iepurii pot mânca rozmarin? (Dimensiunea de servire, riscuri și multe altele)

o întrebare obișnuită care ți-ar putea veni în minte dacă ai un iepure este: „iepurii pot avea rozmarin?”S-ar putea să fii un mare fan al rozmarinului și al altor ierburi, dar animalul tău de companie este un iepure și este diferit de tine. Ar trebui să oferiți o dietă iepurelui bogat în vitamine și minerale.

să aflăm dacă a da rozmarin iepurilor este o opțiune viabilă sau nu.

iepurii pot avea rozmarin

unele plante sunt sigure pentru consumul iepurelui, iar rozmarinul este unul dintre acestea. În timp ce furnizați rozmarinul sau orice altă plantă iepurilor, este important să rețineți că dieta principală a iepurilor ar trebui să fie plină de substanțe nutritive esențiale. Ar fi o idee bună să tratați planta ca rozmarinul ca o garnitură.

când primești un iepure pentru prima dată, este important să știi ce este sigur să hrănești iepurașul și ce nu! În acest moment, ar fi sigur să spunem că iepurele dvs. poate avea rozmarin.

cu toate acestea, există o varietate de produse alimentare disponibile pe piață care ar fi potrivite pentru iepure. S-ar putea să fiți destul de conștienți de faptul că cea mai mare parte a dietei iepurelui nu este rozmarinul! Corect. Astfel, este înțelept să găsiți mâncarea potrivită pentru animalul dvs. de companie. Puteți lua în considerare următoarele:

#1. Kaytee Fiesta Rabbit Food

acest produs alimentar special este fortificat nutrițional pentru iepurele tău. Astfel, ar putea fi un plus adecvat la dieta animalului dvs. de companie. Animalul dvs. de companie se poate bucura de mâncare, iar forma articolului este o peletă. Este un amestec de diferite fructe, legume, cereale și multe altele. Este important să selectați mâncarea potrivită pentru animalul dvs. de companie. Asigurați-vă că îl verificați pe acesta!

#2. Kaytee Timothy hrană completă pentru iepuri

Acest produs alimentar special ar fi potrivit pentru sănătatea digestivă a animalului dvs. de companie. Are fân lung și, prin urmare, animalul dvs. de companie ar putea obține nutriția completă pe care o merită. Selectarea dreptul varietate de produse alimentare este important. În plus, puteți verifica, de asemenea, dacă animalul dvs. de companie se bucură de gust sau nu. Acest produs alimentar special disponibil pentru animalul dvs. de companie este bogat în vitamine și minerale. Astfel, poate fi o modalitate adecvată de a avea grijă de sănătatea animalului dvs. de companie.

#3.Kaytee Supreme Rabbit Food

dacă sunteți în căutarea pentru alimente iepure care conține semințe naturale și cereale, atunci puteți lua o privire la asta! Deoarece nu există arome artificiale, s-ar putea să fiți interesat să investiți în acest brand! Ar fi interesant să știți că nu conține și culori artificiale.

este proiectat ținând cont de nutriția animalului dvs. de companie. Cu ajutorul unor astfel de produse, devine mult mai ușor să mențineți sănătatea generală a animalului dvs. de companie. În plus, puteți oferi ierburi suplimentare pentru mai multă nutriție.

indiferent ce tip de produs sau marcă intenționați să cumpărați pentru iepure, este important să furnizați alimente nutritive. Trebuie să fii cu ochii pe dieta animalului tău de companie.

cât de bun este rozmarinul pentru sănătatea iepurilor?

când vine vorba de sănătatea iepurilor, este important să știți dacă furnizați ierburile, fructele și legumele potrivite. Rozmarinul poate servi ca plantă medicinală pentru iepuri și, prin urmare, ar fi o idee bună să vă familiarizați cu beneficiile pentru sănătate pe care le oferă animalului dvs. de companie.

beneficiile pentru sănătate ale rozmarinului pentru iepure sunt:

 • ar fi potrivit pentru scăderea tensiunii arteriale.
 • dacă iepurele se confruntă cu slăbiciune, puteți încerca să introduceți rozmarin în dietă. Cu toate acestea, este important să o porniți încet. Începeți întotdeauna treptat, astfel încât să știți dacă ar fi potrivit pentru sănătatea animalului dvs. de companie sau nu.
 • ar fi potrivit și pentru depresie!
 • rozmarinul este bogat în calciu și fier, de asemenea.

este posibil ca iepurele dvs. să refuze deloc să mănânce rozmarin. Dacă se întâmplă acest lucru, nu vă panicați, deoarece există multe alte alternative sănătoase. Este o plantă sigură, dar ar trebui să fii conștient de cantitatea potrivită.

nu va fi înțelept să introduceți prea mult dintr-o dată sau să furnizați această plantă animalului dvs. de companie dacă este preferată de iepure. Indiferent de ce ar trebui să oferiți o dietă echilibrată, bogată în vitamine și minerale. Este important să fii atent la mâncarea pe care o consumă animalul tău de companie.

riscurile de a-ți hrăni rozmarinul de iepure

orice este moderat este potrivit, dar atunci când depășește o anumită limită, atunci ar putea începe să afecteze! Același lucru ar fi valabil și pentru hrănirea rozmarinului iepurelui tău. Este important să îl hrănești în cantități potrivite.

de fapt, atunci când introduceți rozmarinul la iepuri, asigurați-vă că este în cantități mici. Căutați semnele posibile, cum ar fi:

 • un stomac deranjat
 • diaree
 • gaz
 • o reacție

S-ar putea să fiți conștienți de faptul că o mare parte din dieta iepurelui este fânul! Iepurașul consumă, de asemenea, peletele bogate în fibre.

cu toate acestea, ierburi cum ar fi rozmarin sunt mai mult ca garnishing furnizarea de valoare suplimentară. Nu este principala sursă de nutriție în dietă. Astfel, a fi conștient de astfel de fapte este important să aveți grijă de sănătatea animalului dvs. de companie.

cât de mult rozmarin pot da iepurelui meu?

când dați rozmarinul sau orice altă plantă iepurelui, asigurați-vă că este bine curățată. Ar trebui să știți ce sumă ar fi potrivită.

de exemplu, 6 verdeață cu frunze tocate într-o ceașcă ar fi potrivită pentru un iepuraș care cântărește 2 kilograme. Cunoașterea cantității potrivite este importantă, deoarece vă va ajuta să vă hrăniți iepurele în mod corect.

dacă dați rozmarin în cantități mari, atunci nu va fi potrivit. Trebuie să fii cu ochii pe ceea ce consumă animalul tău zilnic. Ar fi o idee bună să oferiți hrană prin diferite surse.

dacă iepurelui tău nu-i place rozmarinul, poți încerca să introduci diferite ierburi, fructe și legume. Practic, trebuie să vezi ce funcționează cel mai bine pentru tine și animalul tău de companie. La urma urmei, este important să hrănești ceea ce trebuie iepurelui tău.

cum se servesc iepurii rozmarin

există multe utilizări ale rozmarinului. Așa cum am menționat anterior, are utilizări în medicină. Ar fi interesant să știți că rozmarinul este folosit și în produsele cosmetice.

cu toate acestea, este posibil să cultivați rozmarinul în curtea dvs. în scopuri culinare sau să îl obțineți de la supermarketul local. În orice caz, știi cum să-l folosești pentru tine, dar ce zici de iepure!

ar fi înțelept să servească rozmarin la iepuri ca un tratament ocazional. Tu nu ar trebui să fie ceea ce face o parte din dieta lor de zi cu zi. De fapt, dieta ar trebui să fie plină de vitamine și minerale. În ciuda faptului că rozmarinul este benefic pentru sănătatea Iepurașului, nu ar trebui să fie singura sursă de hrană. Este suplimentar! Ceva pe care îl furnizați în partea de sus ca un tratament și nu ca principalul element alimentar.

dacă începeți să dați prea mult rozmarin iepurelui, este posibil ca animalul de companie să înceapă să baloneze. Când intenționați să serviți rozmarin la iepure, asigurați-vă că începeți cu o cantitate foarte mică.

motivul pentru care începeți cu cantitatea mică este că doriți să vedeți mai întâi reacția iepurelui. Verificați dacă iepurele este sensibil la planta nou introdusă.

dacă totul se dovedește bine, atunci puteți da rozmarin iepurilor ca un tratament doar o dată sau poate de două ori pe săptămână! De asemenea, ar depinde de faptul dacă iepurelui tău îi place sau nu în primul rând.

care sunt alte alternative sănătoase la rozmarin în dieta iepurelui?

Să analizăm câteva alternative sănătoase la spanac în dieta lor.

 • salvie
 • varză
 • Kale
 • busuioc

poate iepuri pentru copii mânca rozmarin

este important să știți că sistemul digestiv al iepurilor este delicat. Când vine vorba de hrănirea rozmarinului iepurilor pentru bebeluși, trebuie să știți că orice plantă pe care o introduceți unui iepure ar trebui să fie în cantități mici. Acum, un iepure copil este foarte mic! Lăsați copilul să primească mai întâi alimentele nutritive care sunt sigure pentru consum.

puteți cere întotdeauna veterinarului de iepure să vadă ce au de spus dacă duceți nou-născutul în casă. Un copil ar fi mai sensibil!

concluzie

da, iepurele dvs. poate avea rozmarin, deci nu trebuie să vă faceți griji. Dar asigurați-vă că îl dați ca un tratament ocazional și nu ca principalul aliment. Asigurați-vă că oferiți o dietă echilibrată animalului dvs. de companie, bogată în vitamine și minerale esențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *