de ce vreau să fiu pustnic

fotografie de Michele tardivo pe Unsplash

nu mă înțelegeți greșit: îmi plac oamenii. Dar recent am decis că aș prefera să nu trăiesc printre ei. Vreau să fiu un pustnic.

îmi dau seama că acest lucru pare ciudat-cine nu ar vrea să aibă prieteni, să stea și să-și piardă acei prieteni? Nu am vrut întotdeauna să fiu pustnic. Crescând, am visat că voi trăi cu alți oameni în armonie, ca conducător al lor. Aș fi singur doar când aș comanda-o, și chiar și atunci ar fi eunuci în apropiere pentru a mă face să mă simt viril.

pe atunci m-am gândit să-mi întemeiez o familie, poate chiar două. Cum altfel aș fi angajat atelierul? Am visat să fiu ca regele Solomon, să mă căsătoresc cu multe soții, să dorm cu multe concubine și să feliez mulți bebeluși în două. Nici măcar nu mi-a trecut prin minte să mă izolez. Apoi, încet, în timp, mi-am dat seama că aș prefera să nu fiu în preajma altora. Apoi, rapid, în mai puțin timp, și-au dat seama că ar prefera să nu fie în jurul meu.

viața singuratică a pustnicului are avantaje. În primul rând, ca pustnic, aș putea purta orice vreau. În unele zile purtam smoching, în altele nimic, în altele chiar purtam pantofi maro cu centură neagră-în karate. Aș putea purta haine care erau pur funcționale, cum ar fi bavete, pantaloni de trening și băieți fără fund. În plus, când copiii mici s-au apropiat de ascunzătoarea mea, aș putea să mă îmbrac ca un vrăjitor și să le cer „să-l păstreze secret, să-l păstreze în siguranță.”

igiena mea personală ar fi complet sub controlul meu, detașată de convențiile sociale. Nu ar trebui să mă spăl pe dinți — aș putea să o fac doar pentru că vreau, pentru că se simte bine. Antiperspirantul ar dispărea din viața mea, permițându-mi să folosesc doar deodorant. Aș putea să-mi cresc o barbă lungă, să-mi pieptăn sprâncenele spre exterior de pe față și să încerc să scriu în Braille cu zits. Aș putea să-mi epilez tot corpul.

un pustnic poate trăi cum vrea. Nimeni nu va da buzna în camera lui și va cere să doarmă, spunând că a trecut o săptămână și cum poate fi încă treaz, este drogat sau ceva? Nimeni nu va spune poliției unde este, sau prostituatele să meargă acasă, sau șoferul ambulanței numele său real. Un pustnic este liber să facă ce vrea.

trebuie un exercițiu pustnic? Nu-nimănui nu-i pasă cât de slab și slab este corpul unui pustnic sau că el devine gâfâit în picioare după un pui de somn. Ca pustnic, aș fi propriul meu antrenor personal, iar acel antrenor ar deveni și el pustnic, lăsându-mă astfel în pace. Sezonul de costume de baie nu există pentru pustnic, el înoată în nud.

dacă aș fi un pustnic aș putea mânca ceea ce am considerat potrivit. Aș mânca cadă cu cadă cu unt de arahide. Aș mânca gheață rasă făcută din sos Worcestershire înghețat. Aș mânca baruri Luna. Fără regrete, fără mustrare — doar acea pedeapsă pe care mi-o dau. Și pedeapsa este un alt Bar Luna.

niciodată nu ar trebui să întreb ce le place altor oameni pe pizza lor. Nimeni nu ar putea sugera, după ce spun că nu-mi pasă ce e pe pizza, că vom obține pizza ciuperci. Nu vegetarieni să ia în considerare, ținându-mă de la comanda pizza iubitor de carne. Fără vegani de luat în considerare, împiedicându-mă să comand pizza cu brânză. Fără anti-antopofagi, care să mă împiedice să comand carne de om. Aș putea în sfârșit să comand ce vreau pe o pizza.

nu este doar distracție și jocuri, totuși. Pustnicii sunt persoane singure, singure. Un pustnic trebuie să fie propriul său cel mai bun prieten, și eu sunt un prieten destul de rahat. E greu să organizezi o petrecere bună. Nimeni nu curăță după tine. Vânătoarea de ouă de Paște se termină cât de repede încep.

în ciuda acestor dezavantaje, eu încă mai vreau să fiu un pustnic. Oamenii și cu mine nu ne înțelegem. Se uită mereu la mine, arătându-se spre mine sau alergând după mine pentru a-și recupera lucrurile.din păcate, anumiți factori mă împiedică să-mi ating potențialul ermetic. Oamenii încearcă mereu să vorbească cu mine, de la cămătari la lorzi ai bandelor. Din când în când oamenii îmi trimit poștă — o carte poștală, un buletin informativ, o citație.

de asemenea, este foarte dificil să găsești o baracă bună în care să trăiești. Dacă este confortabil, cineva a revendicat-o deja. Dacă nimeni nu l-a revendicat, probabil că nu are Telefon sau Internet. Nu pot trăi fără mobil și e-mail. Majoritatea peșterilor sunt ocupate de urși sau filozofi.

principalul lucru care mă împiedică să mă bucur de viața pe care o merit (una în exil complet) sunt banii. Nu pot găsi un telecommute care să mă lase să am frâu Complet peste orele mele și nu sunt calificat să lucrez la un loc de muncă care să mă facă să apar oriunde în persoană.

oamenii au multe concepții greșite despre pustnici și stilul lor de viață. Nu toți pustnicii au barbă. Mulți pustnici aleg să nu trimită antrax celor care promovează utilizarea tehnologiei, deși este o cauză nobilă. Cu toate acestea, toți pustnicii se pot bucura de singurătatea lor — și nu trebuie să o împărtășească cu nimeni.

publicat inițial în octombrie 2007 în Declarația de la UVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *