Geografia Nepalului

Nepalul este o țară frumoasă fără ieșire la mare din Himalaya situată între China și India. Acesta este răspândit în zona de 147181 SqKm. Pe baza structurii geografice, Nepalul poate fi împărțit în principal în trei regiuni: regiunea Himalaya, Regiunea Middle Hill și regiunea Terai (câmpie). Cea mai mare altitudine din Nepal este vârful muntelui Everest la 8848m, iar cea mai mică altitudine este la 60m de nivelul mării la Terai. Condițiile climatice sunt de la subtropicale la îngheț.

regiunea Himalaya acoperă 16% din suprafața totală a terenului. Este cea mai puțin populată zonă din cauza vremii reci și a terenurilor foarte puțin fertile. Oamenii au mutat așezări; așezarea taberei de iarnă și de vară. Oamenii Sherpa sunt grupurile etnice distincte din această regiune. Zona acoperă toată gama Himalaya. Regiunea Middle hill este răspândită în 65% din totalul terenului. De asemenea, este populat, mai puțin de jumătate din populație că este de așteptat, deoarece stilul de viață în deal sunt încă provocatoare. Majoritatea Gurung, Magar, Newar, Brahmin și Chhetri populează această regiune. Acoperă pădurile, câmpurile terasate și zonele de conservare. Această regiune este populară pentru conservarea speciilor pe cale de dispariție, cum ar fi panda roșu, leopard, urs și mai multe specii de păsări. Regiunea Terai este acoperită de terenuri simple și păduri dense. Acesta acoperă 17% din totalul terenurilor, care include aproape industrii. Are rezervații sălbatice și păduri subtropicale. Terai este cea mai populată regiune din Nepal.

Nepal este o astfel de țară încât orice fel de climă și floră și faună diversă se găsesc aici. 2% din speciile de flori, 8% din speciile de păsări și 4% din speciile de mamifere din lume se găsesc în Nepal. Aici se găsesc 500 de specii de fluturi și 600 de familii de plante indigene. Cel mai înalt munte din lume – Mt. Everest, dealuri verzi uimitoare și zone de conservare a faunei sălbatice se află în acest teren frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *