Larry Holmes

alkuvuosina

koottuaan amatööriennätyksen 19-3, Holmes siirtyi ammattilaiseksi 21.maaliskuuta 1973 voittaen rodell Dupreeta vastaan käydyn neljän erän ratkaisuottelun. Uransa alussa hän toimi muun muassa Muhammad Alin, Joe Frazierin, Earnie Shaversin ja Jimmy Youngin sparraajana. Hänelle maksettiin hyvin ja hän oppi paljon. ”Olin nuori enkä tiennyt paljoakaan. Mutta pitelin omaa sparraustani noille jätkille”, Holmes sanoi. ”Ajattelin,’ Hei, nämä kaverit ovat parhaita, champs. Jos pärjään nyt, entä myöhemmin?””

Holmes sai ensimmäisen kerran uskottavuutta haastajana, kun hän suututti kovaa lyövän Earnie Shaversin maaliskuussa 1978. Holmes voitti kaksitoistaeräisen yksimielisellä päätöksellä, voittaen jokaisen erän kahdella pistesijalla ja yhtä lukuun ottamatta kaikki kolmannesta. Holmesin voitto Shaversista käynnisti Holmesin ja WBC-liiton raskaansarjan mestarin Ken Nortonin välisen titteliottelun Las Vegasissa 9. kesäkuuta 1978.

WBC: n raskaansarjan mestari: Holmes vs. NortonEdit

Holmes with The Jaycees Ten Outstanding Young Men trophy, 1979

Holmesin ja Nortonin välinen kamppailu oli kova, kilpailullinen kamppailu. Neljäntoista erän jälkeen jokainen kolmesta tuomarista teki tappelun kuolleeksi jopa seitsemän erän välein. Holmes rallied myöhään viidestoista voittaa kierroksen kaksi tuloskorttia ja ottaa otsikko jaetulla päätöksellä.

kahdessa ensimmäisessä tittelipuolustuksessaan Holmes tyrmäsi helposti Alfredo Evangelistan ja Ossie Ocasion. Hänen kolmas tittelipuolustuksensa oli kova. 22. kesäkuuta 1979 Holmes kohtasi tulevan WBA: n raskaansarjan mestarin Mike Weaverin, jonka katsottiin kevyesti ottelevan hengettömän 19-8-ennätyksen. Kymmenen kovan erän jälkeen Holmes pudotti Weaverin oikealla kohokoukulla yhdennentoista erän loppupuolella. Kahdennessatoista, Holmes heti lähti hyökkäykseen, tuki Weaver köysiin ja hakkasi häntä voimakkaita oikeuksia, kunnes erotuomari astui ja keskeytti sen. ”Tämä mies löi paholaisen ulos minusta”, Holmes sanoi. ”Tämä mies ei ehkä ollut luottoa ennen tätä iltaa, mutta annat sen hänelle nyt.”

kolme kuukautta myöhemmin, 28.syyskuuta 1979, Holmes otteli uusintaottelun Shaversia vastaan, joka pääsi mestaruusotteluun tyrmäämällä Ken Nortonin yhdessä erässä. Holmes hallitsi kuutta ensimmäistä erää, mutta seitsemännessä Shavers lähetti Holmesin kanveesiin tuhoisalla yliajalla. Holmes nousi ylös, selvisi erästä ja jatkoi Shaversin pysäyttämistä yhdennessätoista.

hänen kolme seuraavaa puolustustaan olivat Lorenzo Zanonin, Leroy Jonesin ja Scott LeDoux ’ n tyrmäykset.

2.lokakuuta 1980 Caesars Palacessa Las Vegasissa Holmes puolusti mestaruuttaan Muhammad Alia vastaan, joka oli nousemassa eläkkeeltä yrittäen tulla ensimmäiseksi nelinkertaiseksi raskaansarjan maailmanmestariksi. Holmes dominoi alia alusta loppuun voittaen jokaisen erän jokaisella tuloskortilla. Kymmenennen erän lopussa Alin valmentaja Angelo Dundee keskeytti ottelun. Se oli alin ainoa tappio ilman ”välimatkaa” tuomaripäätöksestä. Voiton jälkeen Holmes sai kehältä tunnustusta raskaansarjan maailmanmestarina.

Ali syytti heikosta suorituksestaan kilpirauhaslääkitystä, jota hän oli käyttänyt, sanoen, että se auttoi häntä laihtumaan (hän painoi 217½, alin painonsa sitten George Foremania vastaan vuonna 1974 käydyn ottelun), mutta se jätti hänet myös tyhjäksi ottelua varten.

Holmes näytti osoittavan surun merkkejä rankaistessaan alia niin paljon ottelun aikana. Hän esiintyi ottelun jälkeisessä haastattelussa kyyneleet silmissään. Kun häneltä kysyttiin, miksi hän itki, hän sanoi kunnioittavansa alia ”paljon” ja ”hän taisteli yhtä maailman tämän hetken pahimmista raskassarjalaisista vastaan, eikä häneltä voi ottaa kunniaa.”

kahdeksan peräkkäisen tyrmäyksen jälkeen Holmes joutui ottamaan etäisyyttä, kun hän puolusti mestaruuttaan menestyksekkäästi tulevaa WBC-liiton raskaansarjan mestaria Trevor Berbickiä vastaan 11.huhtikuuta 1981. Seuraavassa ottelussaan, kaksi kuukautta myöhemmin, Holmes tyrmäsi entisen kiistattoman raskaan sarjan maailmanmestarin Leon Spinksin kolmessa erässä. Marraskuuta 1981 Holmes nousi seitsemännen erän tyrmäyksestä (jonka aikana hän hoiperteli kääntöpuomiin) pysäyttämään Renaldo Snipesin yhdennessätoista erässä.

Holmes vs. CooneyEdit

Pääartikkeli: Larry Holmes vs. Gerry Cooney

11.kesäkuuta 1982 Holmes puolusti titteliään Gerry Cooneya, voittamatonta #1-haastajaa ja irlantilais-amerikkalaista vastaan. Ottelun alkulohkossa oli paljon rasistisia sävyjä. Holmes sanoi, että jos Cooney ei olisi valkoinen, hän ei saisi samaa kukkaroa kuin mestari (molemmat nyrkkeilijät saivat ottelusta 10 miljoonaa dollaria). Vaikka Cooney yritti väistää rotukysymyksiä, hänen leirinsä jäsenet käyttivät paitoja, joissa luki ”Ei valkoinen mies, vaan oikea mies.”Sports Illustrated ja Time nostivat fight-ennakkonäytöksissään kanteen Cooneyn, Ei Holmesin. Presidentti Ronald Reagan asennutti Cooneyn pukuhuoneeseen puhelimen, jotta tämä voisi soittaa hänelle, Jos hän voittaisi ottelun. Holmesilla ei ollut sellaista järjestelyä. Nyrkkeilyperinteen mukaan mestari esiteltiin viimeisenä,mutta haastaja Cooney viimeisenä.

ottelu käytiin Caesar ’ s Palacen parkkipaikalle pystytetyllä 32 000-paikkaisella stadionilla, jota miljoonat muut seurasivat ympäri maailmaa. Tapahtumaköyhän ensimmäisen erän jälkeen Holmes pudotti Cooneyn toisella oikealla. Cooney tuli hyvin takaisin kahdessa seuraavassa erässä, kun hän jarrutti Holmesia voimakkaalla vasemmalla koukullaan. Holmes sanoi myöhemmin, että Cooney ” löi minua niin pirun kovaa, että tunsin sen-boom – luissani.”Cooney väsytti yhdeksännellä kierroksella, jossa häneltä vähennettiin kaksi pistettä matalista iskuista. Kymmenennessä he vaihtoivat iskuja armottomasti. Erän lopussa kaksikko nyökytteli toisilleen kunnioittavasti. Cooney menetti yhdennessätoista ottelussa jälleen yhden pisteen matalien lyöntien takia. Siinä vaiheessa Holmes laskeutui helposti. Kolmantenatoista lyönti pudotti Cooneyn kanveesiin. Hän nousi ylös, mutta hänen valmentajansa Victor Valle astui kehään ja keskeytti ottelun.

taistelun jälkeen Holmesista ja Cooneysta tuli läheiset ystävät.

Trouble with the WBCEdit

Holmesin kaksi seuraavaa ottelua olivat yksipuoliset ratkaisuvoitot Randall ”Tex” Cobbista ja ex-Euroopan mestarista Lucien Rodriguezista. Toukokuuta 1983 Holmes puolusti mestaruuttaan Tim Witherspoonia, tulevaa WBC-ja WBA-liiton raskaansarjan mestaria vastaan. Witherspoon oli 6-1-altavastaaja ja hänellä oli nimissään vain 15 ammattilaisottelua, mikä yllätti monet antamalla Holmesille vaikean ottelun. Kahdentoista kierroksen jälkeen Holmes säilytti tittelin kiistellyllä jaetulla päätöksellä.

10.syyskuuta 1983 Holmes puolusti menestyksekkäästi WBC-liiton mestaruutta kuudettatoista kertaa tyrmäten Scott Frankin viidessä erässä. Holmes otteli Marvis Frazieria, Joe Frazierin Poikaa vastaan 25. marraskuuta 1983. WBC-liitto ei antanut ottelulle sanktiota sijoittamatonta Frazieria vastaan. He määräsivät Holmesin taistelemaan Greg Pagea, #1 haastajaa vastaan, tai hänet riisuttaisiin tittelistä. Promoottori Don King tarjosi Holmesille 2,55 miljoonaa dollaria ottelusta Pagea vastaan, mutta mestarin mielestä se ei riittänyt. Hän tienasi 3,1 miljoonaa dollaria Frazieria vastaan ja katsoi, että hänen pitäisi saada peräti 5 miljoonaa dollaria Pagea vastaan.

Holmes pääsi helpolla Frazierin kanssa tyrmäten hänet ensimmäisessä erässä. Seuraavassa kuussa Holmes luopui WBC-liiton mestaruudesta.

IBF: n raskaansarjan mestari edit

vaikka WBC ei enää tunnustanut Holmesia mestariksi, Holmesia pidettiin edelleen linjamestarina ja Kehä tunnusti hänet maailmanmestariksi. Joulukuuta 1983 vastaperustettu Kansainvälinen nyrkkeilyliitto myönsi Holmesille tunnustuksen, ja hän hyväksyi sen.

vuoden 1984 alkaessa Holmes ja WBA-liiton mestari Gerrie Coetzee solmivat sopimuksen tittelien yhdistämisestä 15.kesäkuuta 1984 Caesars Palacessa. Ottelua promotoi JPD Inc., mutta se peruttiin, kun Caesars Palacen mukaan promoottorit eivät täyttäneet sopimuksen taloudellisia ehtoja. Holmesille luvattiin 13 miljoonaa dollaria ja Coetzeelle 8 miljoonaa . Vaikka kukkarot oli leikattu dramaattisesti, he eivät silti saaneet tarpeeksi taloudellista tukea otteluun. Tämän jälkeen Don King suunnitteli edistävänsä ottelua, mutta Holmes hävisi virginialaisen asianajajan Richard Hirschfeldin nostaman oikeusjutun, jonka mukaan hänellä oli Holmesin kanssa sopimus, joka antoi hänelle etuosto-oikeuden Holmes-Coetzee-otteluun. Tämän jälkeen Holmes päätti jatkaa elämäänsä ja taistella jotakuta toista vastaan.

marraskuun 9.päivänä 1984 Holmes puolusti ensimmäisen kerran IBF-liiton mestaruuttaan pysäyttäen James ”Bonecrusher” Smithin keskeytykseen kahdennessatoista erässä. Vuoden 1985 alkupuoliskolla Holmes pysäytti David Beyn kymmenessä erässä 19: nnen tittelipuolustuksensa takia. Hänen seuraava ottelunsa Carl ”The Truth” Williamsia vastaan oli odottamattoman kova. Nuorempi ja nopeampi Williams pystyi päihittämään ikääntyvän mestarin, jonka silmä oli pahasti turvoksissa ottelun lopussa. Holmes nousi tasoihin täpärällä ja kiistellyllä viidentoista erän yksimielisellä päätöksellä.

Holmes vs. SpinksEdit

Holmesin seuraavassa ottelussa oli potentiaalia tehdä nyrkkeilyhistoriaa. Hän suostui ehdoilla ottelemaan Michael Spinksiä, kevyen raskaansarjan kiistatonta mestaria, vastaan kahdennenkymmenennen maailmanmestaruutensa puolustamisesta. Voitto Holmesista olisi tasoittanut Rocky Marcianon 49 peräkkäisen voiton rajan ilman tappiota. Spinks puolestaan halusi liittyä Bob Fitzsimmonsin seuraan ainoana toisena nyrkkeilijänä, joka on voittanut mestaruuksia sekä kevyessä raskassarjassa että raskaassa sarjassa. Lisäksi, jos hän voittaisi Holmesin, Spinksistä tulisi kaikkien aikojen ensimmäinen hallitseva kevyen raskaansarjan mestari, joka olisi voittanut raskaansarjan mestaruuden.

ennen ottelua Archie Moore, pitkäaikainen kevyen raskaansarjan mestari, joka tuloksetta haastoi itsensä raskaansarjan kruunusta kahdesti, ennusti Holmesille helppoa voittoa: ”Pelkään, että Larry pureskelee hänet. Michael voi olla nopeampi kuin Larry, mutta et voi mennä niin nopeasti.”Arvioista huolimatta juuri Spinksin historiallinen kohtalo toteutuisi, sillä hän kukisti Holmesin yksimielisellä päätöksellä tullen ensimmäiseksi hallitsevaksi kevyen raskaansarjan mestariksi, joka on voittanut raskaansarjan mestaruuden. Ottelun jälkeen katkera Holmes sanoi: ”Rocky Marciano ei voinut kantaa alasuojustani.”

Holmes otteli uusintaottelun Spinksin kanssa 19.huhtikuuta 1986. Spinks säilytti mestaruuden kiistanalaisella viidentoista kierroksen eräpäätöksellä. Tuomarit pisteyttivät ottelun: Tuomari Joe Cortez 144-141 (Holmes), tuomari Frank Brunette 141-144 (Spinks) ja tuomari Jerry Roth 142-144 (Spinks.) Ottelun jälkeisessä HBO: n haastattelussa Holmes sanoi: ”tuomarit, erotuomarit ja promoottorit voivat suudella minua sinne, minne aurinko ei paista—ja koska olemme HBO: lla, tuo on Iso Musta Takapuoleni.”

6.marraskuuta 1986, kolme päivää 37-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen, Holmes ilmoitti jäävänsä eläkkeelle.

ComebacksEdit

Pääartikkelit: Mike Tyson vs. Larry Holmes, Ray Mercer vs. Larry Holmes, Evander Holyfield vs. Larry Holmes ja Oliver McCall vs. Larry Holmes

22. tammikuuta 1988 Holmes houkuteltiin 2,8 miljoonan dollarin rahapussilla ulos eläkkeeltä haastamaan hallitseva hallitseva raskaansarjan maailmanmestari Mike Tyson. Tyson pudotti Holmesin neljännessä erässä yliotteella oikealla. Holmes nousi ylös, mutta Tyson kaatoi hänet erässä vielä kaksi kertaa, ja ottelu keskeytettiin. Se oli Holmesin uran ainoa tyrmäys. Ottelun jälkeen Holmes vetäytyi jälleen eläkkeelle.

Holmes palasi kehään vuonna 1991 ja hänestä tuli paljon aktiivisempi ottelija, joka otteli yleensä USA: n tiistai-illan Ottelukorteissa muutaman viikon välein nousevia ja tulijoita ja kisällejä vastaan. Viiden peräkkäisen voiton jälkeen hän otteli voittamatonta vuoden 1988 Olympiakultamitalistia Ray Merceriä vastaan 7.helmikuuta 1992. Holmes selvitti tuohtuneen tilanteen ja voitti 12-eräisen yksimielisellä päätöksellä. (Holmes väitti myöhemmin taistelleensa Merceriä vastaan, vaikka hänellä oli irronnut verkkokalvo.) Voitto toi Holmesille mahdollisuuden Evander Holyfieldin kiistattomaan raskaansarjan maailmanmestaruuteen. Kesäkuuta 1992 Holyfield voitti Holmesin kahdentoista erän yksimielisellä päätöksellä.

huhtikuuta 1995 hän otteli Oliver Mccallia vastaan WBC-liiton tittelistä. Holmes hävisi lähes 12 erän yksimielisellä päätöksellä. Kaksi tuomareista sai hänet häviämään yhdellä pisteellä, kun taas toinen tuomari hänet hävisi kolmella pisteellä.

Holmes palasi kehään viisi kuukautta myöhemmin jatkaen comebackin jälkeen asettamaansa tahtia. Hän alkoi kuitenkin kyllästyä lajiin ja oteltuaan ja tyrmättyään Anthony Willisin kesäkuussa 1996 toisessa USA: n nyrkkeilytapahtumassa Holmes ilmoitti, että ellei hän saa otetta mestaruudesta, ottelu Willisiä vastaan jää todennäköisesti hänen viimeisekseen.

24.tammikuuta 1997 Holmes sai viimeisen tilaisuutensa otella raskaansarjan mestaruudesta, kun hän matkusti Kööpenhaminaan ottelemaan voittamatonta kansainvälisen Nyrkkeilyjärjestön mestaria Brian Nielseniä vastaan. Nielsen voitti 12 osakilpailun erolla mestaruuden säilyttämiseen.

Holmes ja George Foreman sopivat ottelevansa 23.tammikuuta 1999 Houston Astrodomessa. Foreman perui ottelun useita viikkoja ennen sen alkua, koska promoottori ei noudattanut määräaikaa, jonka mukaan hänen oli maksettava loput 9 miljoonaa dollaria hänen 10 miljoonan dollarin kukkarostaan. Foreman sai miljoonan dollarin käsirahan, jota ei palautettu, ja Holmes sai pitää 400 000 dollarin käsirahan 4 miljoonan dollarin kukkarostaan.

Holmesin kaksi seuraavaa ottelua olivat uusintaotteluita vanhojen vihollisten kanssa. Kesäkuuta 1999 hän pysäytti ”Bonecrusher” Smithin kahdeksassa erässä ja 17. marraskuuta 2000 Mike Weaverin kuudessa erässä.

Holmesin viimeinen ottelu oli 27.heinäkuuta 2002 Norfolkissa, Virginiassa. Hän voitti Eric ”Butterbean” Eschin 10-eräisen yksimielisellä päätöksellä.