face vecinii dispar cu intimitate peisagistică

atunci când se uită la case de vânzare, cât de mult este în valoare de confidențialitate pentru tine? Dacă plasați o primă pe sentimentul că nu locuiți într-un acvariu, dar vă puteți permite doar să cumpărați o casă în dezvoltări în care constructorul a încercat în mod evident să înghesuie cât mai multe case pe parcelă, este posibil să avem doar o soluție pentru dvs.: amenajarea teritoriului. Sau, mai precis, amenajarea peisagistică creativă care asigură confidențialitatea.

câtă intimitate vrei?

înainte de a putea veni cu un plan de amenajare a teritoriului, va trebui să determinați cât de multă singurătate doriți și aveți nevoie. Planul va fi semnificativ mai complicat și mai scump dacă toate cele patru laturi ale casei trebuie să fie ecranate decât dacă aveți nevoie doar de ceva pentru a bloca vecinii curioși din spatele casei.

vrei casa complet protejată de vedere sau este suficientă o atingere mai ușoară? Gardurile dense privet vor afișa cele mai multe vederi, în timp ce o combinație de plante perene înalte și copaci sau copaci distanțați pe scară largă va asigura confidențialitatea, dar cu o siluetă mai moale.

faceți planul

faceți măsurători ale spațiului pe care trebuie să-l umpleți. Cunoașterea dimensiunii spațiului vă va ajuta să alegeți plantele potrivite. Măsurați nu numai lungimea zonei, ci și înălțimea aproximativă a barierei.

alegeți plantele potrivite

arborvitae gigant american și verde (40-60 de metri înălțime în maturitate) sunt populare și va face truc pentru cei care au nevoie de ceva înalt, potrivit Fundației Naționale Arbor Day.

dacă ceva mai asemănător arbustului va fi suficient, luați în considerare alte două arborvitae-smarald și Nigra. Primul crește până la 15 metri înălțime, în timp ce acesta din urmă poate ajunge la 30 de metri înălțime. Ambele pot fi tăiate la înălțimea dorită.

asigurați-vă că arborele, arbustul sau gardul viu pe care îl achiziționați este veșnic verde sau vă veți pierde confidențialitatea în timpul iernii. Dacă preferați plantele de foioase, Experții de la Universitatea de Stat din Colorado vă sugerează să le alegeți pe cele cu o mulțime de tulpini și ramuri pentru a vă ajuta să oferiți un ecran chiar și după ce planta își pierde frunzele. Trandafirul din Sharon (Hibiscus syriacus) este o sugestie.

eventuala înălțime și lățime a fiecărei plante este importantă, dar la fel este și zona sa de rezistență. Asigurați-vă că ceea ce alegeți este adaptat zonei noastre. Plantele Native sunt alegerea ideală.

amenajarea zonelor înguste

puțini proprietari se simt confortabil fiind întâmpinați de fața vecinului lor în timp ce își fac cafeaua de dimineață. Dacă zona dintre casa dvs. și cea a vecinului este îngustă, umpleți-o cu copaci coloane cu creștere rapidă. Deși chiparosul Italian (Cupressus sempervirens) rămâne subțire, va crește rapid (până la 3 picioare pe an) pentru a fi destul de înalt. Plantați mai multe, la 5 până la 6 metri distanță, pentru un ecran dens sau luați în considerare vițele native cu zăbrele, vopsite într-o culoare atractivă, pe care să urcați.

confidențialitate pentru curțile din față și din spate

De obicei, curțile din față și din spate necesită blocarea ochilor curioși. Și, deoarece aceste spații sunt mai mari decât curțile laterale, amenajarea teritoriului poate fi scumpă. Luați în considerare utilizarea unui amestec de copaci și arbuști cu câteva plante perene aruncate pentru interes.

blocarea vederii păsărilor

asigurarea confidențialității pe care o dorești este un pic mai complicată atunci când casa vecinului se uită în jos la a ta. Luați în considerare plantarea copacilor cu copertine largi, cum ar fi carpenul American (Carpinus caroliniana) castan American (Castanea dentate) sau frasin Modesto (Fraxinus velutina). Pentru confidențialitatea pe tot parcursul anului, utilizați zăbrele sau un foișor și înmuiați liniile cu o viță de vie.

menținându-l legal

în cazul în care casa sunteți în vedere de cumpărare, sau cel în care sunteți în prezent de viață este guvernată de o asociație de proprietari, va trebui să se asigure că peisagistica de confidențialitate pe care doriți respectă regulile HOA. De obicei, veți găsi reguli de amenajare a teritoriului în secțiunea CC&r a documentelor HOA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *