incubare și Embriologie-Universitatea din Illinois

poate că o revizuire simplistă a ceea ce este un pui ar putea fi de ajutor în înțelegerea unora dintre „hows” și „de ce” în păsări de curte incubare, producție, management și sănătate.

un pui este o pasăre. Una dintre caracteristicile care o diferențiază de majoritatea celorlalte păsări este că are un pieptene și două urzici. Pieptenele sunt apendicele roșii din partea superioară a capului, iar urzicile sunt cele două anexe sub bărbie. Acestea sunt caracteristici sexuale secundare și sunt mai proeminente la bărbat. Alte câteva păsări au un pieptene sau un apendice similar, în unele cazuri purtând un nume diferit, cum ar fi casca în Guineea, iar câteva au wattles, unele având o singură mediană, mai degrabă decât o pereche. Pieptenele sunt baza denumirii latine sau a clasificării găinilor. În latină, gallus înseamnă pieptene, iar puiul domestic este Gallus domesticus. Păsările din jungla roșie, strămoșul majorității găinilor domestice, este Gallus bankiva. Există opt tipuri recunoscute de piepteni: singur, trandafir, mazăre, pernă, buttercup, căpșuni, în formă de V, și silkie.

puiul are două picioare și două aripi, fapt care influențează locuința și managementul. Puii domestici și-au pierdut în esență capacitatea de a zbura. Rasele grele utilizate pentru producția de carne nu pot face mai mult decât să dea din aripi și să sară la un nivel puțin mai înalt sau să se miște mai rapid de-a lungul solului. Păsările cu corp mai ușor pot zbura pe distanțe scurte, iar unele pot zbura peste garduri relativ înalte. Picioarele și porțiunile de coadă ale picioarelor au solzi.

rata de respirație este mai mare la găini decât la animalele mai mari. În general, se poate spune că cu cât este mai mică tipul de pasăre, cu atât respiră mai repede. De exemplu, un colibri respiră de mai multe ori pe minut decât un pui. Puiul mascul respiră de aproximativ 18 până la 21 de ori pe minut, iar femela de aproximativ 31 până la 37 de ori când nu este stresată.

bătăile inimii găinilor sunt destul de rapide, fiind de aproximativ 286 de ori pe minut la masculi și 312 la femele în stare de repaus.

rata de digestie este oarecum rapidă la găini. Acesta variază de la 2 1/2 la 25 de ore pentru trecerea alimentelor, în funcție de faptul dacă tractul digestiv este plin, parțial plin sau gol atunci când furajele sunt ingerate.

temperatura puiului este de aproximativ 107 grade până la 107,5 grade F.

puii sunt eclozați, nu născuți în adevăratul sens al cuvântului.

puii sunt acoperiți cu pene, dar au câteva fire vestigiale împrăștiate pe corp. Consumatorul mediu nu vede aceste fire de păr, deoarece acestea sunt arse în instalația de procesare. Puiul are cioc (sau factură) și nu are dinți. Orice masticare are loc în gizzard. Mulți producători comerciali de păsări de curte nu oferă grâu găinilor lor, deoarece hrănesc o hrană măcinată cu consistență fină de masă care poate fi digerată de sucurile digestive ale păsării.

puiul are oase pneumatice, făcându-și corpul mai ușor pentru zbor, dacă nu și-ar fi pierdut capacitatea de a face acest lucru.

există 13 saci de aer în corpul puiului, din nou pentru a face corpul mai ușor și sunt o parte funcțională a sistemului respirator.

puii au o durată de viață relativ scurtă. Unii trăiesc între 10 și 15 ani, dar sunt excepția, nu regula. În producția comercială de ouă, păsările au aproximativ 18 luni când sunt înlocuite cu stoc nou, tânăr. Este nevoie de aproape șase luni pentru ca o femelă să se maturizeze sexual și să înceapă să depună ouă. Apoi, acestea sunt păstrate timp de 12 până la 14 luni de producție de ouă. După aceea, valoarea lor economică scade rapid, astfel încât acestea sunt eliminate la vârsta de aproximativ 18 luni.

puii au atât carne albă (sân), cât și carne întunecată (picioare, coapse, spate și gât). Aripile conțin atât fibre ușoare, cât și întunecate.

clasificările găinilor

rasele și soiurile de pui domestici cunoscute astăzi se crede că au coborât în principal din păsările din jungla roșie (Gallus bankiva, numit și Gallus gallus) din Asia de sud-est, unde există încă în sălbăticie. Este posibil ca puii domesticiți să fi fost păstrați în India cu mult timp în urmă în 3.200 Î.hr., iar înregistrările indică faptul că au fost păstrate în China și Egipt încă din 1.400 î. HR. cele mai vechi domesticiri ale păsărilor au fost în principal pentru lupte de cocoși, mai degrabă decât pentru hrană. Cockfighting a fost suprimată în lumea occidentală și înlocuită cu expoziție de păsări de curte înainte de secolul al 18-lea. Expozițiile de păsări de curte au început în America în 1849. Interesul pentru aceste spectacole a crescut și numeroase rase și soiuri au fost și continuă să fie dezvoltate, ducând la numărul mare de soiuri existente acum.

există aproximativ 175 de soiuri de pui grupate în 12 clase și aproximativ 60 de rase. O clasă este un grup de rase originare din aceeași zonă geografică. Numele în sine — Asiatic, American, mediteranean și așa mai departe-indică regiunea în care au apărut rasele.

rasă înseamnă un grup care posedă un set dat de caracteristici fizice, cum ar fi forma corpului, culoarea pielii, trăsura sau stația și numărul degetelor de la picioare. Soiul este o categorie de rasă și se bazează pe culoarea penei, pieptene sau prezența unei barbe și muff. Astfel, stânca Plymouth poate fi blocată, albă, Buff sau una dintre alte câteva culori. Roșul Rhode Island poate avea fie un pieptene unic, fie un trandafir. În fiecare caz, forma corpului și caracteristicile fizice ar trebui să fie identice. Rasa și varietatea spun puțin despre calitățile unui stoc bun de producție.

tulpina, cu toate acestea, nu. O tulpină este un grup sau o populație de reproducere dintr-o varietate sau cruce care a fost crescută și dezvoltată de o persoană sau organizație pentru a poseda anumite caracteristici dorite. Există multe tulpini comerciale, cum ar fi Babcock, Dekalb, Hyline și Shaver, care au fost crescute în scopuri specifice.

puii sunt clasificați și în funcție de sex și vârstă. Deși acești termeni tind să varieze considerabil, în funcție de faptul dacă sunt aplicate expozițiilor sau producției comerciale de păsări de curte. Cockerel este un pui de sex masculin sub vârsta de un an; cocoșul sau cocoșul este un bărbat cu vârsta mai mare de un an; pulletul este o femelă sub un an, iar găina este o femelă cu vârsta peste un an. Când puii sunt eclozați pentru prima dată, aceștia pot fi separați de sexe și apoi sunt numiți pui sexați. Dacă nu au fost separați, sunt cunoscuți ca pui drepți.

în termeni de piață, un broiler sau friteuza este un pui de tip carne tineri, care pot fi gătite licitație de broiling sau prăjire și, de obicei, o greutate între 2 1/2 și 3 1/2 lire sterline. Un prăjitor este un pui tânăr de tip carne care poate fi gătit fraged prin prăjire și, de obicei, cântărind 4 kilograme sau mai mult. Un pui de tocană, găină sau pasăre este o femelă matură pui, adesea produsul secundar al producției de ouă, cu carne mai puțin fragedă decât cea a unui prăjitor și poate fi gătit fraged prin tocană sau printr-o metodă similară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *