Edelweiss nu este un cântec nazist

săptămâna trecută, în timp ce jurnaliștii politici căutau lucruri despre care să scrie în afară de raportul Mueller, unii au remarcat că piesa „Edelweiss” — din clasicul musical de pe Broadway și filmul premiat cu Oscar sunetul muzicii-cânta la Casa Albă și a descris — o ca un fluier de câine nazist, semnalizând spre alt-dreapta.

ne putem imagina drojdia Twitter Vine cu o astfel de noțiune prost gândite, dar în acest caz, a fost New York Times’ Maggie Haberman, Buzzfeed News’ Andrew Kimmel, și alți scriitori profesioniști.

adaptarea filmului, cu Julie Andrews în rolul Mariei și Christopher Plummer în rolul căpitanului von Trapp, este, fără îndoială, cel mai cunoscut musical din istoria filmului, dar se pare că unii oameni ar putea folosi o reîmprospătare. Casa Albă joacă melodia spectacol iubit nu înseamnă absolut nimic.

iată versurile:

Edelweiss, Edelweiss
în fiecare dimineață mă saluți
mic și alb,
curat și luminos.
pari fericit sa ma intalnesti.
Floare de zăpadă fie ca tu să înflorești și să crești
Floare și să crești pentru totdeauna
Floare de colț, floare de colț
binecuvântează-mi patria pentru totdeauna

este un cântec despre o floare mică, cu flori albe, Găsită în Alpii austrieci. De fiecare dată când Edelweiss este cântat sau cântat în sunetul muzicii, reprezintă dragostea căpitanului von Trapp pentru patria familiei sale din Austria și rezistența sa față de regimul nazist. După Anschluss — anexarea Austriei de către forțele lui Hitler — căpitanul refuză să se alăture Marinei și să lupte pentru naziști.

în adaptarea filmului, piesa „Edelweiss” este folosită pentru prima dată, de mai multe ori, pentru a-l aduce pe căpitanul von Trapp mai aproape de copiii săi. Următoarea utilizare este la un bal în care participanții sunt tratați la un spectacol muzical de către copiii von Trapp, iar mulțimea se alătură corului, exprimând camaraderia austriacă în sfidarea simbolică a lui Hitler. Ultima dată când auzim cântecul este atunci când von Trapp sunt pe cale să scape de naziști, care îl presează pe căpitanul von Trapp — și probabil pe fiii săi — în serviciul militar pentru Germania.

este însăși definiția unui cântec anti-nazist. Văzând un jurnalist bine respectat ca Maggie Haberman tweet”Are … cineva de la Casa Albă înțelege semnificația acelui cântec?”a lăsat pe oricine care înțelege de fapt semnificația sa zgarieturi capul lor.

cea mai generoasă lectură a comentariului lui Haberman este că nu a văzut piesa sau filmul, cel puțin nu din copilărie. Este ceva ce am ajuns să realizez că mulți oameni pot pretinde pentru multe lucruri — conștientizare culturală, dar nu înțelegere experimentată.

conștientizarea culturală înseamnă că știi elementele de bază. Sunetul muzicii are loc în epoca nazistă, Maria urmărește copiii von Trapp, cântă împreună, iar Căpitanul se îndrăgostește involuntar de ea. De asemenea, are muzică care a devenit profund încorporată în viața americană, nu spre deosebire de Beatles. Chiar dacă nu ați văzut niciodată piesa sau filmul, probabil că recunoașteți lucrurile mele preferate, Adio atât de lung, Do-Re-Mi („doe, a deer, a female deer”) și alte clasice.

pericolul constă atunci când reporterii profesioniști comentează doar pe baza conștientizării culturale, în special despre o administrație pe care mulți dintre ei o consideră inacceptabilă. O parte a problemei cu presa în epoca Trump este atât de mulți jurnaliști au reacții negative la genunchi chiar și la cea mai mică problemă și își asumă întotdeauna rea-credință. În timp ce acest tip de comportament este așteptat de la agenți politici partizani sau panelisti la emisiuni prin cablu, oamenii așteaptă mai mult de la cineva precum Maggie Haberman, corespondent la Casa Albă pentru New York Times.

încrederea în mass-media este scăzută, iar episoadele de genul acesta nu ajută. Când reporterii de pe rețelele de socializare se comportă mai mult ca agenți politici, le oferă oamenilor o scuză pentru a respinge raportarea altfel bună în viitor.

Twitter și alte platforme de socializare ne permit să ne difuzăm imediat gândurile pe orice. Dacă cineva are cunoștințe sumare despre un musical American clasic, dar știe că are ceva de-a face cu naziștii, poate interpreta greșit sentimentul din spatele unei melodii și îl poate tweet ca fapt. Canalizându-l prin prejudecățile lor politice, ei pot presupune că piesa este simpatică pentru naziști și pot declara că Casa Albă a cântat piesa ca un fel de ochi pentru susținătorii alt-dreapta ai lui Trump.

există mai mult decât suficiente critici valide la adresa lui Trump și a administrației sale, încât oamenii nu trebuie să inventeze lucruri. Cu siguranță nu trebuie să tragă unul dintre cele mai iubite muzicale ale Americii în luptă pentru a încerca să înscrie câteva puncte politice ieftine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *