Dorcas gazelle (Gazella dorcas)

ce mănânc?

gazele Dorcas variază ceea ce mănâncă în funcție de condițiile meteorologice. Când este foarte uscat, mănâncă în principal răsfoiți, în special frunzele, florile și păstăile copacilor de salcâm, deoarece conțin multă umiditate. În timpul sezonului umed mănâncă mai ales plante erbacee, inclusiv ierburi.

unde locuiesc?

această specie se găsește în regiunea sahariană din Africa de Nord, din Maroc în vest până în Egipt în est. Gazele Dorcas trăiesc într-o varietate de habitate aride și semi-aride, inclusiv savană, semi-deșert și adevărat deșert. Preferă câmpiile stâncoase cu cantități mici de vegetație și evită habitatele cu suprafețe mari de dune.

reproducere

gazele Dorcas nou-născute se nasc cu blană și cu ochii deschiși și vor încerca să stea într-o oră de la naștere. În primele două săptămâni de viață, puiul zace ascuns într-o zgârietură pe pământ sau sub tufișuri, în timp ce mama pășune în apropiere. Curând după aceasta, copilul va începe să-și urmeze mama și să mănânce alimente solide. Fawns sunt complet înțărcați până la vârsta de aproximativ trei luni, iar în acest moment fawn și mama sa se alătură turmei.

Predators

Dorcas gazelles folosit pentru a avea un număr de prădători, cum ar fi ghepard, dar acestea au dispărut cea mai mare parte din zonele în care trăiesc Dorcas, și numai prădători adulți se confruntă acum este șacalul de aur. Prădătorii mai mici, cum ar fi vulpile roșii, vulpile lui Ruppell și vulturii mari, vor lua fawns, iar în zonele în care trăiesc oamenii, se știe că câinii domestici sunt precedați de aceste gazele.

conservare

această specie se confruntă cu o serie de amenințări, inclusiv vânătoarea, seceta, pierderea habitatului și degradarea din cauza creșterii Agriculturii și a pășunatului excesiv de către animale. Gazele Dorcas se găsesc în multe arii protejate și sunt protejate legal în mai multe țări în care se găsesc. Ele sunt, de asemenea, enumerate în anexa III CITES pentru Algeria și Tunisia, ceea ce înseamnă că sunt protejate în aceste țări și comerțul cu specii din aceste țări este restricționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *