Dieta alcalină: ce trebuie să știți

dieta alcalină este una dintre numeroasele diete la modă care pretinde că vă îmbunătățește sănătatea, vă ajută să pierdeți în greutate și chiar să luptați împotriva cancerului. Dar toate acestea sunt adevărate? Pentru a afla mai multe despre aceasta dieta am vorbit cu Maria Petzel, un medic Anderson senior dietetician clinic. Uite ce avea de spus.

care este dieta alcalină?

dieta alcalină se bazează pe o teorie conform căreia unele alimente determină organismul să producă acid, ceea ce este dăunător.

speranța este că, consumând anumite alimente sau consumând anumite tipuri de băuturi, puteți schimba nivelul de acid al organismului, numit și nivelul pH-ului său. Scara pH-ului măsoară cât de acid sau bazic este ceva, pe o scară de la 0 la 14. Ceva care este alcalin este la capătul de bază al scalei, sau mai mare decât 7.

există o școală de gândire că schimbarea nivelului pH-ului corpului vă poate îmbunătăți sănătatea și vă poate ajuta să pierdeți în greutate.

care este legătura dintre dieta alcalină și cancer?

unele studii au arătat că celulele canceroase prosperă în medii foarte acide – cu alte cuvinte, medii cu un pH scăzut. susținătorii dietei alcaline cred că dacă mâncați o dietă bogată în alimente alcaline (pH ridicat) și limitați alimentele acide, puteți crește nivelul pH-ului organismului (faceți corpul mai alcalin) și faceți corpul un mediu sărac pentru cancer.cu toate acestea, studiile sugereaza ca un mediu acid ajuta celulele canceroase sa creasca celulele studiate intr-un vas. Ele nu reprezintă natura complexă a modului în care se comportă tumorile în corpul uman.mai important ,nu există nici un fel alimentele pe care le consuma poate modifica nivelul pH-ului din sânge. PH-ul corpului este bine reglat. Dacă vă schimbați dieta, este posibil să vedeți modificări ale pH-ului salivei sau urinei, deoarece acestea sunt produse reziduale, dar nu există nicio modalitate de a mânca vreodată suficientă hrană alcalină care să vă afecteze sângele.

dieta alcalină este dăunătoare?

dieta alcalină întărește practic o alimentație sănătoasă bună, de modă veche. Dieta recomandă să consumați mai multe legume, fructe și să beți multă apă și să reduceți zahărul, alcoolul, carnea și alimentele procesate. Toate aceste lucruri vă vor ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea generală, să vă ajutați să pierdeți în greutate și chiar să vă reduceți riscul de cancer – doar nu din motivele susținătorilor dietei.

această dietă poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației. Inflamația este un răspuns natural la leziuni și infecții, dar prea multă inflamație – cunoscută și sub numele de inflamație cronică – poate provoca leziuni ale ADN-ului și poate duce la cancer. Așadar, consumul de alimente care reduc inflamația vă poate ajuta să reduceți riscul de cancer.

am văzut apă alcalină la magazin. Ce este și cum afectează sănătatea ta?

deși nu putem comenta anumite mărci, majoritatea așa-numitelor ape alcaline sunt doar ape minerale îmbuteliate care nu ar trebui să vă ajute și nici să vă facă rău. La fel ca mâncarea, această apă ar putea schimba nivelul pH-ului salivei sau urinei, dar nu și al sângelui.

Ce ar trebui să știe cineva care are în vedere începerea dietei alcaline?

dacă vă gândiți să începeți orice dietă, este important să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră. Trebuie să știți că modificările pe care le faceți în dieta dvs. nu vor afecta nivelul pH-ului din sânge, dar ar putea avea un efect pozitiv asupra sănătății generale.

vă recomandăm să mâncați o dietă pe bază de plante plină de legume, fructe, cereale integrale, fasole / linte, nuci și semințe și să reduceți carnea, alimentele procesate și alcoolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *