leziuni comoție

Accident susține o comoție este un tip de leziuni cerebrale traumatice (TBI), care rezultă dintr-o bruscă, puternic impact, lovit sau zdruncina direct la cap. În plus față de impacturile directe ale capului, contuziile pot rezulta și dintr-o coliziune bruscă a corpului care declanșează mișcarea reactivă a capului și a creierului într-o mișcare rapidă înainte și înapoi. Aceste impacturi sau mișcări bruște provoacă leziuni ale creierului, deoarece, în esență, ricoșează în interiorul craniului, afectând partea din față și din spate a craniului (numită leziune de lovitură de stat).

comoțiile sunt leziuni cerebrale grave

comoțiile sunt în general privite ca o vătămare minoră sau non-gravă, în principal pentru că sunt destul de frecvente și de obicei nu pun viața în pericol sau permanente. Medicii și alți furnizori medicali se referă frecvent la contuzii ca la o leziune cerebrală „ușoară”. Cu toate acestea, acum începem să înțelegem că contuziile sunt de fapt o leziune cerebrală gravă, cu potențiale consecințe pe termen lung.creierul este cel mai complex organ din corpul uman, iar simptomele și caracteristicile leziunilor cerebrale tind să fie foarte disparate și unice. Leziunile cerebrale pot varia de la ușoare la severe.

cel mai frecvent tip de leziuni cerebrale ușoare este o contuzie. Contuzii pot fi cauzate în accidente de mașină de un impact la cap. Dar puteți suferi, de asemenea, o contuzie din cauza mișcării whiplash care vă face creierul să sară sau să se răsucească în interiorul craniului. Acest lucru vă poate întinde celulele creierului și poate provoca modificări chimice dăunătoare care interferează cu activitatea creierului.Același tip de comoție poate provoca simptome imediate și semnificative la o persoană, în timp ce o altă persoană nu are deloc simptome evidente. Când simptomele sunt prezente, ele pot fi adesea foarte subtile sau dificil de identificat și diferențiat. Simptomele contuziilor nu sunt întotdeauna imediate. În unele cazuri, persoana se va simți perfect la început și nu va avea simptome fizice până la ore sau chiar zile mai târziu. Mai jos sunt enumerate simptomele asociate frecvent cu contuzii, care apar în ordinea frecvenței:

 • cefalee: durerea de cap ușoară până la severă sau senzația de presiune din interiorul capului este simptomul fizic principal al unei contuzii. Deși nu este un simptom universal, majoritatea contuziilor vor provoca în cele din urmă un anumit tip de cefalee, presiune sau disconfort.
 • pierderea conștienței: o comoție severă sau moderată va lovi adesea persoana sau va provoca un anumit tip de inconștiență temporară.
 • confuzie mentală: dificultate de gândire, confuzie mentală (adesea descrisă ca senzație de „ceață”) este un simptom temporar comun al unei comoții.
 • amnezie: majoritatea oamenilor nu sunt capabili să-și amintească pe deplin evenimentul real care le-a provocat comoția și momentele chiar înainte și imediat după. Unii oameni suferă de amnezie mai extinse, dar acest lucru nu este comun.alte simptome fizice comune care rezultă din contuzii pot include greață, amețeli sau vertij, vedere încețoșată, zgomote în urechi, oboseală și sensibilitate la lumină. evaluare medicală

  oricine suferă o comoție ar trebui să solicite o evaluare medicală imediată, fie de la medicul lor, fie de la un spital. La un spital, medicii pot efectua o scanare CT și alte teste imagistice diagnostice pentru a evalua amploarea comoției și pentru a verifica alte leziuni ale creierului. Medicii pot efectua, de asemenea, teste de evaluare clinică (cunoscute sub numele de testare „neurocognitivă”) concepute pentru a evalua orice afectare a funcțiilor cognitive, cum ar fi rezolvarea problemelor, concentrarea, memoria și gândirea critică.

  semne de pericol potențial

  deși o comoție nu este o vătămare periculoasă sau care pune viața în pericol, pot apărea complicații în unele cazuri și pot duce la un hematom. Un hematom este acumularea sau punerea în comun a sângelui în cap chiar în afara creierului. Hematoamele pot apărea uneori după o contuzie atunci când vasele de sânge sunt rupte. Piscina de sânge poate pune presiune internă asupra creierului și poate provoca vătămări grave. Semnele potențiale ale unui hematom și alte complicații grave care rezultă dintr-o comoție includ:

  • pupila dintr-un ochi este vizibil mai mare decât celălalt ochi
  • nu poate rămâne treaz sau dificultăți de trezire
  • o durere de cap persistentă care pare să se înrăutățească sau mai intensă în timp
  • tremurături sau convulsii involuntare cu greață și vărsături continue

  gestionarea și recuperarea comoției

  nu există o modalitate eficientă de a trata o comoție. Medicii nu pot intra cu adevărat în interiorul capului și pot repara leziunile interne ale creierului la fel cum pot cu un os rupt sau alte tipuri de leziuni. În schimb, îngrijirea medicală pentru contuzii se concentrează mai mult pe gestionarea și prevenirea daunelor ulterioare. Majoritatea persoanelor care suferă o contuzie se vor recupera complet la un moment dat, dar rata de recuperare a acestora va varia în funcție de factori precum vârsta și dacă au avut leziuni cerebrale anterioare.

  metoda principală de gestionare și recuperare după comoție este prin repaus. Odihna mentală și fizică după o contuzie este critică, deoarece permite creierului să se vindece și să se recupereze. Odihna implică de obicei șederea acasă de la serviciu sau școală și evitarea tuturor activităților fizice și mentale intense timp de câteva zile. Este deosebit de important să evitați un alt impact sau o lovitură la cap în timpul recuperării. Dacă aveți o a doua contuzie înainte ca creierul să se vindece complet de la prima contuzie, aceasta poate declanșa umflături periculoase în creier. Această complicație gravă poate provoca leziuni cerebrale permanente sau chiar moartea la persoanele mai tinere.

  cât de multă compensație voi primi pentru un caz de comoție?valoarea medie a unui proces de vătămare corporală care implică o comoție este între 20.000 și 80.000 de dolari. Cazurile mai grave de vătămare a contuziei (cele care implică complicații continue) pot avea o valoare de decontare de 125.000 USD sau mai mult. Privind așezările și verdictele de contuzii de probă, veți vedea că intervalele valorilor de decontare și verdictele variază sălbatic.

  poți da în judecată pentru o contuzie?

  Da. O contuzie este o vătămare gravă a creierului și dacă a fost cauzată de neglijența altcuiva, puteți aduce un costum de vătămare corporală. Concussion este prejudiciul principal în multe procese de accident auto.

  cum dovedești că ai o contuzie?spre deosebire de alte tipuri de leziuni, cum ar fi fracturile osoase, nu există un singur test definitiv folosit pentru a diagnostica dacă cineva a suferit o contuzie. Dar există cu siguranță semne de avertizare și semnale de pericol ale unei comoții. Cele mai multe contuzii sunt diagnosticate pe baza unei combinații de simptome, examinare fizică și circumstanțe. Dacă nu s-a făcut niciodată un diagnostic pozitiv, avocații noștri folosesc experții noștri medicali pentru a face cazul în care putem vedea retrospectiv că clientul a suferit o contuzie.
  sunt comoții frecvente în accidentele de mașină?

  Da. O contuzie este una dintre cele mai frecvente dintre toate leziunile care rezultă frecvent din accidente de mașină. Este cea mai frecventă leziune cerebrală într-un accident de autovehicul. Impactul brusc al unui accident auto poate determina creierul să sară în interiorul craniului, rezultând o contuzie.

  Decontări& verdictele pentru contuzii

  mai jos sunt verdictele recente și decontările raportate din cazurile de vătămare corporală în care vătămarea principală sau principală a reclamantului a fost o contuzie. Aceste sume sunt mici în comparație cu decontările și verdictele din alte cazuri, din simplul motiv că, deși contuziile sunt vătămări grave, în general nu sunt permanente și, prin urmare, au o valoare mai mică în cazurile de vătămare corporală.

  • Anoymous v.Gaylord (Maryland 2020): 100.000 de dolari. Clientul nostru a fost ucis la o lumină roșie într-o suburbie din Washington, D. C. Ea a avut cea mai mare parte leziuni ale țesuturilor moi și o contuzie. Compania de asigurări nu a fost impresionată de comoție și a oferit 31.000 de dolari. Firma noastră de avocatură a intentat proces. Compania de asigurări și-a oferit polița completă de 100.000 de dolari cu câteva luni înainte de proces.
  • în materie de Cornell (Nevada 2018) $25,000: În acest caz, instanța a aprobat soluționarea cererii de vătămare corporală a unui copil minor în care a acceptat 25.000 de dolari ca despăgubire pentru o comoție și tratament medical și cheltuieli conexe. Copilul a suferit comoția într-un accident de mașină din Las Vegas.
  • Garcia V. Levin (Washington 2018) 25.861 USD: reclamantul a fost încheiat din spate de inculpat la o intersecție din afara orașului Seattle. Reclamantul a susținut că, în urma accidentului, a suferit o contuzie severă, cu pierderea temporară a cunoștinței și dezorientare, amețeli și greață. Juriul i-a acordat 5.861 de dolari în cheltuieli medicale și 20.000 de dolari în durere și suferință.
  • Abramaquvitz v. Greenwood Motor Inc (Oregon 2018) 90.000 USD: reclamantul se afla într-o mașină mică pe autostradă când a fost lovit lateral de camionul big rig al inculpatului în timpul unei schimbări de bandă. Impactul l-a făcut pe reclamant să scape de sub control și să lovească parapetul. Vătămarea primară a reclamantului a fost o contuzie despre care a susținut că a dus la PTSD și tulburări permanente de somn. Reclamantul a susținut, de asemenea, că a suferit entorse la spate și cot. Cazul a fost soluționat pentru 90.000 de dolari.
  • Dandridge v. Northeast Medical Center (Pennsylvania 2017) 90.000 de dolari: reclamantul intra într-o clădire de birouri medicale când a alunecat și a căzut pe o pasarelă înghețată. Reclamantul a suferit o comoție cu sindrom post-comoție și o hernie de disc care a dus la durere permanentă. Juriul din Philadelphia a acordat 40.606, 74 dolari în cheltuieli medicale anterioare și 50.000 dolari în daune compensatorii.

  avem, de asemenea, așezări și verdicte de sindrom post-comoție.

  contact Miller& Zois despre leziuni comoție

  dacă dumneavoastră sau cineva cunoscut a suferit o comoție într-un accident de mașină, alunecare și cădere sau un alt tip de accident, puteți avea dreptul la despăgubiri pentru acest prejudiciu, chiar dacă ați făcut o recuperare completă. Avocații de la Miller & Zois vă pot ajuta să obțineți compensații pentru cheltuielile medicale și alte costuri asociate cu comoția dvs., precum și orice durere & suferind-o. Puteți apela Miller & Zois la 800-553-8082. Evaluările gratuite de revendicare sunt, de asemenea, disponibile online pentru a răspunde la orice întrebări pe care le puteți avea.

  recenzii ale clienților

  au muncit literalmente la fel de mult ca și cum nu ar fi mai greu decât medicii pentru a ne salva viețile. Terry Waldron

  ron m-a ajutat să găsesc o cale clară care s-a încheiat cu vindecarea piciorului meu și o așezare care a fost mult mai mult decât sper. Aaron Johnson

  sperăm că nu voi mai avea nevoie de el, dar dacă o fac, mi-am găsit cu siguranță avocatul pe viață și aș recomanda cu siguranță acest birou oricui! Bridget Stevens

  int

  ultimul caz la care m-am referit a fost stabilit pentru 1,2 milioane de dolari. John Selinger

  sunt atât de recunoscător că am avut norocul să-l aleg pe Miller& Zois. Maggie Lauer
  intrega echipa de la aportul Samantha la avocatul însuși (Ron Miller) a fost într-adevăr abordabil. Suzette Allen

  cazul s-a rezolvat și am primit mult mai mulți bani decât mă așteptam. Ron chiar a luptat pentru a reduce cât de mult am datorat în facturile medicale, așa că am putut obține o înțelegere și mai mare. Nchedo Idahosa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *