Nine Inch Nails

Nine Inch Nails, Act american de rock alternativ cunoscut pentru cântecele rock industriale întunecate și torturate. Nine Inch Nails a fost în esență un nume de scenă pentru cântărețul și multi-instrumentistul Trent Reznor (n. Michael Trent Reznor, 17 mai 1965, Mercer, Pennsylvania, SUA).

Trent Reznor
Trent Reznor

Trent Reznor de Nine Inch Nails, 2009.

inox Ferenc Szelepcsenyi/.com

publicitate încă de Elvis Presley în Jailhouse Rock în 1957. (cinema, Filme, Filme, Filme)
Britannica Quiz
muzică Rock și Rock ‘N’ Roll
poate că sunteți familiarizați cu Elvis Presley și Buddy Holly, dar cât de familiarizați sunteți cu prima operă rock? Treceți prin acest test și extindeți-vă cunoștințele despre toate lucrurile rock and roll.Nine Inch Nails a început în Cleveland în 1988, în timp ce Reznor lucra la un studio de înregistrări. A scris, aranjat, interpretat și produs majoritatea materialului, aducând alți muzicieni pentru spectacole live. Trupa a câștigat rapid popularitate odată cu lansarea sa de debut, Pretty Hate Machine (1989), care a vândut în cele din urmă peste trei milioane de exemplare în Statele Unite și a semnalat o descoperire în mainstream-ul American pentru muzica industrială. După o luptă legală cu compania sa de înregistrări, TVT, Reznor și-a înființat propria etichetă, Nothing Records, și a lansat EP rupt (1992), care a câștigat un premiu Grammy. Reznor a semnat glam Shock rocker Marilyn Manson la eticheta Nothing, iar cei doi s-au hrănit reciproc cu succesele de-a lungul anilor 1990.

a doua lansare completă a lui Reznor, spirala descendentă (1994), s-a înclinat la numărul doi pe panou graficul albumelor. Pe baza unor single-uri precum” Closer „și” Hurt”, albumul a depășit în curând debutul trupei în vânzări. (O versiune acustică emoțională a „Hurt” a devenit ulterior un hit surpriză pentru legenda țării Johnny Cash.) Nine Inch Nails a apărut ca headliner la festivalul Woodstock din 1994, iar „fericirea în sclavie”, un single înregistrat la acea reprezentație, i-a adus lui Reznor un al doilea Grammy. În 1995 Nine Inch Nails s-a deschis pentru David Bowie în turneul său din America de Nord, dar un nou album a fost lent de urmat și o mare parte din timpul lui Reznor a fost petrecut în studioul de producție cu colega de etichetă Marilyn Manson.

albumul dublu The Fragile a apărut în 1999—ajungând în topul topurilor în prima săptămână de lansare—dar s-a estompat rapid când nu au apărut single-uri clare. Cu dinți (2005) a ajuns, de asemenea, la numărul unu, iar imnurile sale industriale de dans au semnalat o revenire la sunetul spiralei descendente. Având în vedere așteptarea de jumătate de deceniu între lansările anterioare Nine Inch Nails, a urmat o adevărată rafală de activitate. Albumul conceptual Year Zero (2007) a fost însoțit de o campanie ambițioasă de marketing viral, iar probele instrumentale utilizate la crearea sa au fost colectate în Ghosts I–IV (2008). După ce a devenit nemulțumit de modelul tradițional de distribuție muzicală, Reznor a lansat atât Ghosts I-IV, cât și piesa orientată the Slip (2008) ca descărcări digitale gratuite de pe site–ul web Nine Inch Nails. Cu toate acestea, s-a întors la o casă de discuri majoră pentru ezitarea Marks (2013), pe care a continuat să construiască melodii dinamice din caneluri texturate tensionate. Nine Inch Nails a renunțat ulterior la ep Not the real Events (2016), lăudat ca o revenire la formă. A fost urmat de Add Violence (2017) și Bad Witch (2018). În 2020 Trupa a lansat Ghosts VI: Locusts and Ghosts V: Together. În acel an, Nine Inch Nails a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame.

obțineți un abonament Britannica Premium și obțineți acces la conținut exclusiv. Aboneaza-te acum

pe lângă munca sa cu Nine Inch Nails, Reznor a urmărit o serie de proiecte secundare. În timpul unei pauze care a urmat turneului de concerte al trupei din 2009, a format grupul electronic cum să distrugi Îngerii, ai cărui membri au inclus vocalist și multi-instrumentist Mariqueen Maandig (cu care Reznor s-a căsătorit în 2009) și muzician britanic Atticus Ross. Trupa a lansat albumul Welcome Oblivion în 2013, iar trei ani mai târziu Reznor a anunțat că Ross este membru al Nine Inch Nails. În colaborare cu Ross, Reznor a început să compună și pentru filme. Muzica lor pentru rețeaua socială (2010) a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun scor original, iar munca lor la fata cu tatuajul dragonului (2011) a fost onorată cu un Grammy. Scorul lor pentru Gone Girl (2015) a fost nominalizat la un Grammy. Perechea a oferit, de asemenea, muzica pentru documentarul despre schimbările climatice înainte de potop și thriller Ziua Patriotilor (ambele 2016), precum și pentru 2017 Ken Burns serie documentară Războiul din Vietnam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *