laptele nu este necesar pentru adulți, poate fi o opțiune bună pentru copii

nu există niciun motiv pentru adulți să bea lapte de vacă decât dacă le place, potrivit Vasanti Malik de la Harvard T. H. Chan School of Public Health.

în timp ce laptele conține substanțe nutritive, inclusiv vitamina D, proteine și calciu, adulții sunt susceptibili să le obțină în altă parte în dieta lor, a declarat Malik, profesor asistent adjunct de nutriție, într-un articol din 29 noiembrie 2019 USA Today. Ea a adăugat că, deoarece copiii tind să mănânce o dietă mai puțin variată decât adulții, laptele poate fi o modalitate convenabilă de a se asigura că primesc nutrienți adecvați pe măsură ce cresc.pentru adulții care beau lapte, Malik a sugerat alegerea soiurilor cu conținut scăzut de grăsimi.

ea a avertizat, de asemenea, că laptele pe bază de plante poate să nu fie întotdeauna mai sănătos decât laptele de vacă. De exemplu, ele pot conține zaharuri adăugate. Cu toate acestea, acestea sunt o alegere mai bună pentru cei a căror preocupare principală este impactul asupra mediului, a spus ea. Laptele de soia, migdale, ovăz și orez produc mai puține emisii de carbon și gaze cu efect de seră decât laptele de vacă, pe lângă utilizarea mai puțină pământ și apă.

citiți articolul USA Today: adulții trebuie să bea lapte de vacă? Probabil că nu, spun experții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *