fonduri pasive

Dacă doriți să investiți într-un portofoliu de active, dar nu aveți timp sau înclinație pentru a face munca de a alege singur investițiile, ați putea dori să citiți fondurile pasive.

ce este un fond pasiv?

un fond pasiv este un vehicul de investiții care urmărește un indice de piață sau un anumit segment de piață pentru a determina în ce să investească. Spre deosebire de un fond activ, administratorul fondului nu decide ce valori mobiliare ia fondul. În mod normal, acest lucru face ca fondurile pasive să fie mai ieftine decât fondurile active, care necesită ca administratorul fondului să petreacă timp cercetând și analizând oportunitățile de a investi.

fondurile de urmărire, cum ar fi ETF – urile (fonduri tranzacționate la bursă) și fondurile index – în esență orice fond care urmărește un indice precum S&P 500 sau FTSE 100-se încadrează sub bannerul fondurilor pasive, la fel ca și propriul nostru fond Twenty8, singurul fond Eis pasiv din Marea Britanie.

sunt populare fondurile de investiții pasive?

în mod tradițional, fondurile gestionate în mod activ au fost un instrument favorizat, administratorii de fonduri căutând în mod activ oportunități de investiții pentru clienți în general cu valoare netă ridicată. Cu toate acestea, în cei cincisprezece ani până la 31 Martie 2016, doar 29% din fondurile gestionate activ au bătut indicele S&p 500.CNBC și Bloomberg au scris pe larg despre popularitatea fondurilor pasive în ultimii ani, cifrele afirmând că peste 90 de miliarde de dolari au fost investite în ETF-uri de datorii numai în ultimul an.

care este structura taxei unui fond pasiv?

unul dintre factorii cheie în popularitatea crescândă a fondurilor gestionate pasiv a fost costurile asociate fondurilor gestionate activ, care necesită plata unei taxe sănătoase administratorului fondului. În ultimii ani, mulți oameni au început să se întrebe dacă”câștigurile”obținute de managerii de investiții depășesc costurile, o preocupare susținută de cercetarea citată mai sus, care arată că doar o minoritate de fonduri gestionate activ bate indicele S&p 500.

prin însăși natura lor, fondurile pasive necesită mai puțin efort, deci devin un vehicul popular pentru cei care nu au întotdeauna timpul necesar pentru a urmări noi oportunități de investiții.

acestea beneficiază de o ușurință a comerțului și de un nivel ridicat de transparență. Fondurile pasive, cum ar fi ETF-urile, pot fi cumpărate și vândute în orice moment al zilei de tranzacționare, arată toate activele subiacente și sunt evaluate la intervale regulate pe parcursul zilei.

în ceea ce privește reducerea la minimum a costurilor, este clar că acestea au avantaje față de fondurile gestionate în mod activ și, cu siguranță, ar părea o opțiune pentru investitorii care doresc să urmărească condițiile pieței.

care sunt riscurile fondurilor pasive?

riscul principal de a investi printr-un fond pasiv este că s-ar putea supra-expune-te la un număr mic de sectoare sau stocuri. Deoarece fondurile pasive sunt înclinate pentru a urmări automat cele mai performante oportunități, portofoliile lor vor conține adesea un număr mic de investiții performante. În cazul în care aceste active iau brusc o întorsătură în rău, aceasta poate duce rapid la scăderea valorii totale a portofoliului de investiții.

cu fondul nostru de start-up pasiv, am căutat să abordăm această problemă prin prioritizarea diversificării intersectoriale, precum și o răspândire a portofoliului de minimum 28 de investiții.

Fund Twenty8

în 2016, am lansat Fondul Twenty8 – primul și singurul fond de pornire pasiv din Marea Britanie. Fondul Twenty8 investește pasiv în oportunitățile EIS și oferă o alegere cu totul nouă pentru investitori. Strategia fondului este de a utiliza algoritmul său pentru a vă construi automat un portofoliu diversificat de cel puțin 28 de investiții în stadiu incipient eligibile pentru EIS, într-o gamă largă de sectoare, vizând o rentabilitate de peste 20% IRR, inclusiv scutirea de taxe EIS.

sprijinind doar companiile care își ating cu succes obiectivul de finanțare pe SyndicateRoom, Fondul Twenty8 profită de expertiza bazei sale de investitori formată din capitaliști de risc, Business angels și investitori sofisticați.

după un interes puternic, Fondul Twenty8 – 2016 a ridicat peste 4,5 milioane de la 233 de investitori.

du-te la Fondul Twenty8

vrei mai multe informații despre Marea Britanie a investi?

descărcați o copie a Ghidului nostru gratuit. Dispunând de o analiză a tendințelor investitorilor din Marea Britanie, studii de caz de investiții și o foaie de cheat Eis de patru pagini.

ia ghidul tau gratuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *