Este adevărat că există viespi morți în interiorul smochinelor?

smochinele sunt unul dintre fructele preferate ale omenirii, datând încă de pe vremea romanilor și împodobind plăcile moderne de brânză din Texas până în Tasmania. Dar, ca și în cazul celor mai multe lucruri bune pe care Internetul trebuie să le strice, smochinele sunt mai complexe decât se vede– sau așa este adevărat despre procesul prin care sunt polenizate.

după cum subliniază Huffington Post, smochinele nu sunt fructe– sunt de fapt flori inversate. Ca atare, ele necesită un anumit tip de polenizare care poate proveni doar din viespi de smochine– viespi care trebuie să moară în interiorul fructului pentru ca fructul să se maturizeze, deoarece smochinele nu pot fi polenizate de vânt sau de albinele normale.

îngrozit? Da, și noi eram, când am aflat prima dată.conform Science Focus, smochinele feminine (cele pe care le mâncăm) sunt capabile să digere viespile întregi. Întreg!

foto: Andreana Bitsis

după cum rezumă Luis Villazon:

„viespea femelă se târăște înăuntru printr-o gaură atât de îngustă încât își pierde aripile în acest proces și devine prinsă. Dacă smochinul este un bărbat, ea își pune ouăle înăuntru. Acestea eclozează în larve care se îngroapă, se transformă în viespi și zboară, purtând polenul de smochine cu ele. Dacă viespea urcă într-o smochină Feminină , o polenizează, dar nu își poate depune ouăle și doar moare singură. Din fericire pentru noi, smochinul feminin produce o enzimă care digeră complet această viespe. Bucățile crocante sunt semințe, nu părți de viespe.”

și da, acest lucru se întâmplă de fiecare dată când o viespe de smochin zboară într-un smochin feminin. DE FIECARE DATĂ.

a declarat un alt mod, de Julie R. Thomson de la Huffington Post:

„dacă o viespe de smochin intră accidental într-un smochin feminin… nu există loc în interior pentru a se reproduce. Și nu poate scăpa, pentru că aripile și antenele sale s-au rupt. Deci viespea moare în interior, ceea ce este regretabil, dar necesar pentru că așa livrează polenul oferindu-ne fructele pe care le iubim.”

În concluzie: nu, nu există părți de viespe în smochinele tale preferate… dar au existat, la un moment dat. Din fericire pentru noi, smochinele digeră toate părțile de viespe cu mult înainte de a ajunge la plăcile noastre de brânză.

acesta este motivul pentru care nu putem avea lucruri frumoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *