la ce să ne așteptăm în Sala de operație

la ce să ne așteptăm în Sala de operație la ce mă aștept în Sala de operație?
aspectul fizic variază de la o facilitate la alta, dar odată ce ajungeți în sala de operație veți observa că există multă activitate în zonă. Veți observa, de asemenea, că toată lumea este îmbrăcată în același mod. Nu vă alarmați! Când este timpul pentru o intervenție chirurgicală pentru a începe vă va fi luată fie de mers pe jos sau de o targă la sala de operație. Este posibil să observați lumini strălucitoare instrumente, echipamente, și un mediu care este atât de curat noi o numim „steril.”Veți observa că membrii echipei din sala de operație își pun măști pe față, în timp ce intră în sala de operație pentru a ajuta la menținerea camerei libere de germeni.

voi rămâne pe targă pentru operație?
Nu. Asistenta vă va ajuta să vă deplasați pe masa de operație, care se va simți greu și uneori rece. Deoarece masa din sala de operație este îngustă, o curea de siguranță va fi plasată pe abdomenul inferior, coapsele sau picioarele. Brațele dvs. vor fi așezate și fixate pe plăci de braț căptușite pentru a preveni căderea lor de pe masă.

Ce întrebări îmi vor pune?
aceleasi intrebari care v-au fost adresate in timp ce erati pregatiti pentru operatie vi se vor cere inca o data pentru ingrijirea dumneavoastra in conditii de siguranta. Aceste întrebări includ lucruri precum numele dvs., dacă aveți alergii, când ați avut ultima dată ceva de mâncat sau de băut, ce tip de procedură intenționați să aveți și numele chirurgului.

ce va face anestezistul?un anestezist asistent sau anestezistul va atașa o manșetă de tensiune arterială, cabluri ECG (tampoane lipicioase cu mici „nubs” la capăt care vor fi folosite pentru a vă monitoriza inima în timpul intervenției chirurgicale) și un pulsoximetru (o clemă de plastic atașată la vârful degetului și utilizată pentru a măsura cantitatea de oxigen din sânge în timpul intervenției chirurgicale.) Dacă vi se administrează un anestezic general, vi se poate administra o mască și vi se poate cere să respirați profund. Anestezistul asistent sau anestezistul poate injecta anestezic în perfuzia dvs. pentru a vă relaxa și a vă face confortabil. Unii pacienți raportează că medicamentul arde ușor sau se simte „strâns” la locul administrării intravenoase.

Ce este o pauză?
O „pauză” sau „Time Out” va avea loc chiar înainte de a începe operația/procedura de către toți cei din cameră cu dvs. Aceasta este o dovadă finală că toată lumea este de acord că are pacientul corect, procedura, partea, locul, poziția și prezența oricăror implanturi sau echipamente speciale, dacă este necesar.

cât timp voi fi în operație?
timpul petrecut în sala de operație va depinde de tipul de intervenție chirurgicală/procedură pe care o aveți. Întreaga echipă va fi în sala de operație pentru a vă ajuta chirurgul să vă ofere cea mai bună îngrijire și să vă asigurați că sunteți în siguranță și confortabil în timpul operației/procedurii.

familia mea va primi actualizări în timp ce sunt în Sala de operație?
în timp ce vă aflați în operație familia dvs. poate primi actualizări cu privire la Durata sau progresul operației. Odată ce operația este completă, chirurgul va vorbi cu familia ta. Furnizorul de anestezie va vedea că vă treziți în siguranță și vă va duce la unitatea de îngrijire post anestezie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *