nu, Cuba nu este tocmai pionierul cancerului Nova încearcă să prezinte

Nova: speranța cancerului Cubei. PBS. Miercuri, 1 aprilie, 9 p.m.

mă simt mișcat de Poezie de cel mai recent episod din Nova, seria științifică documentară PBS science. Poate vă amintiți liniile clasice despre fetița cu mica buclă în mijlocul frunții: „când era bună/era foarte, foarte bună/dar când era rea, era oribilă.”

aceasta este descrierea perfectă a speranței Cancerului din Cuba, care este parțial o explorare absorbantă a utilizării imunologiei în tratamentul cancerului și parțial o odă jenantă pentru insula totalitară a fraților Castro. Vizionarea ar putea declanșa schizofrenia latentă; sau poate doar să vă inducă să scrieți o scrisoare de pledoarie către TiVo, încurajându-i să lucreze la acel buton promis de mult timp, care permite să săriți automat prin nebunia comunistă cu un singur clic. Lasă-mă să știu cum se dovedește.încă din anii 1970, cercetătorii care au încercat să-și dea seama de ce propriul sistem imunitar al corpului uman nu a atacat celulele canceroase au fost ridiculizați în manualele medicale ca credincioși în vrăjitorie. (Serios: speranța Cancerului din Cuba arată un exemplu, un memento util pentru cei care cred că știința vorbește cu o singură voce imuabilă și eternă sunt destul de nebuni. Credința predominantă era că celulele T și alte elemente războinice ale sistemului imunitar nu ar ataca niciodată tumorile, deoarece făceau parte din corpul însuși.vrăjitoarele—er, cercetători-au continuat să cioplească teoria cancerului ca sine până când oamenii de știință din Statele Unite și Japonia au câștigat Premiul Nobel în 2018 pentru că au arătat că două proteine care acționează ca frâne asupra celulelor imune au fost păcălite în acțiune de celulele canceroase. Dacă aceste proteine ar putea fi rețin, înțelepciunea convențională merge acum, corpul uman în sine ar putea fi o armă puternică împotriva cancerului. Speranța Cancerului din Cuba, cu proză și grafică puternic ilustrative, oferă o relatare lucidă a acestei părți a poveștii.

dar când povestea se întoarce la dezvoltarea Cubei a unui vaccin împotriva cancerului pulmonar numit CIMAvax care îmbunătățește abordarea imunologică cu ingineria genetică, spectacolul merge pe șine. Cuba, unde obsesia Națională pentru trabucuri a declanșat o problemă gravă de cancer pulmonar, a început să experimenteze drogul la începutul anilor 1990. dar nu a fost până când președintele Obama a restabilit relațiile diplomatice ale SUA cu Cuba în 2015, după o pauză de 54 de ani, ceea ce a făcut mai ușor pentru americani să viziteze insula, CIMAvax a atras mult interes internațional.

pe Internet, a dobândit rapid statutul mitic deținut odată de laetrile, un alt presupus remediu pentru cancer suprimat de Bărbat. Câteva sute de americani au călătorit în Cuba pentru a lua CIMAvax, iar speranța de Cancer a Cubei este plină de mărturii de la ei—nuanțate de acuzații amare împotriva administrației Trump pentru reînvierea unora dintre restricțiile de călătorie în Cuba și forțându-i să „încalce legea” pentru a nu muri. (De fapt, căutarea asistenței medicale în Cuba nu a fost niciodată pe lista motivelor aprobate pentru a vizita Cuba, iar viitorii pacienți pot scăpa acum la fel cum au făcut-o sub Obama: mințind despre asta inspectorilor vamali americani, care, dacă nu există un AK-47 în valiza ta, nu au cum să verifice ce făceai acolo.)

poveștile lor sunt necontestate de speranța de Cancer a Cubei. De fapt, singura întrebare pe care spectacolul O are despre orice este: „cum este posibil ca un județ atât de sărac și izolat ca Cuba să vină cu medicamente de ultimă oră ca acesta?”Răspunsul, desigur, este umanitarismul strălucitor al lui Fidel Castro, care a ridicat Cuba dintr-o groapă pestilentă într-un model de sănătate publică care rivalizează cu orice în prima lume. Deși Statele Unite primesc un pic de credit pentru impunerea acelui embargo urât care a forțat Cuba să devină eroic de sine stătătoare.

un răspuns mult mai precis ar fi: Cuba nu a făcut nimic de acest fel. A fost orice, dar izolat—cercetătorii săi de imunologie de top și-au învățat meseria la Universitatea din Texas. Presupusele sale progrese în sănătatea publică sub Castro sunt imaginare; s-a clasat aproape de vârful Americii Latine în ceea ce privește speranța de viață, mortalitatea infantilă și o varietate de statistici de sănătate înainte ca Castro să preia puterea, fapt pe care PBS îl știa odată. (În ceea ce privește datele actuale de îngrijire a Sănătății din Cuba, despre singura persoană care crede că este Bernie Sanders.)

și mai presus de toate, CIMAvax este departe de a fi un medicament „de ultimă oră”. Adevărul este că abia funcționează deloc. Așa cum recunoaște Cuba Cancer Hope într-o singură linie de aruncare, „studiile clinice cubaneze arată că prelungește viața în medie cu trei până la cinci luni.”Rata de supraviețuire de cinci ani pentru utilizatorii săi este de aproximativ 15%, aproximativ aceeași cu cea pentru pacienții tratați cu terapii aprobate pentru cancer din SUA. Oncologii americani se plâng de frustrare la pacienții care doresc ajutor pentru a ajunge în Cuba pentru a obține CIMAvax. Unul spune, citat într-un raport recent al Public Radio International: „fără a vedea statistici noi, nu este atât de impresionant… . Nu sunt prea îngrijorat de faptul că oamenii nu pot merge în Cuba.”

unele autorități medicale americane cred că CIMAvax arată promisiune, iar un studiu clinic al medicamentului este în curs de desfășurare la Roswell Park Cancer Institute din Buffalo. Poate că într-o zi se va dovedi eficient. Același lucru s-ar putea spune despre alte 200 de studii clinice ale diferitelor tratamente pentru cancerul pulmonar efectuate în acest moment, dar nu există niciun semn că Nova ar face un episod despre „Norway’ s Cancer Hope” sau „The Mayo Clinic ‘ s Cancer Hope”.”Desigur, niciunul dintre ei nu ar invita nicio discuție despre geniul lui Fidel Castro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *