Neal Caffrey

Peter BurkeEdit

agentul Peter Burke a fost agentul de caz desemnat să-l prindă pe Neal Caffrey. A petrecut trei ani urmărindu-l pe Neal înainte de a-l aresta în cele din urmă. Neal i-a trimis felicitări lui Peter în fiecare an în timp ce era în închisoare. Burke este considerat singurul om capabil să-l prindă pe Caffrey. (Pilot / Sezonul 1: Episodul 1) relația dintre cei doi se caracterizează prin respect reciproc și neîncredere. Cu Neal, Peter urmează motto-ul” Trust but Verify”, ceea ce înseamnă că verifică informațiile de urmărire ale lui Neal în fiecare zi pentru a vedea unde a plecat când nu este la serviciu (portretul | Sezonul 1: Episodul 5). Cu toate acestea, Peter îl consideră pe Neal un partener, un prieten și unul dintre cei mai deștepți oameni pe care îi cunoaște (Pilot | Sezonul 1: Episodul 1, All In | Sezonul 1: Episodul 6, hard Sell | Sezonul 1: Episodul 8). Neal are încredere în Peter mai mult decât oricine altcineva din viața sa, inclusiv în Mozzie (semne vitale | Sezonul 1: Episodul 10). Împreună formează un parteneriat remarcabil. Neal Caffrey își folosește trecutul criminal pentru a merge sub acoperire, în timp ce Peter Burke menține ancheta concentrată și pe pistă.

sezonul 1edit

în timpul primului sezon al gulerului alb, duo-ului i se atribuie cazuri variind de la furt de artă la jafuri de bijuterii până la recuperarea elefanților de jad furați. În ciuda rezervelor din partea lui Burke cu privire la sinceritatea obiectivelor lui Caffrey, precum și neîncrederea ocazională a lui Caffrey față de Burke, cei doi construiesc o prietenie sinceră pe lângă parteneriatul lor eficient. Cu toate acestea, în mai multe rânduri, Burke este convins că Caffrey se afla în spatele crimelor pe care le investighează. Între timp, Neal păstrează secrete față de Peter, mai ales când vine vorba de urmărirea lui Kate Moreau. Cu toate acestea, investigația privată a lui Neal necesită în cele din urmă ajutorul lui Peter. Când Neal este pregătit să fugă cu Kate în finale, Peter îl interceptează la aeroport și îl întreabă: „ți-ai luat rămas bun de la toată lumea, în afară de mine. De ce?”La care Neal răspunde în cele din urmă,” pentru că ești singurul care ar putea schimba mintea mea.”(Din cutie | Sezonul 1: episodul 14)

sezonul 2Edit

cazurile din sezonul doi duc la o înțelegere tot mai mare între Neal și Peter. O vânătoare de oameni pentru un agent FBI fugar îl determină pe Peter Burke să fugă cu ajutorul lui Caffrey (dilema prizonierului | Sezonul 2: Episodul 7). Când Burke este suspectat că a plantat dovezi, Neal îl ajută într-o escrocherie complicată pentru a-și dovedi nevinovăția (Burke ‘ s Seven | Sezonul 2: Episodul 10). Neal Caffrey devine sfâșiat între nevoia de răzbunare pentru moartea lui Kate și justiția pe care Burke insistă în cadrul sistemului juridic. Când Caffrey îl încolțește pe presupusul ucigaș al lui Kate Moreau, el este ‘vorbit’ de Peter Burke (Point Blank | Sezonul 2: Episodul 9). Când Neal Caffrey merge sub acoperire cu un hoț care caută ultimul scor, se întreabă dacă vede o imagine mai veche despre el însuși. „Dacă te hotărăști vreodată să crești, ar trebui să realizezi acest lucru”, îi spune Peter Burke lui Neal. „Poți fi fie un escroc, fie un bărbat—nu poți fi amândoi.”(Contramăsuri / Sezonul 2: Episodul 13) mai târziu, duo-ul schimbă identitățile, Peter Burke pretinzând că este Neal Caffrey și invers, oferindu-le amândurora o privire directă asupra a ceea ce înseamnă să fii în locul celuilalt (Power Play | Sezonul 2: Episodul 15). La sfârșitul sezonului, Mozzie scapă un cache pierdut de artă acumulat de naziști (cunoscut sub numele de U-boat, music box, nazist sau sub comoara nazistă). Din păcate, Peter Burke îl suspectează pe Neal drept adevăratul autor al furtului atunci când spionează o bucată din tabloul lui Neal printre resturi. Scena distruge relația dintre Neal și Peter. (Sub Radar | Sezonul 2: Episodul 16)

sezonul 3edit

încrederea care s-a acumulat încet între agentul FBI Peter Burke și Neal Caffrey se dizolvă în explozia de la depozit. Diferențele lor, totuși, trebuie lăsate deoparte atunci când soția lui Burke este răpită de nemesisul lui Caffrey Matthew Keller. „Tu”, îi spune Neal Caffrey lui Peter Burke când a fost întrebat de ce nu a luat pur și simplu comoara Nazistă și a fugit. „Elizabeth, Sara. Priveliștea de pe fereastră, coborând din lift luni dimineață. Totul. Am o viață aici.”(Șah Mat | Sezonul 3: Episodul 11)

sezonul 4edit

complotul continuă după ce Neal și Mozzie au fugit în Capul Verde și sunt aduși înapoi de Burke. Sezonul se concentrează în principal pe tatăl lui Neal, James, care se întoarce la New York pentru a vâna o cutie ascunsă în oraș. Mai târziu se dezvăluie că cutia conține informații despre James sau senatorul Pratt, noul antagonist al seriei,

sezonul 5edit

Peter este pe cale să fie urmărit penal pentru crimă, care i-ar putea pune capăt carierei FBI chiar dacă ar fi achitat. Elizabeth îl îndeamnă pe Neal să-l salveze cu orice preț. Neal este contactat de olandezul Curtis Hagan (Mark Sheppard), omul pe care l-a ajutat pe Peter să-l condamne pentru fals în primul lor caz împreună.deziluzionat, Peter îi spune Elisabetei că vrea să rămână în poziția sa actuală mai aproape de munca de teren; ea este de acord, dar vrea să păstreze slujba în DC. Un Neal amar îi cere lui Mozzie să ocolească Noua gleznă. După ce Mozzie pleacă, Neal recunoaște și se confruntă cu un bărbat care l-a urmărit. Apoi este apucat din spate și aruncat într-o dubă, iar brățara lui este îndepărtată și aruncată.

sezonul 6edit

omul care l-a răpit pe Neal dezvăluie că are nevoie de ajutorul său pentru a fura ceva pentru a se alătura unui grup internațional de hoți numit Pink Panther. În loc să-l ajute pe tip să se alăture grupului, Neal se alătură grupului însuși pentru a-l doborî ca parte a unei înțelegeri cu FBI pentru a-l elibera definitiv. În mod neașteptat, Keller a devenit, de asemenea, parte a grupului pentru a obține aceeași înțelegere cu Interpol.în același timp, Elizabeth s-a întors la New York și și-a anunțat sarcina. În confruntarea finală dintre Neal și Keller, Keller l-a împușcat pe Neal și l-a lăsat mort în brațele lui Peter. La un moment dat după moartea lui Neal, Peter și Elizabeth și-au numit primul fiu Neal într-un omagiu adus lui Caffrey. Este dezvăluit de un indiciu de la Mozzie că Neal este aparent încă în viață și trăiește la Paris.

MozzieEdit

Mozzie, adesea numit Moz scurt pentru Mozart, este partenerul lui Neal în crimă și un prieten apropiat. Mozzie a rămas orfan de copil și a crescut într-un orfelinat din Detroit. Dragostea lui pentru literatură a venit de la omul care l-a găsit și a condus orfelinatul, Domnul Jeffries. Mozzie și-a început cariera criminală alergând contra bătăușilor, apoi alergând numere pentru producătorii de cărți până când a devenit creierul din spatele celui mai de succes și notoriu producător de cărți, „dentistul din Detroit.”Doar ani mai târziu s-a dezvăluit că Mozzie era dentistul și că a înșelat un șef al crimei din Detroit cu 500.000 de dolari când abia era adolescent. Mozzie este un nebun de conspirație și la un moment dat a crezut că părinții lui ar fi putut fi spioni și de aceea nu l-au putut crește.

Mozzie l-a întâlnit prima dată pe Neal după ce Neal s-a descurcat mai bine când Mozzie trăgea „găsește-o pe doamnă” cu trei cărți Monte con în parc, nu după mult timp după ce Neal s-a mutat la New York. Mozzie l-a abordat mai târziu pe Neal pentru a trage o escrocherie lungă asupra unui CEO pe nume Vincent Adler. Deși planul a eșuat în cele din urmă, prietenia lor a înflorit. Mozzie este cel care îl cheamă pe Neal la o viață de indulgență, bogăție și plăcere, în același timp în care agentul FBI Peter Burke îl împinge pe Neal spre respectabilitate. „Acesta este un tip căruia nu i-au plăcut niciodată alți oameni”, spune Willie Garson, actorul care îl interpretează pe Mozzie. „Nu a crezut niciodată că are nevoie de oameni în jur. Dar Neal l-a scos din carapace și acum nu mai e așa sigur.”În timpul primului sezon, Mozzie își folosește diferitele conexiuni cu lumea criminală pentru a-l ajuta pe Neal atât în investigațiile sale cu Peter, cât și în investigațiile sale private privind dispariția lui Kate. În timpul celui de-al doilea sezon, Mozzie se implică mult mai mult în ancheta asupra uciderii lui Kate, descoperind identitatea ultimei persoane cu care Kate a vorbit (Fowler) și încălcând codul cutiei muzicale. În finalul sezonului, fără știrea lui Neal, Mozzie fură comoara legată de cutia muzicală și intenționează să o împărtășească cu Neal. Acest lucru îi provoacă lui Neal multe probleme în timpul sezonului trei, deoarece Peter îl suspectează de furt. El nu este singurul: vechiul concurent al lui Neal, Matthew Keller, vine să revendice și comoara. Mozzie vrea ca Neal să părăsească țara cu el, dar Neal nu este dispus să-și arunce viața în New York. În cele din urmă sunt forțați să fugă, din cauza unui agent de crime de artă din D. C. cu dorința de a-l face pe Neal activul său. Neal și Mozzie se refugiază pe insula Capului Verde, care nu extrădează, trăind un stil de viață generos într-o vilă de pe litoral, până când sunt aduși înapoi la New York de agentul Burke. Mozzie se întoarce la pușcăriași după ce Neal și-a înscenat moartea.

Alexandra „Alex” HunterEdit

Alex este un vechi complice al lui Neal. el a întâlnit-o prima dată când lucra pentru Vincent Adler sub pseudonimul lui Nick Halden, iar ea încerca să fure informații despre Adler. Alex îi poate spune lui Neal că nu este cu adevărat cine spune că este, iar cei doi ajung să petreacă noaptea împreună în prima zi în care se întâlnesc, chiar dacă Neal tânjește în prezent pentru Kate. După aceea, Alex îi spune despre cutia muzicală pentru prima dată. Lucrează din nou împreună pentru a-l fura la Copenhaga, dar escrocheria merge prost și Alex ajunge în spital, unde Neal o părăsește. Data viitoare când se văd, el este în afara închisorii și are nevoie de ajutorul ei pentru a urmări din nou cutia muzicală, pe care intenționează să o dea lui Fowler în schimbul lui Kate. Deși la început este precaut de legăturile sale cu FBI, Alex este de acord să-l ajute și inventează un furt elaborat pentru a fura cutia. Cu toate acestea, ea îl traversează dublu în ultimul moment și fuge cu cutia pentru ea însăși. Mai târziu, ea se răzgândește și o returnează lui Neal, recunoscând că nu vrea ca acest lucru să fie la revedere, sugerând că încă mai are sentimente pentru el. După ce avionul lui Kate explodează, Alex merge în subteran pentru o vreme pentru a evita oamenii misterioși care caută cutia muzicală, reapărând ulterior pentru a-l ajuta pe Neal într-o anchetă FBI. El o ajută să iasă din țară (împreună cu un Matisse valoros pe care l-a furat), iar înainte de a pleca în Italia, Alex îi dă o bucată din cutia muzicală și îl sărută.

Mai târziu se văd din nou în finalul sezonului 2 de la mijlocul sezonului „Point Blank”. Alex s-a strecurat înapoi în țară, ascunzându-se încă de oamenii care o caută pe ea și cutia muzicală. Neal se oferă să o ajute să scape de această țintă, trimițând-o să fure din nou cutia, de data aceasta din apartamentul agentului FBI Diana Barrigan și să o doneze muzeului patrimoniului rus, încheind în cele din urmă implicarea ei în cutie. De data aceasta, ea îi dă lui Neal numărul ei înainte de a pleca.

în finalul sezonului „Under the Radar”, Alex a fost răpit de Vincent Adler, urmat în scurt timp de Peter și Neal. Acest lucru este imediat după realizarea faptului că ea este nepoata bărbatului care a primit transmisia finală de la submarinul nazist pe care îl caută Adler și că fractalul din cutia muzicală duce la. Ea explică faptul că bunicul ei a codificat fractalul în cutie cu speranța că într-o zi va găsi comoara pentru el însuși, dar a murit înainte de a putea. El a reușit să-i dea indirect lui Alex codul pentru a deschide trapa submarinului, iar ea folosește aceste cunoștințe pentru a-i ajuta pe Peter și Neal să intre. După o experiență aproape de moarte din mâinile lui Adler, Neal și Alex, ușurați că sunt în viață, împărtășesc un sărut, care este văzut de actuala iubită a lui Neal, Sara Ellis. Alex și Sara se întâlnesc mai târziu, iar Alex își dă seama rapid că ea și Neal sunt implicați. Alex îi dă lui Neal binecuvântarea și un ultim sărut la revedere, precum și asemănarea cu comoara nazistă: o fantezie minunată care este doar la îndemână.

Kate MoreauEdit

Kate este forța motrice din spatele majorității acțiunilor lui Neal de-a lungul seriei. Când ea se desparte de el în timp ce el este în închisoare, el scapă repede pentru a o găsi, doar pentru a întârzia două zile. Neal este convins că are probleme, o credință aplicată și mai mult atunci când vede o poză cu ea la un bancomat cu o mână misterioasă pe umăr. Neal îl numește pe bărbat” omul cu inelul ” din cauza inelului ciudat pe care îl poartă pe degetul mic. Ea îi spune lui Mozzie (încă la telefon) că aceasta este singura cale, înainte de a dispărea din nou.

de-a lungul timpului, se dezvăluie că Kate poate fi sau nu controlată de agentul FBI corupt Garrett Fowler, care lucrează pentru Vincent Adler, fost angajator al lui Neal și Kate. Neal reușește să facă o înțelegere cu Fowler, oferindu-i o cutie muzicală misterioasă în schimbul vieții cu Kate. Neal este pe cale să urce la bordul avionului privat care o conține pe Kate, dar este încetinit de Peter. Înainte ca Neal să poată lua o decizie de a rămâne sau de a pleca, jetul explodează, ucigând-o pe Kate.

Sezonul 2 urmărește căutarea lui Neal pentru ucigașul lui Kate, ducându-l în cele din urmă la Adler. Nu se explică niciodată pe deplin dacă Kate lucra de bună voie pentru Adler sau nu și dacă l-a iubit vreodată cu adevărat pe Neal. Într-un episod flashback, se dezvăluie că Kate a fost inițial asistenta lui Adler, iar Neal a întâlnit-o în timp ce se afla sub aliasul lui Nicolas Halden, încercând să-l păcălească pe Adler din banii săi. S-au îndrăgostit și când Adler a dispărut cu toate economiile lor, Neal îi spune în cele din urmă adevărata sa identitate și devin parteneri în crimă împreună. Cu toate acestea, Kate îl părăsește pe Neal când încearcă să o convingă să meargă la Copenhaga pentru a lucra cu Alex. El scoate câteva dintre cele mai mari escrocherii și furturi din cariera sa (inclusiv furtul unui Raphael pe care el și Kate l-au admirat când s-au întâlnit prima dată) pentru a-i atrage din nou atenția. FBI-ul își dă seama de acest lucru și îi dezvăluie locația lui Kate pentru a-l face să intre într-o înțepătură, ceea ce face, în ciuda cunoașterii riscurilor. El este reunit cu Kate suficient de mult pentru ca ei să-și mărturisească dragostea unul pentru celălalt și este arestat de Peter rapid după aceea. Kate îl vizitează în închisoare în fiecare săptămână timp de aproape patru ani înainte de a se despărți de el, lăsându-l cu inima frântă, iar eventuala ei moarte îl bântuie pe tot parcursul sezonului 2. De asemenea, îi dezvăluie lui Mozzie că plănuia o căsătorie și o familie cu Kate și ascunsese un inel de 2,5 milioane de dolari în parcul unde obișnuiau să meargă. Până la sfârșitul sezonului, el a trecut de la moartea ei și a găsit închidere și pace.

Sara EllisEdit

Sara este investigator de asigurări pentru Sterling Bosch, care a asigurat un tablou Raphael furat de Neal. Ea a depus mărturie împotriva lui la procesul său, dar el nu a fost găsit vinovat de crimă. În proces, se dezvăluie că Sara credea că Neal era un sociopat. Când Neal lucrează ca consultant pentru FBI, el lucrează îndeaproape cu Sara, deoarece ea ajută la un caz la FBI. Deși inițial ezită față de Neal, în curând se apropie și împărtășesc câteva întâlniri intime care duc la o relație. Cu toate acestea, relația lui Neal și Sara se încheie oficial după ce Sara află despre comoara furată și își dă seama că a mințit-o, Peter, & FBI și că este încă un escroc. Ea este în continuare supărată de ideea că el ar putea dispărea brusc fără să — și ia rămas bun-ceea ce este intensificat de faptul că sora Sarei a dispărut când avea 13 ani.deși nu sunt implicați romantic, Neal și Sara lucrează la un caz care o obligă pe Sara să pretindă că se întâlnește cu un fost. Acest lucru provoacă o oarecare gelozie din partea lui Neal, indicând că încă mai are sentimente pentru ea. Neal și Sara încep o relație de prieteni care se distrează până când Sara anunță că a acceptat un loc de muncă la Londra. În timp ce lucrează la un ultim caz, Neal fake îi propune Sarei, dar este clar că a vrut să spună fiecare cuvânt. Sara se îndepărtează apoi lăsându-l pe Neal și, în cele din urmă, încheind relația lor.

sezonul 2edit

ei împărtășesc o relație ușor antagonică la început atunci când sunt forțați să lucreze împreună în „afaceri neterminate” la un caz, ceea ce nu este ajutat atunci când Neal, lucrând sub acoperire, intră fără să știe în casa ei cu o armă, doar pentru a o face să tragă una asupra lui. El explică situația și sunt de acord să-i însceneze moartea pentru a-l păcăli pe bărbatul care i-a dat lovitura în primul rând. Ei sunt capabili să creeze o relație puțin mai strânsă.

cu toate acestea, pe lângă faptul că dorește să fie din nou în relații bune cu Sara, Neal are motive ascunse pentru a fi drăguț cu ea, deoarece a trimis datele înregistratorului de zbor ale lui Kate la Casa sarei și trebuie să ajungă la ea. El își găsește ocazia atunci când se oferă să o ducă pe Sara acasă după ce este” readusă la viață”, dar nu reușește să recupereze înregistrarea. Mozzie intră în schimb și o fură cu succes, lucru aflat de Sara, readucând relația ei și a lui Neal la nivelul inițial. Mai târziu, ea află întreaga poveste despre Kate și este de acord să-l ajute cu ancheta asupra morții ei.

treptat, încep să se respecte mai mult și, în cele din urmă, încep o relație romantică în finalul „Power Play”, când se sărută în timpul unei întreruperi într-o bibliotecă. Ei fac planuri provizorii în episodul următor, dar lucrurile sunt oprite temporar când îl vede sărutându-l pe Alex după o experiență aproape de moarte. Ei lucrează peste acest lucru, cu toate acestea, și ea îl iartă. La un moment dat, Sara îi spune lui Neal că sora ei mai mică a fugit când avea 13 ani și nu a aflat niciodată ce i s-a întâmplat.

sezonul 3edit

încep o relație și, în timp ce susțin că se distrează, par să se îndrăgostească cu adevărat unul de celălalt. Acest lucru este complicat de planul lui Neal și Mozzie de a fugi cu comoara lor ascunsă. în episodul „ținând cont”, Neal și Sara se mută temporar împreună în timp ce apartamentul ei este în construcție, iar Neal se trezește bucurându-se de stilul de viață idilic pe care îl are cu ea. La un moment dat, el se apropie extrem de mult de a-i cere să vină cu el și Mozzie când pleacă, dar se întoarce când spune că nu ar putea fi niciodată fericită să ducă o viață pe care nu o merita. Mai târziu, ea intră în laptopul său și vede comoara furată pe ea, încheind rapid relația lor. Când Neal o confruntă, ea mărturisește că știe despre comoară, dar în cele din urmă alege să nu-l predea.

în „Pulling Strings”, Sara și Neal sunt forțați să lucreze împreună pentru a recupera o vioară lipsă și există o tensiune romantică între ei. Neal pare în mod constant gelos atunci când vorbește despre un fost iubit, suspectul principal în cazul lor. Neal îi cere Sarei să-i spună totul, în interesul cazului. Sara îi spune lui Neal că a fost logodită cu bărbatul la un moment dat și apoi susține că dezvăluirea secretelor se simte bine și îl încurajează pe Neal să încerce ceva timp. La un concert, Neal „se întâlnește” cu suspectul, cu care Sara este la o întâlnire, sub acoperire. Cei doi bărbați intră într-un tensionat înainte și înapoi peste Sara, în care suspectul îl compară pe Neal cu artificiile care, deși strălucitoare, nu generează suficientă căldură pentru a dura. Neal se întoarce că ” lucrul frumos despre artificii este că au întotdeauna un al doilea spectacol.”Neal nu aude, dar fostul iubit al Sarei spune că poate spune că îl minte pentru că nu-l poate săruta „la fel de pasionat cum se uită la Caffrey.”După ce cazul se închide, Neal o întreabă pe Sara unde stau. Ea îi spune că ar trebui să fie prieteni, dar când Neal subliniază că „prietenii ies ocazional”, ea este de acord că ar trebui să o sune cândva. În timpul finalului sezonului, Sara îl sărută pe Neal după ce acesta îi spune că într-adevăr a furat Raphael.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *