Mango pickle recipe | How to make mango pickle

Mango pickle este un condiment tradițional Indian făcut cu mango crud, condimente și ulei. În India, murăturile sunt savurate ca o parte în fiecare masă. Se mănâncă cu dal-orez, dal-roti, parathas & chiar și cu multe feluri de mâncare pentru micul dejun. Bucătăria indiană este diversă, astfel încât o murătură de mango este făcută în multe moduri diferite. Împărtășesc cea mai ușoară rețetă pentru a o face acasă.

rețetă de murături de mango

AAM chunda, Punjabi AAM ka achar, Rajasthani AAM ka achar, mavinakayi uppinakayi, Maagaya, avakaya & Vadu Mango murături sunt unele dintre cele mai cunoscute soiuri de mango murături făcute în India.

publicitate

deși am încercat atât de multe rețete, această rețetă este specială pentru mine, deoarece este foarte aromată& ușor de făcut.

Avakaya este una dintre varietățile populare de murături făcute în Andhra pradesh, un stat din sudul Indiei, care este extrem de cunoscut pentru alimentele calde și picante. Această murătură de mango este o versiune similară, dar tonifiată, care este, de asemenea, mai simplă de realizat.

Acest lucru se poate face cu orice fel de mango verde acru crud și poate fi consumat după 3 zile de la preparare.

am testat& am retestat această rețetă de nenumărate ori, așa că am actualizat multe sfaturi pentru o durată de valabilitate mai bună.

această murătură de mango se menține bună pentru câteva luni la temperatura camerei dacă aveți grijă. Se păstrează bine la frigider timp de 6 până la 7 luni. Dacă intenționați să-l păstrați timp de un an, atunci verificați această rețetă tradițională de andhra avakaya aici.

preparare

1.Acest pas este pentru o mai bună perioadă de valabilitate. Dacă omiteți acest pas, trebuie să refrigerați murătura imediat după ce ați făcut-o. Pentru a face murături de mango, asigurați-vă mai întâi că toate următoarele sunt complet uscate și lipsite de umiditate. Este ideal să le uscați la soare pe toate câteva ore. Dacă nu aveți lumina soarelui, ștergeți cu o cârpă uscată curată și păstrați-le într-un loc uscat în noaptea precedentă.

 • 1 bol de amestecare
 • 1 lingură mare
 • 1 borcan mic de blender (sau borcan de condimente)
 • 1 tocător
 • 1 cuțit
 • zona de lucru (trebuie să fie super curată și uscată)

2. Se prăjește jumătate de linguriță de semințe de methi pe o flacără mică până când încep să miroasă bine. Transferați-le pe o farfurie. În aceeași tigaie fierbinte, adăugați ulei și lăsați-l să se încălzească. Puneți deoparte să se răcească complet. Puteți sări peste încălzirea uleiului dacă intenționați să îl terminați în 10 până la 12 zile. Dacă utilizați ulei presat la rece, săriți încălzirea uleiului.

prăjire methi

3. Pudră de muștar și semințe de methi într-un blender la o pulbere fină sau grosieră pentru a se potrivi cu preferințele dvs. O pulbere fină are nevoie de mai puțin ulei pentru murături.

pudră de muștar methi pentru rețetă de murături de mango

4. Spălați mango bine sub apă curgătoare. Prefer să înmuiați mango în apă sărată timp de 30 de minute, frecați-l cu sare suplimentară și spălați-l. Dacă utilizați mango organic, îl puteți spăla bine și îl puteți folosi. Uscați-l bine. Ștergeți cu o cârpă sau țesut absorbant.

5. Tăiați-le în cuburi ușor mari de 1 centi 1 inch. Piesele mai mici tind să devină foarte moi și moale atunci când sunt depozitate mai mult timp. De asemenea, am folosit stânga peste pulpa de pe mango. L-am tocat fin, de asemenea. Se înmoaie și adaugă volum la sosul de murături.

spălarea mango pentru rețeta de murături de mango

opțional-pentru o perioadă de valabilitate suplimentară

puteți sări peste acest pas dacă aveți de gând să refrigerați murătura de mango imediat după ea. Dacă preferați să-l păstrați câteva luni la temperatura camerei, atunci uscați la soare toate pulberile de condimente, usturoiul, sarea și mango-urile tocate timp de 4 până la 5 ore. Acest lucru trebuie făcut în soarele fierbinte. Dacă nu aveți lumina soarelui, păstrați-le în cuptorul setat la 60 până la 70 C (140 până la 160 F) timp de 1 oră.

răspândiți pulberile de condimente într-o farfurie. Apoi usturoiul & mango tocat într-o tavă separată. Puneți-le sub soare sau în cuptor. (Nu țin sarea în cuptor). Mai târziu, răciți-le și urmați pașii rețetei.

cum se face rețeta de murături de mango

6. Într-un bol mare de amestecare, adăugați cuburi de mango, pudră de chili, pudră de muștar methi, sare și căței de usturoi ușor zdrobiți.

adăugarea de pulberi de condimente

7. Adăugați ulei pe care l-am încălzit mai devreme. Asigurați-vă că este rece înainte de a adăuga la amestec.

încălzirea uleiului pentru rețeta de rețetă de murături de mango
publicitate

8. Amestecă totul bine. Amestecul pare întunecat și uscat.

amestecarea ingredientelor

9. Acoperiți-l și lăsați-l deoparte într-un loc uscat timp de 24 de ore.

timp de așteptare pentru rețeta de murături de mango

10. După 24 până la 28 de ore, mango eliberează umiditate sau suc. Se amestecă bine cu o lingură uscată. Un fel de mango pur și simplu nu eliberează sucuri, așa că poate fi încă uscat după o zi. Gustați testul și adăugați mai multă sare dacă este necesar. Veți obține pentru a vedea acest delicios fierbinte picant Mango muratura gata.

murătura este gata după 24 de ore
publicitate

poate avea un gust ușor înțepător și amar timp de o săptămână sau cam așa ceva. Dar, pe măsură ce murătura îmbătrânește, va fi bine.

depozitați murătura de mango într-un borcan de sticlă sau ceramică. Nu folosiți borcane de plastic pentru depozitarea murăturilor, gustul murăturii se schimbă și este nesănătos să folosiți recipiente de plastic pentru depozitarea murăturilor. Se servește cu orez, paratha , idli, dosa și orez caș.

depozitarea murăturii de mango într-un borcan de sticlă

sfaturi

perioada de valabilitate: dacă nu aveți lumina soarelui în locul în care locuiți, atunci puteți sări peste tot procesul de uscare la soare puteți sări peste pas, dar asigurați-vă că refrigerați murătura după 24 de ore. Alternativ, le puteți încălzi și în cuptor. Acest lucru a funcționat foarte bine pentru mine & murăturile mele rămân la temperatura camerei timp de câteva luni.

pulbere de ardei iute rosu: Am folosit pulbere proaspătă de chili byadgi din India, care dă o culoare strălucitoare. Pudra de chili din Kashmir funcționează bine. Dacă utilizați orice altă pulbere cumpărată din magazin care este fierbinte, atunci poate fi necesar să reduceți cantitatea.

cantități: această murătură de mango este mai degrabă o consistență asemănătoare cu sosul decât uscată, deoarece este în mare parte savurată cu orez alb simplu. Pentru a face o murătură cu sos mai mic, folosiți jumătate din cantitatea de ulei, ardei iute, muștar și pulbere de methi.

S-ar putea să vă placă aceste rețete de murături,
Andhra Style tomato pickle
morcov pickle
conopidă pickle
usturoi pickle
ghimbir pickle

Mango pickle recipe

publicitate
murături de mango

rețetă de murături de mango

murături de mango instant din India de Sud făcute cu mango crud, pulberi de condimente, usturoi, sare &ulei.

Pin Recipe Print Recipe

1x2x3x

For best results follow the step-by-step photos above the recipe card

Prep Time15 minutes
Cook Time2 minutes
Total Time1 day 2 minutes
Servings15 people
AuthorSwasthi

Ingredients (US cup = 240ml )

 • 1 buc.de mango cubed (cupa cu varf)
 • 1 lingura seminte de mustar sau 2 linguri. praf de mustar
 • ▢ ½ lingurita methi semințe (semințe de schinduf)
 • ▢ 3 lingura praf de chili roșu (utilizați foc mic condiment pudra, sau se adapteze la gust)
 • ▢ 1 ½ lingurita sare ajusta după cum este necesar
 • ▢ 4 catei de usturoi zdrobit
 • ▢ 3 lingura ulei
Text anunț

Instrucțiuni

Pregătirea pentru muraturile

 • XV
  alegeți mango verde crud, proaspăt și necoapte, care este ferm și are o piele limpede. Spălați și uscați bine mango. Ștergeți cu o cârpă. Faceți asta în noaptea precedentă.
 • XV
  dacă este posibil uscați la soare borcanul și alte ustensile utilizate pentru prepararea murăturilor, asigurați-vă că toate bolurile, lingurile, tocătorul și cuțitul sunt uscate. Aceste precauții vor crește durata de valabilitate a murăturii de mango.
 • XV
  uscați semințele de Methi la foc mic până când sunt aurii și aromate. Transferați pe o farfurie și răciți-le complet.
 • XV
  în aceeași tigaie, turnați ulei și încălziți-l până se încălzește ușor. Puneți deoparte să se răcească complet. Puteți sări peste încălzirea uleiului dacă intenționați să terminați murătura de mango în decurs de 10 până la 12 zile. Săriți încălzirea dacă utilizați ulei presat la rece.
 • XV
  amestecați semințele de methi împreună cu semințele de muștar într-o pulbere fină. Zdrobiți usturoiul.
 • XV
  tăiați mango la cuburi ușor mari de 1 inch, folosind un cuțit mare.
 • XV
  opțional pentru perioada de valabilitate: uscați la soare fiecare separat-pulberi de condimente, sare, usturoi și mango tocat. Alternativ, le puteți încălzi în cuptor la 60 până la 70 C (140 până la 160F) timp de 1 oră (evitați păstrarea sării în cuptor)

cum se face murătura de mango

 • , împreună cu praf de chili roșu, praf de muștar, sare și usturoi ușor zdrobit.
 • XV
  se toarnă uleiul și se amestecă bine. Murătura va fi uscată în această etapă. Acoperiți și lăsați deoparte timp de 24 până la 28 de ore într-un loc uscat.
 • XV
  după 24 până la 28 de ore, bucățile de mango vor elibera sucuri și consistența murăturii se va schimba. Verificați fotografiile pas cu pas de mai sus. Amestecați bine muratul de mango și gustați-l. Dacă este necesar, adăugați mai multă sare.
 • XV
  depozitați această murătură de mango într-un borcan de sticlă curat și uscat. Păstrați-l la frigider după 24 de ore. Dacă depozitați la temperatura camerei Evitați depozitarea în bucătărie sau în locuri cu umiditate ridicată.
 • XV
  va fi gata de servit după 3 zile, dar are cel mai bun gust pe măsură ce îmbătrânește.
 • XV
  folosiți linguri uscate de fiecare dată când utilizați. După fiecare utilizare, ștergeți părțile laterale ale borcanului cu un țesut curat sau o cârpă uscată pentru a evita mucegaiul.
 • publicitate

  Note

  • dacă nu preferați să depozitați murătura la temperatura camerei, puteți sări peste procesul de uscare la soare.
  • am încercat asta de multe ori chiar și în cuptor. Murătura mea durează la temperatura camerei câteva luni.

  cantitățile Alternative furnizate în cardul de rețetă sunt doar pentru 1x, rețetă originală.

  pentru cele mai bune rezultate, urmați instrucțiunile mele detaliate pas cu pas și sfaturile de deasupra cardului de rețetă.

  Video

  NUTRITION INFO (estimation only)

  Nutrition Facts
  Mango pickle recipe
  Amount Per Serving
  Calories 47Calories from Fat 27
  % Daily Value*
  Fat 3g5%
  Sodium 281mg12%
  Potassium 91mg3%
  Carbohydrates 4g1%
  Fiber 1g4%
  Sugar 2g2%
  Vitamin A 1025IU21%
  Vitamin C 5.4mg7%
  Calcium 15mg2%
  Iron 0.7mg4%
  * Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

  Tried this recipe?Mention @SwasthisRecipes or tag #swasthisrecipes!

  © Swasthi’s Recipes

  12K Shares

  FOR MORE RECIPES

  mango pickle recipe

  Mango pickle recipe | How to make mango pickle

  12K Shares

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *