gestionați consumul de combustibil al Semi-camionului cu aceste sfaturi

fie că sunteți șofer de semi-camion sau gestionați o flotă de camioane, puteți economisi o mulțime de bani prin minimizarea costurilor de combustibil. Costurile benzinei și motorinei tind să se adauge într-o industrie care necesită o mulțime de pickup-uri, livrări și timp de călătorie.

deoarece semi-camioanele sunt atât de grele, nu sunt cele mai eficiente vehicule de pe piață. În medie, semi-camioanele obțin doar 6,5 mile pe galon. Eficiența lor variază sălbatic între 3 mpg urcând dealuri până la mai mult de 23 mpg coborând. Dar chiar dacă ar fi posibil să se planifice rute întregi doar cu drumuri de coborâre, aceasta nu este cea mai eficientă metodă de îmbunătățire a eficienței consumului de combustibil.

în schimb, să ne concentrăm asupra modului în care șoferii pot ajuta la reducerea costurilor cu combustibilul. Urmați aceste sfaturi simple pentru a economisi combustibil și bani în același timp.

nu umpleți prea mult rezervorul

când rezervorul este umplut la capacitate, acesta se poate extinde și revărsa atunci când combustibilul este încălzit. Soarele poate încălzi câștigul rezervorului sau combustibilul poate fi încălzit de motor și poate provoca revărsare atunci când se întoarce în rezervor. Overflow este risipitor și periculos pentru alți șoferi de pe drum. Combustibilul suplimentar poate adăuga, de asemenea, la greutatea suplimentară, ceea ce încetinește vehiculul.

fii moderat cu frânarea

când camionul tău se oprește complet, este nevoie de mai mult combustibil pentru a reveni la viteză. Deși toate vehiculele ar trebui să se oprească complet la indicatoarele de oprire și la semafoare și să respecte toate celelalte legi de circulație, șoferii pot folosi tehnici de frânare pentru a minimiza opririle complete inutile.

Reglați viteza

când mențineți o viteză constantă, mențineți un consum constant de combustibil. Când accelerați, ardeți mai mult combustibil. Dacă accelerați mai repede, ardeți mai mult combustibil. De aceea este important să mențineți o viteză la limita de viteză. Pentru camioane, limita de viteză nu este de obicei mai mare de 65 mph.

umflați regulat anvelopele

când anvelopele sunt umflate corect, vă îmbunătățiți eficiența consumului de combustibil. Pentru fiecare 1 psi scădere a presiunii care anvelopele au, anvelopele sub-umflate poate reduce kilometraj de gaz de .3%. Când anvelopele dvs. sunt umflate, acestea au o durată de viață mai lungă și sunt mai sigure pentru drum.

rămâneți într-o treaptă superioară

în loc să porniți și să opriți, încercați să accelerați și să încetiniți treptat. Va trebui să faceți mai puține schimbări de viteză pentru a ridica și a reduce viteza, iar vitezele mai mari economisesc combustibil.

evita ralanti Camion

mulți șoferi lăsați camioanele lor la ralanti în timp ce rula o misiune rapidă. Sau mențin camionul la ralanti pentru a menține temperatura în timpul unei zile reci sau calde. Este posibil să doriți chiar să evitați repornirea vehiculului. Cu toate acestea, nu ar trebui să lăsați niciodată semi-camionul în gol mai mult de cinci minute. O oră de ralanti va arde un galon de gaz. Opriți camionul dacă trebuie să-l lăsați pentru o vreme, este probabil cel mai simplu mod de a economisi combustibil.

folosește-ți impulsul

când conduci un camion greu, construiești mult impuls. Chiar și atunci când conduci cu o viteză constantă, construiești un impuls care te poate duce printr-un semafor dacă nu te rupi la timp. Pe dealuri, totuși, vă puteți folosi impulsul în avantajul dvs. Colecta impuls înainte de a merge pe un deal, astfel încât să puteți utiliza energia pentru a face la partea de sus a dealului. Odată ce ajungeți la vârful unui deal, puteți folosi impulsul adunat pentru a merge pe panta descendentă fără a utiliza pedala de gaz. Când vă apropiați de o oprire sau de ieșire, începeți să încetiniți cu mult înainte de a ajunge la oprirea reală. Utilizați frânele minim, deoarece vă pierd impulsul și vă reduc eficiența consumului de combustibil.

urmăriți drumurile alunecoase

este mai greu pentru anvelope să prindă drumurile atunci când sunt alunecoase de gheață, ploaie sau ulei. Chiar și suprafețele de pietriș îngreunează accelerarea. Semis-urile mari trebuie să accelereze încet de la oprire pentru a evita accidentele și a economisi combustibil.

remediați deflectoarele

dacă camionul dvs. are deflectoare de aer montate pe acoperiș, le puteți regla pentru a ghida aerul peste partea cea mai înaltă a remorcii. Dacă aveți o înălțime de încărcare neuniformă, aceasta ar trebui să fie în partea din față a remorcii.

mențineți înălțimea de încărcare scăzută

dacă sarcina dvs. este distribuită inegal, aceasta poate afecta efortul pe care trebuie să-l depună camionul dvs. pentru a se deplasa. Încercați să vă mențineți sarcina cât mai scăzută și chiar posibil pentru a îmbunătăți economia de combustibil.

aveți o atitudine bună a șoferului

cel mai important aspect al maximizării economiei de combustibil este să aveți o atitudine bună. Atunci când dvs. sau șoferii dvs. țineți cont întotdeauna de eficiența consumului de combustibil, veți avea mai multe șanse să utilizați aceste tehnici simple pentru a vă îmbunătăți consumul de combustibil. Chiar și cele mai bune planuri de îmbunătățire a eficienței consumului de combustibil sunt inutile dacă șoferii nu doresc să le implementeze.

începeți astăzi

consumul de combustibil nu trebuie să reprezinte un cost static. Chiar dacă prețul benzinei și motorinei fluctuează, puteți îmbunătăți eficiența consumului de combustibil al semi-camionului și puteți începe să economisiți bani astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *