Iată cum spune știința că poți îmbrățișa perfect (odată ce distanțarea socială s-a încheiat)

tânără fericită îmbrățișând prieten la curte

îmbrățișările au dovedit beneficii emoționale și de sănătate.

Getty

într-un moment din istorie când am putea folosi cu toții o îmbrățișare bună, cercetătorii tocmai au avansat știința ghemuirii ideale. Îmbrățișarea este cunoscută pentru a avea nenumărate beneficii emoționale și de sănătate, dar va face orice îmbrățișare veche? Cele mai performante îmbrățișări au trei componente.

îmbrățișările sunt un comportament uman universal. Chiar și în culturile în care îmbrățișarea nu este obișnuită în rândul adulților, ne îmbrățișăm cu toții copiii. Se simte ca bunul simț să ne îmbrățișăm copiii, dar asta nu a fost întotdeauna adevărat.

încă din anii 1970 și 80, părinții din SUA erau încă instruiți de medici să evite să țină prea mult copiii în brațe. Lăsarea bebelușilor să plângă singuri timp de până la o oră în timpul perioadei agitate de după-amiază a fost gândită de mulți pentru a-i ajuta să-și dezvolte abilitățile de autoreglare. din fericire ,nimeni nu mai crede asta. Știința a dovedit în mod repetat că mamele și bebelușii beneficiază de îmbrățișarea pielii la piele timp de luni după naștere. Și nu doar bebelușii se simt mai bine atunci când au o îmbrățișare, cu toții o facem.

cum ne îmbrățișăm perfect? Încercați un H. U. G.: țineți-vă bine, până când vă relaxați și creșteți legătura.

țineți-vă bine.

o îmbrățișare este mai mult decât o simplă îmbrățișare, deoarece îmbrățișarea implică o strângere. Când ne strângem reciproc, oferim o presiune profundă. Presiunea profundă este detectată de receptori și trimite un semnal de siguranță sistemului nervos autonom. Acest lucru reduce anxietatea pe care o simțim de la activarea nervului simpatic, altfel cunoscut sub numele de lupta sau Răspunsul la fugă.studiul presiunii profunde ca mecanism de calmare a fost inspirat pentru prima dată de mașina de îmbrățișare a lui Temple Grandin. Grandin, care avea autism înalt funcțional, a observat că vitele s-au calmat în lăstari de stoarcere la ferma unde lucra. Ea a decis să încerce ea însăși și a construit o mașină de îmbrățișare în 1965, când avea 18 ani. Acest lucru a declanșat o mulțime de cercetări privind utilizarea presiunii profunde pentru cei cu autism, anxietate sau ADHD. Dar nu a durat mult să recunoaștem că și adulții neurotipici s-au simțit mai relaxați după o sesiune în mașina de îmbrățișare.

asta pentru că presiunea profundă transformă și răspunsul calm și conectat de la nervul vag. Este ceva ce putem măsura, uitându-ne la nivelurile hormonului de stres cortizol. Într-un studiu, copiii au avut niveluri mai scăzute de cortizol salivar (hormonul stresului) după ce au primit terapie cu presiune profundă.

contează cât de tare strângem? Potrivit unei noi lucrări interesante de la Universitatea Toho din Japonia, cu siguranță o face. Acești oameni de știință au cuantificat de fapt nivelul de stoarcere supunând bebelușii la diferite niveluri de îmbrățișări și măsurând efectul calmant.

tatăl burping copilul său

stoarce.

Getty

ținându-i ușor pe bebeluși i-a calmat, dar doar puțin. Cu toate acestea, atunci când sunt îmbrățișați cu o strângere medie, bebelușii s-au liniștit. De îndată ce îmbrățișarea a devenit prea strânsă, efectul calmant a început să dispară. Studiul a concluzionat că cele mai bune îmbrățișări oferă presiune medie.

până când te simți relaxat.

îmbrățișările nu sunt doar despre presiune profundă. Când doi oameni se îmbrățișează, eliberează un hormon numit oxitocină. Adesea denumit hormonul de legătură, ne face să ne simțim minunați. Când oxitocina este eliberată, stimulează exact opusul stresului, calmându-ne și transformând procesele noastre sociale.beneficiile îmbrățișării și oxitocinei sunt atât de puternice, încât s-a demonstrat că ajută la prevenirea depresiei postpartum la mame, la scăderea nivelului de cortizol salivar la sugari și duce la mai puțin plâns, crește comunicarea pozitivă în timpul conflictelor pentru cuplurile adulte și ajută adulții să se simtă mai puțin anxioși înainte de a vorbi în public.

deci, cât timp trebuie să dureze o îmbrățișare pentru a elibera oxitocina? Potrivit internetului, răspunsul este de 20 de secunde. Când am încercat să urmăresc această afirmație la un studiu științific, nu am putut găsi una. Dar m-am împiedicat de un studiu pe care mi-l pot imagina că i-a condus pe cercetătorii săi la o mulțime de chicoteli și bătăi de cap.acesta a fost studiul în care cercetătorii au recrutat 404 adulți sănătoși și i-au monitorizat pentru cât de des au fost îmbrățișați. Apoi au pus participanții în carantină și i-au infectat intenționat cu un virus rece. Cei care au primit îmbrățișări mai frecvente au avut boli mai puțin severe. (Vă rugăm să înțelegeți că acest lucru nu înseamnă că ne putem baza pe îmbrățișări pentru a ne proteja de COVID-19.)

în cele din urmă, momentul exact al unei îmbrățișări poate să nu conteze atât de mult, cât dacă simțim efectele oxytoxinei. O îmbrățișare ar trebui să continue până când fiecare persoană simte efectul de relaxare.

crește legătura.

prin eliberarea oxitocinei, îmbrățișarea adâncește legătura noastră cu alte persoane. Dar chiar vrem să ne legăm cu toată lumea? Unora nu le place deloc îmbrățișarea și chiar și celor care îmbrățișează sunt selectivi cu privire la cine îmbrățișează.

cercetatorii din Japonia au fost curiosi daca bebelusilor le pasa cine le imbratiseaza. Au măsurat cât de calmante erau îmbrățișările urmărind ritmul cardiac al bebelușilor. În primele câteva luni de viață, bebelușii s-au liniștit la fel de bine cu îmbrățișări de la părinți sau de la străini. Dar odată ce au avut vârste cuprinse între 4 și 12 luni, ritmul cardiac al bebelușilor a scăzut mai mult atunci când au fost îmbrățișați de propriii părinți.

prin urmare, în căutarea îmbrățișării ideale, încercați un H. U. G.: țineți-vă strâns (dar nu prea strâns), până când vă simțiți relaxați și creșteți legătura cu cineva în care aveți încredere.

acoperire completă și actualizări live despre Coronavirus

Obțineți cele mai bune din Forbes în căsuța de e-mail cu cele mai recente informații de la experți din întreaga lume.

Urmați-mă pe Twitter sau LinkedIn. Check out site-ul meu sau o parte din alte munca mea aici.

se încarcă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *