introducerea Atlas Obscura Podcast

construit între anii 1903 și 1911, Packard Automotive Plant din Detroit a fost considerată cândva cea mai avansată unitate de producție auto din epocă.complexul este format din peste 3 milioane de metri pătrați de producție și spații de birouri, iar acum este una dintre cele mai mari clădiri abandonate din lume. Este atât de mare încât dintr-un pasaj de autostradă din apropiere apare ca o mare dungă gri care se întinde aproape pe întregul orizont. În persoană, planta este pur și simplu masivă: întreaga instalație se află pe peste 40 de acri, are o lungime de peste o jumătate de milă și mai mare decât două terenuri de fotbal.

proiectată de celebrul arhitect Albert Khan din Michigan, Fabrica Packard reprezintă un exemplu timpuriu a ceea ce avea să devină arhitectura industrială standard din Detroit și a venit în primii ani ai ceea ce ar fi o carieră prodigioasă pentru Khan. El va continua să proiecteze clădiri pentru Ford și GM, precum și multe pentru Universitatea din Michigan. După ce a încetat operațiunile majore în 1958, Fabrica Packard stă ca o relicvă, o amintire dureroasă a puterii industriale decolorate din Detroit.

alte întreprinderi au ocupat părți ale uzinei din când în când, iar în ultimii ani a devenit o locație populară pentru cercetașii de film și exploratorii urbani. Atenția suplimentară pe care aceste activități au obținut-o a dus la o înăsprire a securității în jurul facilității. Totuși, rămâne una dintre cele mai recunoscute și interesante clădiri abandonate din Detroit. La sfârșitul anului 2012, un dezvoltator Peruvian a cumpărat Complexul Packard, după încercările eșuate ale altor doi investitori de a achiziționa proprietatea. Viitorul dezvoltării este neclar, dar scopul este reamenajarea fabricii Packard ca o dezvoltare mixtă a proprietăților rezidențiale și comerciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *