Nu adoptați în ILLINOIS

Dacă intenționați să adoptați un copil, nu o faceți în Illinois. Check out un alt stat, poate chiar muta într-o altă țară, pentru că adoptarea în Illinois este un coșmar, datorită legislativului. Știu. Eu și soțul meu am adoptat un copil acum 17 luni, după un proces lung și frustrant.

o afecțiune medicală mi-a făcut imposibil să am copii, așa că am început „procesul” după trei ani de căsătorie. Chiar dacă am fost educat colegiu, profesioniști de lucru, și a avut prieteni care a scris stralucitoare recomandări despre noi ca viitorii parinti, am avut de a lua cursuri destinate să ne educe să fie părinți „buni”.

nu este cerută de legea statului. E cerut de Agenția de adopții. Aceasta este una dintre problemele cu legea adopției de stat. Trebuie să aveți un studiu la domiciliu efectuat de o agenție de adopție aprobată de stat, care poate impune orice restricție pe care o dorește. Dacă aveți peste 45 de ani, nici măcar nu sunați la majoritatea agențiilor. Ești prea bătrân ca să fii părinte. Nu contează Tony Randall sau acele mame de 50 de ani despre care ai citit.

puteți, desigur, să lucrați cu Departamentul pentru copii și servicii familiale din Illinois, dacă aveți răbdarea lui Iov și nu vă deranjează să așteptați până când veți avea vârsta lui Moise când a murit, pentru că atât vă va lua să deveniți părinții unui copil. Vă va economisi aproape 1.000 de dolari pentru a face acest lucru. Mai întâi va trebui să îndurați o serie de cursuri despre abuzul sexual asupra copiilor și apoi să petreceți o seară ascultând familiile care au adoptat un copil mai mare.

am îndurat cursurile; ne-am modificat casa pentru a fi în siguranță pentru copii. Am înființat un dormitor, complet cu un pătuț și am așteptat. Nu puteam intra în cameră pentru că nu mă puteam uita la pătuțul gol. Am primit un apel după câteva luni. Era disponibil un copil grav bolnav care avea nevoie de îngrijiri medicale specializate. L-am lua?

nu știam ce să fac. Aici era un copil care avea nevoie de o casă, dar nu eram pregătit să iau un caz medical. El ar fi mult mai sigur cu cineva care se simțea încrezător în rezolvarea diferitelor sale probleme medicale. Am spus ” nu.”Câteva luni mai târziu, DCFS a solicitat returnarea licenței noastre de plasament, pe care toți părinții care doresc să o adopte trebuie să o aibă. Nu aveau copii „perfecți”, mi s-a spus și niciodată nu aveau. Ne-am predat licența, îngrozit la un sistem care vă oferă o singură șansă.

am încercat din nou după câțiva ani. Am sunat la o agenție, am mers la cursuri, am fost amprentați, am participat la sesiuni de consiliere maritală și am făcut teste pentru a determina stabilitatea căsătoriei noastre. Am modificat o altă casă și am împrumutat un pătuț.cu starea căsniciei noastre, până la cât de des făceam sex, examinam și aprobam casa, eram gata să începem să așteptăm. Câți părinți capabili să-și reproducă propriul copil trebuie să-și examineze viața sexuală? Câți dintre aceiași părinți trebuie să permită unui asistent social să intre în casele lor în orice moment? Legea permite asistentului social să facă o vizită neanunțată la domiciliu. Ai putea avea gripă și să-ți vomiți șosetele și trebuie să lași asistentul social să intre sau să fii suspectat că ascunde ceva neplăcut.

sondarea nedelicată a vieții noastre private s-a încheiat în cele din urmă după aproximativ șase luni. Asistentul social a spus că așteptarea unui copil durează în mod normal aproximativ doi ani, dar nici măcar nu a putut începe până când nu am asamblat un album foto pentru ca mamele naturale să-l examineze. A trebuit să punem împreună o carte cu imagini ale casei noastre, inclusiv camerele în care noi și copilul dormeam. A trebuit să oferim fotografii ale membrilor familiei cu care copilul își va petrece timpul. A trebuit să scriem scrisori spunându-i mamei naturale de ce ne dorim un copil. A trebuit să ne vindem unei femei pe care nu o cunoșteam și nu aveam voie să o cunoaștem, decât dacă voia să ne cunoască. Nu ni s-a spus dacă ceva ce am făcut a fost corect. Nu a existat nicio direcție oferită de asistentul social. Dacă am eșuat, a fost cu atât mai bine pentru ceilalți clienți, presupun, deoarece mama ar alege un cuplu dintr-un număr de pachete.

în cele din urmă, nu a contat. Am luat sfatul asistentului social și le-am spus tuturor că știm că vrem să adoptăm un copil. Într-o zi, o secretară de la laboratorul unde lucra soțul meu l-a întrebat dacă mai suntem interesați de adopție. Surprins, el a spus Da, iar ea i-a spus despre o fată care urma să nască în trei săptămâni. Trei săptămâni și jumătate mai târziu, am fost părinții unui băiețel frumos, fiul nostru.

agenția ne-a obținut toate documentele și birocrația cerute de legea adopției din Illinois. Acum avem nevoie de un avocat pentru a obține adoptarea sigilate. Aceasta a durat încă șase luni și de aproximativ patru ori banii solicitați de agenție. Chiar dacă cecurile pe care le-am scris avocatului erau destul de mari, se micșorează în comparație cu zâmbetul care îmi ridică inima de fiecare dată când mă uit la acel băiat. Dar încă îmi doresc să fi fost mai ușor și de fiecare dată când o casetă cu bebelușul Richard luat din brațele mamei sale este afișată la știrile de noapte, inima mea plânge atât pentru mamă, cât și pentru copil și continuu să caut modalități prin care pot contribui la schimbările necesare în legile de Adopție din Illinois.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *