Supercross: Results and pointings after Round 17 at Salt Lake

Eli Tomacista tuli Supercrossin historian vanhin ajaja, joka on voittanut ensimmäisen mestaruutensa premier 450 Divisionissa, kun Zach Osborne voitti kauden 2020 finaalin sunnuntaina.

Tomac, 27, ratkaisi mestaruuden viidennellä sijallaan, joka katkaisi seitsemän peräkkäisen palkintopallisijan putken Monster Energy ama Supercrossissa. Cooper Webb, ainoa kelvollinen mestaruushaastaja, kaatui ensimmäisessä mutkassa ja sijoittui kahdeksanneksi, mikä päätti kahdeksan peräkkäisen palkintopallisijan sarjan.

uransa ensimmäisen 450-voiton myötä Osbornesta tuli Tomacin, Webbin ja Ken Roczenin lisäksi ensimmäinen ratsastaja, joka on voittanut seitsemän viimeisen kierroksen aikana.

kaikki kilpailut käytiin Rice-Ecclesin stadionilla Salt Lake Cityssä, Utahissa, kun sarja oli keskeytettynä 85 päiväksi koronaviruspandemian (COVID-19) takia.

Jason Anderson, joka johti kilpailua 15 kierrosta, kunnes menetti paikkansa muutaman minuutin ollessa jäljellä, sijoittui toiseksi edellään vain kuusi kierrosta johtanut Dean Wilson ja Malcolm Stewart.

Webb sijoittui kauden pistepörssissä toiseksi, viisi pistettä roczenin edelle, joka oli loppupisteissä seitsemäs.

uransa viimeisessä 450-tapahtumassa kaksinkertainen mestari Chad Reed sijoittui 10: nneksi.

Klikkaa tästä kierroksen 17 450 päätulosta/finaalin 450 pisteen sijoitukset

250 East / West Showdown-finaali tarjosi mielenkiintoisia käänteitä, kun punainen lippu kierroksella 2 edellytti päätapahtuman täydellistä uudelleenkäynnistystä.

250 West-luokassa Dylan Ferrandis puolusti menestyksekkäästi mestaruuttaan jouduttuaan etenemään läpi Last Chance-karsinnasta. Ferrandis kolaroi rajusti lämmittelykisassa, mutta nousi uudelleen voittamalla LCQ: n.

showdownissa Ferrandis sai kovan startin ja ajoi seitsemänneksi, kun toinen mestaruushaastaja Austin Forkner kolaroi rajusti toisella kierroksella juostessaan toisena. Loukkaantunut Forkner ei ollut paikalla kilpailun täydessä uudelleen käynnistymisessä, vaan luovutti mestaruuden Ferrandisille (joka sijoittui päätapahtumassa neljänneksi toisesta pudotuksesta huolimatta) toisena peräkkäisenä vuonna.

250 East-luokassa Shane McElrath sai kovan irtioton, kun kilpailu aloitettiin uudelleen, pyyhkien ison etumatkan mestaruuskilpailija Chase Sextoniin. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen Sexton sai paremman startin ja työskenteli tallikaverinsa Jett Lawrencen kanssa päästäkseen Mcelrathin ohi johtoon.

Sexton voitti päätapahtuman (kauden viides) ja toisen perättäisen 250-mestaruutensa Mcelrathin sijoittuessa toiseksi.

Klikkaa tästä kierroksen 17 250 päätulosta | finaalin 250 East Pointsin sijoitusta | finaalin 250 West Pointsin sijoitusta