20 suurinta puhallusta urheiluhistoriassa

urheilufanit rakastavat kynsien pureskelua rautalankapelejä myöten. Kaksi tasaväkistä joukkuetta, jotka menevät päästä päähän, voivat olla must-watch pelejä, jotka muuttuvat kaikkien aikojen klassikoiksi. Vuoden 2016 Cleveland Indiansin ja Chicago Cubsin välisen World Seriesin tai vuoden 1980 olympialaisten Miracle on Ice-ottelun kaltaiset ottelut jännittävät. He pitävät urheilufanit liimattuina istuimiinsa ja TV-ruutuihinsa kaudesta toiseen. Valitettavasti jokainen peli ei voi olla niin jännittävä.

monissa tapauksissa korkeakoulu-ja ammattilaisjoukkueet ovat toivottoman alakynnessä, alakynnessä ja ylityöllistettyjä.

riippumatta siitä, miten hävinnyt joukkue pelasi, voittajat ansaitsivat voittonsa. Poikkeuksellinen lahjakkuus, hyvä strategia ja tiimityö myötävaikuttivat näihin erinomaisiin voittoihin. Esimerkiksi Andy Colen viisi maalia Manchester Unitedin ottelussa Ipswich Townia vastaan vuonna 1995. 9-0-loppulukemilla tuo maaliero teki Valioliiga Soccerin ennätyksen, joka on edelleen voimassa. Sitten on tennisammattilainen Steffi Graf, joka kukisti 18-vuotiaana vastustajansa Natasha Zverevan 6-0, 6-0 Ranskan avoimissa 1988. Ja 32 minuutissa.

urheilussa, kuten elämässä, on osansa taidolla, tuurilla, ajoituksella ja ehkä vähän kohtalollakin. 24/7 Wall St. kävi läpi historiallisia urheilutietoja tunnistaakseen urheilun 20 suurinta puhallusta-aivan kuten nämä voitot ovat tyrmääviä, niin ovat tappiotkin. On huomattava, että nämä eivät välttämättä edusta suurimpia voittomarginaaleja jokaisessa lajissa, ja pelit poimittiin suosimaan uudempia pelejä ja tunnistettavia joukkueita.

24/7 Wall St. kävi läpi menneitä ammattilais -, korkeakoulu-ja kansainvälisen urheilun otteluita löytääkseen urheiluhistorian suurimpia voittojen marginaaleja. Suuri osa tiedoista tulee sivustojen Sports Reference-perheestä.

Klikkaa tästä nähdäksesi urheiluhistorian 20 suurinta puhallusta.

lähde: Mike Powell / Allsport/Getty Images

20. Golden State Warriors vs. Sacramento Kings
> tulos: 153 – 91
> Sport: NBA
> Date: marras. 2, 1991

puoliajalle mennessä Golden State Warriors teki selväksi, että se otti kotivoiton ottelusarjassa Sacramento Kingsiä vastaan. Pisteet olivat 88-41. Lopulta voittomarginaali oli vielä suurempi: 153-91. Neljä Warrioria teki vähintään 20 pistettä.

lähde: Syracuse Nationals

19. Syracuse Nationals vs. New York Knicks
> tulos: 162-100
> Date: Joulukuu. 25, 1960

joulupäivänä 1960 isäntämaa Syracuse Nationals voitti New York Knicksin 162-100. Tämä 62 pisteen voitto teki ennätyksen suurin puhallus NBA historiassa-yksi, joka kesti 12 vuotta. Ennätys on tällä hetkellä NBA: n historian neljänneksi suurin. Nationals pelaajat Hal Greer ja Dave Gambee kukin sai 24 pistettä, ja seitsemän muuta Nationals pelaajat teki kaksinumeroisia. Tämä on Knicksin seurahistorian vino tappio.

lähde: Jamie McDonald/Getty Images

18. Saksa vs. Brasilia
> tulos: 7-1
> Sport: World Cup Soccer
> päivämäärä: 8.heinäkuuta 2014

isäntämaa Brasilia joutui Saksan syrjäyttämäksi FIFA 2014 MM-kisoissa välierissä. Saksa meni ensimmäisellä puoliajalla ylivoimaiseen johtoon, kun se teki 29.minuutilla viisi maalia 6 minuutin sisällä. Brasilia ei ollut hävinnyt kotikentällään kilpapeliä sitten vuoden 1975.

lähde: Rick Stewart/Getty Images

17. Minnesota North Stars vs. Winnipeg Jets
> tulos: 15-2
> Sport: NHL
> Date: marras. 11, 1981

vuonna 1981 Minnesota North Stars päihitti Winnipeg Jetsin 15-2, mikä jäi yhden maalin päähän NHL: n yhden ottelun piste-ennätyksestä. Bobby Smith teki neljä maalia ja kolme syöttöä. North Stars torjui yhteensä 51 laukausta, kun Jetsin vastaava luku oli 42. Jetsin pelaajat ottivat syyt niskoilleen kollektiivisesti sen sijaan, että olisivat kasanneet kaiken maalivahti Doug Soetaertin harteille.

lähde: Baseball Digest / Wikimedia Commons

16. Boston Red Sox vs. St. Louis Browns
> tulos: 29-4
> Sport: MLB
> Date: 8.kesäkuuta 1950

the Boston Red Sox 29-4 beatdown Kesäkuuta 1950 pelatusta St. Louis brownsista yksi major league baseball-historian vinoimmista otteluista. Red Soxin Hall of Fameen Bobby Doerr löi kolme kunnaria ja Ted Williams ja Walt Dropo löivät kumpikin pari pitkää palloa. Seitsemällä Bostonin lyöjällä oli useita RBIs: iä. Tämä tapahtui vain päivä sen jälkeen, kun Red Sox voitti Brownit 20-4.

lähde: the Sporting News Archives / Malcolm W. Emmons/Wikimedia Commons

15. Los Angeles Lakers vs. Golden State Warriors
> tulos: 162-99
> päivämäärä: 19.maaliskuuta 1972

matkalla NBA: n mestaruuteen 1972 Los Angeles Lakers antoi yhden Yhdysvaltain urheiluhistorian pahimmista kurimuksista Golden State Warriorsille. Hall of Famet Wilt Chamberlain ja Jerry West pitivät suhteellisen kurissa Warriors. Gail Goodrich teki 30 pistettä, yksi kahdeksasta Los Angelesin pelaajasta kaksinumeroisesti. Warriors oli itse asiassa yksi NBA: n parhaista joukkueista tuolla kaudella, joten 63 pisteen voitto oli vielä vakuuttavampi.

lähde: Tim de Frisco / Allsport/Wikimedia Commons

14. Cleveland Cavaliers vs. Miami Heat
> tulos: 148-80
> päivämäärä: Joulukuu. 17, 1991

Cleveland Cavaliers voitti Miami Heatin Joulukuuta. 17, 1991, on edelleen eniten vino voitto NBA historiassa. Cavaliers nuiji Heatin 148-80. Yksikään Cavalier ei tehnyt 20 pistettä, mutta niistä kahdeksan kirjautti kaksinumeroiset pistesummat. Vaikka tämä peli oli yli 25 vuotta sitten, yksikään NBA matchup on koskaan ylittänyt sen 68 pisteen ero.

lähde: Ronald Martinez/Getty Images

13. Texas Rangers vs. Baltimore Orioles
> tulos: 30-3
> päivämäärä: ELO. 22, 2007

elokuuta. 22, 2007, Texas Rangers teki 30 juoksua, ainoa joukkue modernin baseball historiassa tehdä niin. Rangers todella perään 3-0 menossa neljänteen vuoropariin ennen lepakot saivat käynnissä. Ottelun lopussa joukkue nuiji kuusi kunnaria ja jokaisessa Rangersin aloituksessa oli vähintään kaksi osumaa. Jarrod Saltalamacchialla ja Ramon Vazquezilla oli seitsemän RBI: tä kappaleelta. Vaikka Rangers oli todennäköisesti väsynyt pyöristäminen emäkset koko päivän, he todella oli pelata toinen peli samana päivänä, koska 30-3 romp oli ensimmäinen peli kaksinkertainen johtaja. Rangers voitti Oriolesin jälleen 9-7 ottelussa, joka alkoi noin puoli tuntia ensimmäisen pelin päättymisen jälkeen.

lähde: Mike Hewitt / Allsport/Getty Images

12. Manchester United vs. Ipswich Town
> tulos: 9-0
> Sport: Premier League Soccer
> Date: 4.maaliskuuta 1995

jalkapallo-ottelut eivät aina ole korkean pistemäärän asioita, mutta Manchester United yksinkertaisesti ei lopettanut maalintekoa vuoden 1995 ottelussa Ipswich Townia vastaan. Punaiset paholaiset nettosivat yhdeksän maalia, joista viisi tuli Andy Colelta, tehden Valioliigan ennätyksen pelaajan yhdessä ottelussa tekemien maalien määrässä. Ennätys on sittemmin lunastettu, joskaan ei lyöty.

lähde: Detroit Red Wings/Wikimedia Commons

11. Detroit Red Wings vs. New York Rangers
> tulos: 15-0
> Date: Tammi. 23, 1944

vielä nykyäänkin NHL: n historian vinoimpana otteluna pidetty Detroit Red Wings kukisti New York Rangersin 15-0. 23, 1944. Kymmenen Red Wings teki kuin viimeinen paikka Rangers olivat toivottoman päihitti, vain koota yhdeksän laukausta maalia kohti. Vaikka peli karkasi käsistä, Red Wings ei hellittänyt. Syd Howe iski hattutempun ottelun kahdeksalla viimeisellä minuutilla. ESPN: n mukaan Red Wings pamautti heti summerin soidessa toisen laukauksen ohi New Yorkin maalivahdin, joka olisi ollut 16.maali.

lähde: Matthew Stockman/Getty Images

10. Indiana Pacers vs. Portland Trail Blazers
> tulos: 124-59
> päivämäärä: Helmikuu. 27, 1998

Helmikuu. 27, 1998 oli päivä unohtaa Portland Trail Blazers. Ottelupari Indiana Pacersia vastaan teki NBA-historiaa: tämä oli ensimmäinen kerta liigan historiassa, kun joukkue teki kaksi kertaa enemmän maaleja kuin vastustajansa. Loppulukemat olivat 124-59. Mark Jackson teki ottelussa komeat 18 pistettä ja seitsemän muuta Paceria myös vähintään 10. Tämä on edelleen NBA: n historian toiseksi suurin voittomarginaali.

lähde: Simon Bruty/Getty Images

9. Steffi Graf vs. Natalia Zvereva
> tulos: 6-0, 6-0
> Sport: Tennis
> päivämäärä: 4.kesäkuuta 1988

vuoden 1988 Naisten loppuottelu Ranskan avoimet näyttivät siltä, että siitä tulisi jännittävä ottelu lajin kahden nousevan ja tulevan tähden välillä. Tuolloin vasta 18-vuotias Steffi Graf otti vastaansa 17-vuotiaan Natalia Zverevan Venäjältä. Vaikka molemmat olivat teini-ikäisiä, Graf pelasi kuin kokenut ammattilainen murskaten Zverevan 6-0, 6-0 vain 32 minuutissa. Se oli vasta kaikkien aikojen toinen työnsulku Grand Slam-finaalissa ja ensimmäinen kerta sitten vuoden 1911. Finaali oli niin yksipuolinen, Graf pahoitteli ottelun jälkeen katsojilta voittoaan niin nopeasti.

lähde: Thundrplaya/Wikimedia Commons

8. Nebraska vs. Chicago State
> tulos: 50-3
> Sport: College Baseball
> Date: Maaliskuuta 1999

16. Tämä oli suurin voittomarginaali yksittäisessä ottelussa, sekä eniten juoksuja koskaan tehnyt yksi joukkue NCAA baseball-ottelussa. Tappio olisi oikeastaan voinut olla paljon pahempikin, mutta peli päättyi armosääntöön 6 ½ sisävuoron jälkeen.

lähde: BravissimoS/iStock

7. Australia vs. Uusi-Seelanti
> tulos: 58-0
> Sport: Mm-jääkiekko
> Date: 14.maaliskuuta 1987

Uuden-Seelannin jääkiekkomaajoukkue perustettiin alle vuosi ennen vuoden 1987 MM-kisoja. Joukkue murskasi avausottelussaan Etelä-Korean 35-2, mutta tilanne paheni huomattavasti, kun vastaan asettui kilpaileva Australia. Kävi ilmi, että Australian joukkue koostui monista kanadalaisista ja eurooppalaisista, jotka olivat lajista paljon tutumpia kuin monet Australian lämpimämmissä ilmastoissa. Kun Australian joukkue keräsi useita aikaisin maalia, Uuden-Seelannin maalivahti veti itsensä pelistä, jättäen varmuuskopiointi saada teki kymmeniä kertoja. Ottelun loppuun mennessä Australia keräsi 58 maalia eikä antautunut yhtään, rikkoen helposti edellisen maailmanennätyksen.

lähde: Kevin Casey/Getty Images

6. Seattle Seahawks vs. Arizona Cardinals
> Sport: NFL
> Date: Joulukuu. 9, 2012

Arizona Cardinals koki murskaavan iskun, kun Seattle Seahawks kaatoi ne 58-0 joulukuussa. 9, 2012. Keskushyökkääjä Marshawn Lynch juoksi 128 jaardia 11 kuljetuksella ja teki kolme touchdownia. Pelinrakentaja Russell Wilson tuskin pelasi toisella puoliajalla, koska Seattle oli niin kaukana edellä. Seattle Seahawks teki franchise ennätys pistettä ja Cardinals käänsi pallon yli huimat kahdeksan kertaa.

lähde: Elsa/Getty Images

5. New England Patriots vs. Tennessee Titans
> tulos: 59-0
> päivämäärä: Lokakuu. 18, 2009

kylmä, luminen ja märällä maalla soittaminen, loka. 18, 2009 peli välillä New England Patriots ja Tennessee Titans on varmasti ikimuistoinen. Patriots kaatoi Titansin 59-0. Tom Brady jäi historiaan tämän pelin aikana heitettyään eniten touchdown syöttöjä neljänneksellä, viisi. Titans puolestaan viimeisteli miinusmerkkisillä syötöillä. Pisteet olisivat voineet mennä vielä rumemmiksi, mutta Brady vedettiin toisen puoliajan alkupuolella.

4. Oklahoma vs. Texas a&M
> tulos: 77-0
> Sport: College Football
> Date: marras. 8, 2003

the marras. 8, 2003 Oklahoman ja Texasin välinen ottelu a&M oli täydellinen ulosajo. Tämä oli eräänlainen kosto, sillä Texas a&M esti Oklahoman mahdollisuudet mestaruuteen edellisellä kaudella. Oklahoma voitti 77-0 Texasin a&M. Jason White tasoitti koulun ennätyksen viidellä touchdownilla-kaikki ensimmäisellä puoliajalla. Oklahoman 11 ensimmäisestä hyökkäyksestä kymmenen oli touchdowneja. Texas a&M ei menestynyt loukkaavasti. Sen lisäksi, että ne suljettiin pois, hyökkääjät oli enemmän jäähyjä jaardeja, 63, kuin hyökkääviä jaardeja 54.

lähde: Wikimedia Commons

3. Chicago Bears vs. Washington Redskins
> tulos: 73-0
> Date: Joulukuu. 8, 1940

Chicago Bears voitti Washington Redskinsin 73-0, Joulukuuta. 8, 1940 NFL: n mestaruusottelussa. Lopputulos oli täysi yllätys, sillä Bears itse asiassa hävisi kolme viikkoa aiemmin Redskinsille 7-3. Chicago teki maalin jo ensimmäisellä minuutilla ja lopetti vasta päätöserässä. Hauska fakta: harjoituspalloja käytettiin pelin loppuun, sillä karhut potkaisi jokaista katsomossa ollutta pelipalloa lisäpisteillä.

lähde: Michael Reaves/Getty Images

2. Michigan vs. Rutgers
> tulos: 78-0
> Date: loka. 8, 2016

Michiganin 78-0 blowout yli Rutgers vuonna 2016 on suurin puhallus, että FBS joukkue on koskaan saanut. Wolverines ryntäsi 486 jaardia ja yhdeksän touchdownia, kun taas Scarlet Knights oli vain 39 jaardia yhteensä. Rutgers ei edes onnistunut saamaan ensimmäinen alas vasta viimeisellä neljänneksellä ja punted 16 kertaa, kun peli oli ohi.

1. Georgia Tech vs. Cumberland
> tulos: 222-0
> Date: loka. 7, 1916

vuonna 1916 Georgia Tech purettu Cumberland College, 222-0. Cumberlandin kerrotaan sulkeneen jalkapallojoukkueensa ennen kuin peli pelattiin, mutta Georgia Tech-väitetysti järkyttynyt Cumberlandin hakkaamisesta baseball-joukkueelleen 22-0-vaati Cumberlandia kunnioittamaan aiemmin suunniteltua peliään, joten Cumberland lähetti hätäisesti kootun miehistön ja se näkyi. Georgia Tech teki yhteensä 32 touchdownia. Cumberlandilla puolestaan oli 15 torjuntaa-yhdeksän haparointia ja kuusi torjuntaa. Georgia Techin päävalmentajana toimi John Heisman. Jos nimi kuulostaa tutulta, se johtuu siitä, että maan parhaan yliopistojalkapalloilijan palkinto on nimetty hänen kunniakseen.