă.
 • în acest moment, orezul de pe fund va fi umed și fragil. Folosiți o paletă de orez (sau o furculiță) pentru a pufni ușor orezul ridicându-se de jos. Acoperiți din nou și lăsați să se odihnească timp de 10 până la 20 de minute. Aceasta va redistribui umiditatea și va găti orezul mai uniform.
 • odată ce orezul s-a odihnit, veți observa că textura nu mai este atât de umedă. Acum Puteți servi orezul.
 • sfat rapid: clătiți oala sub presiune în timp ce este încă cald, iar amidonul rezidual se va desprinde cu ușurință. Odată ce oala s-a răcit complet, este posibil să aveți nevoie de timp suplimentar de înmuiere pentru a curăța oala.

depozitați

 • dacă nu serviți orezul imediat, transferați-l și întindeți-l pe o farfurie mare sau pe o tavă pentru a se răci. (*a se vedea nota de subsol 2)
 • după ce orezul s-a răcit (de obicei durează 15 până la 20 de minute), transferați-l imediat în recipiente mici etanșe sau pungi frigorifice (*a se vedea nota de subsol 3). Marcați conținutul și data pe containere. A se păstra la frigider până la 2 zile sau la congelator până la trei luni.

reîncălziți

 • pentru a reîncălzi orezul congelat, transferați-l într-un recipient sigur pentru microunde fără decongelare. Acoperiți și reîncălziți orezul în trepte de 1 minut la putere maximă, până când orezul este fierbinte. Pufați orezul ocazional dacă încălziți un lot mare, astfel încât orezul va fi reîncălzit uniform.

Note

 1. ceașca pe care am folosit-o în această rețetă este ceașca standard de orez Asiatic care este de 180 mL (cea care vine cu oala instantanee și majoritatea aragazurilor de orez). Dacă utilizați cupe americane (250 mL), puteți utiliza același raport, dar va produce mai mult orez.
 2. întotdeauna răciți bine orezul în timp util după ce este gătit. Orezul fiert poate contracta B. cereus, care poate provoca boli, dacă orezul nu este răcit imediat și depozitat într-un mediu rece.
 3. dacă aveți suficient spațiu congelator, puteți utiliza recipiente din sticlă borosilicată rezistentă la șocuri termice. În acest fel, puteți încălzi orezul direct din frigider sau congelator fără a transfera orezul într-un recipient nou.

ați făcut această rețetă?Nu uita ultimul pas! Etichetați-mă @ Omnivorescu Book și # Omnivorescu Book pe Instagram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *