fapte despre energia nucleară

când vine vorba de listarea primelor 30 de fapte nucleare, există un amestec de bine, rău și urât. Ceea ce vă poate surprinde este cât de mică diferență există între riscurile energiei nucleare și energia combustibililor fosili, deși beneficiile pot fi mai mari.

citiți mai multe despre avantajele și dezavantajele energiei nucleare.

ce este Energia nucleară?

Energia nucleară este energia stocată în nucleul unui atom. Poate fi folosit pentru a produce energie electrică. Dar, înainte de a putea fi folosit, trebuie eliberat. Energia enormă care este stocată în legăturile care țin atomii împreună poate fi eliberată prin două procese: fisiunea nucleară sau fuziunea nucleară. În fisiunea nucleară, atomii sunt împărțiți pentru a forma atomi mai mici, eliberând energie, în timp ce în fuziunea nucleară atomii sunt combinați sau fuzionați pentru a forma un atom mai mare. Acesta este modul în care soarele produce energie.

procesul de producere a energiei electrice din reactorul nuclear este similar cu majoritatea tipurilor de reactoare. Singura diferență este că” reacția în lanț ” este utilizată pentru a produce căldura. Centralele nucleare folosesc fisiunea nucleară pentru a produce energie electrică. Un reactor nuclear folosește tije de uraniu ca combustibil nuclear pentru a genera căldură care va fi utilizată pentru a genera electricitate. Dioxidul de Carbon și apa sunt apoi utilizate pentru a îndepărta căldura pentru a produce abur și a genera electricitate. Aburul apoi rândul său, turbine care conduce generatoare.

date privind energia nucleară

mai jos sunt 30 de date privind energia nucleară

faptul 1: majoritatea oamenilor nu își dau seama că peste 20% din electricitatea SUA este furnizată de energia nucleară. Există puțin peste 100 de centrale nucleare în funcțiune în țară. Cea mai veche a venit cu mult înainte de 1979. În ciuda prezenței și contribuției lor la sprijinul țării, nu au fost construite noi fabrici de la incidentul din 1979 și Three Mile Island.

fapt 2: în timp ce procesul de obținere a tuturor materialelor pentru construirea unei centrale nucleare a creat poluarea mediului și deșeurile nucleare este o problemă – procesul de utilizare a energiei nucleare și producerea acesteia nu are un impact semnificativ asupra mediului. Utilizarea combustibililor fosili contribuie la poluare în fiecare etapă de producție și utilizare.

fapt 3: la nivel mondial, există peste 400 de reactoare nucleare comerciale care produc energie pentru 31 de țări.

fapt 4: în întreaga istorie a producției de energie nucleară, au existat doar 3 dezastre majore-Three Mile Island, Fukushima și Cernobîl. În ultimii 25 de ani, au existat peste 10 dezastre majore cu energia combustibililor fosili – dintre care cea mai mare a fost deversarea de petrol BP.

fapt 5: fosta Uniune Sovietică a fost prima putere mondială care a folosit energia nucleară pentru a produce energie electrică. Centrala Electrică Obninsk a intrat online în 1954.

fapt 6: SUA a fost a doua putere globală care a permis reactoarelor comerciale să producă energie electrică. Centrala Electrică Shippingport a intrat online în 1957.

fapt 7: guvernul SUA încearcă să treacă de la depozitarea deșeurilor nucleare în iazurile de răcire și butoaiele de suprafață, îngropându-le sub pământ într-un sit special de pe Muntele Yucca din Nevada. Guvernul federal se confruntă cu opoziția statului local față de acest plan.

fapt 8: SUA a fost prima putere globală care a folosit un submarin nuclear. USS Nautilus a fost lansat în 1954. A fost prima navă scufundată care a călătorit sub Polul Nord și a rămas în funcțiune până în 1980,

fapt 9: cele 104 centrale nucleare din SUA sunt vecine cu peste 3 milioane de oameni, toți care trăiesc la mai puțin de 10 mile de ei.

fapt 10: fuziunea nucleară este cel mai sigur mod de a crea energie. Aceasta implică punerea a doi atomi împreună pentru a face unul. Tehnologia nu a fost niciodată implementată pe scară largă, astfel încât aproape toate centralele nucleare folosesc fisiunea nucleară – care împarte un atom în două și este considerată mai periculoasă.

faptul 11: În fiecare an și jumătate până la doi ani, fiecare centrală nucleară trece printr-un ciclu de curățare care închide instalația pentru a permite eliminarea deșeurilor radioactive.

fapt 12: prima țară dezvoltată care a urmat acordurile de distrugere a stocurilor de arme nucleare și de încetare a producției de arme nucleare a fost Africa de Sud. Un nou venit în războiul nuclear, au dezvoltat arme nucleare doar la sfârșitul anilor ‘ 80.

fapt 13: fosta Uniune Sovietică a fost „ajutată” de SUA pentru a-și crea primele arme nucleare. O afacere de spionaj de succes le-a furat informațiile de care aveau nevoie pentru a-și finaliza programul de la laboratoarele Los Alamo din SUA care au creat arme nucleare.

fapt 14: în timp ce îngrijorarea cu privire la expunerea la radiații este valabilă, unele cercetări arată că veți obține mai multe radiații de-a lungul vieții de la a fi în jurul electronicelor personale decât de a fi lângă o centrală nucleară.

fapt 15: cel mai mare reactor nuclear este de fapt soarele. Folosește reacții nucleare, un proces natural, pentru a transforma hidrogenul în heliu.

faptul 16: Proiectul Manhattan, o echipă de cercetare cu sediul în Chicago în 1942, a produs primul proiect de reactor nuclear funcțional.

fapt 17: SUA își testează armele nucleare în Nevada și în Pacific Proving Grounds. Terenul de probă acoperă Insulele Marshall.

nuclear-energy-facts2

fapt 18: țarul Bomba, din fosta Uniune Sovietică, rămâne cel mai puternic dispozitiv nuclear creat vreodată. A fost testat în 1961 pe Novaya Zemlya. Și norul de ciuperci pe care l-a produs putea fi văzut clar de la peste 600 de mile distanță.

faptul 19: Există 4 teste diferite utilizate în dezvoltarea unei arme nucleare. Acestea sunt testul atmosferic și subacvatic, precum și testele exoatmosferice și subterane.

fapt 20: SUA are îngrijorări cu privire la două puncte în crizele mondiale în curs de desfășurare care au potențialul de a duce la un război nuclear. Primul este prezentat în conflictul dintre India și Pakistan; al doilea este conflictul asupra Chinei și Taiwanului, care ar implica și SUA.

fapt 21: în caz de dezastru, dacă sunteți expus la materiale nucleare – îndepărtați-vă toate hainele. Acest lucru va elimina, de asemenea, aproape 90% din materialul radioactiv pe care tocmai l-ați expus.

fapt 22: evenimentul de la Fukushima din 2011 a determinat multe țări să oprească planurile de creștere a centralelor nucleare, în timp ce altele rămân pe drumul cel bun. Trebuie remarcat faptul că țările în creștere, cum ar fi China și India, continuă să urmărească energia nucleară.

fapt 23. Evenimentul de la Fukushima a provocat, de asemenea, o retrogradare și cantitatea prevăzută de energie pe care centralele nucleare o vor furniza economiei globale. Acest lucru a dus la îngrijorări cu privire la ceea ce ar putea fi folosit pentru a umple golul în nevoie până în 2035.

faptul 24: Shearon Harris din Carolina de Nord este unul dintre domeniile principale pe care securitatea internă le asigură împotriva atacurilor teroriste. Are cel mai mare bazin de stocare a deșeurilor nucleare din țară.

fapt 25: testele nucleare nu fac știri des, atât de mulți oameni nu sunt conștienți că au fost peste 55 de teste pe an timp de 30 de ani. E mai mult decât un test pe săptămână.

fapt 26: poate costa peste 6 miliarde de dolari pentru a construi un nou reactor pentru o instalație existentă.

fapt 27: cea mai mare navă nucleară de suprafață nu are doar peste 50 de ani, ci este încă în funcțiune. USS Enterprise a fost pus în funcțiune în 1960 și are o lungime de 1.122 de picioare.

fapt 28: proiectul Prometheus este inițiativa NASA de a utiliza energia nucleară pentru explorarea spațiului pe distanțe lungi. Utilizarea energiei nucleare ca sursă primară de combustibil ar putea crește viteza și reduce costurile misiunilor.

fapt 29: medicina nucleară este utilizată pentru a diagnostica și trata multe boli diferite. Folosește izotopi pentru a explora corpul. O altă versiune a acesteia este radioterapia, care este utilizată pentru a trata anumite tipuri de cancer prin utilizarea radiațiilor pentru a viza și distruge celulele canceroase.

fapt 30: Uraniul nu este nou. În timp ce utilizarea acestuia ca sursă de energie este nouă, în Evul Mediu a fost folosită pentru a transforma culoarea sticlei.

credit Imagine
jasonsisk , Panorama globală
  • autor
  • Postări recente
un adevărat ecologist pe de rost, de la inima. Fondat Conserve Energy Future cu unicul motto de a furniza informații utile legate de mediul nostru care se epuizează rapid. Dacă nu credeți cu tărie în ideea lui Elon Musk de a face Marte ca o altă planetă locuibilă, amintiți-vă că într-adevăr nu există nicio planetă B în întregul univers.

Ultimele mesaje de Rinkesh (vezi toate)
  • Sunt mingi de Golf reciclabile? (Și Sunt Biodegradabile?)- 2 martie 2021
  • Sunt betisoarele reciclabile? (Și sunt compostabile sau biodegradabile) – 2 martie 2021
  • este reciclabil Sellotape? (And Is It Compostable or Biodegradable?) – March 2, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *