de ce Clark Gable a iubit-o pe Carole Lombard 'până în ziua în care a murit' 60 cu ani în urmă

Clark Gable a fost una dintre cele mai mari vedete ale epocii sale și un nume masiv în timpul ‘Epoca de aur’ de la Hollywood.

și-a menținut statutul de star până în ziua în care a murit pe 16 noiembrie 1960, la câteva zile după ce a terminat filmările The Misfits cu Marilyn Monroe.

Clark Gable, Vivien Leigh, pe aripile vantului
Clark Gable în rolul său cel mai iconic cu Vivien Leigh pentru filmul „pe aripile vantului”, 1939. (Getty)

de-a lungul carierei sale de actorie, Gable ar fi putut alege dintre doamnele de frunte și actrițele A – list pe care le-a jucat alături-și a făcut-o, uneori.

dar întrebați pe oricine a cunoscut steaua și vor spune că a iubit o femeie „până în ziua în care a murit”; Carole Lombard.

înrudite: Cum Clark Gable și Carole Lombard s-au îndrăgostit cu adevărat

dar tragedia i-a furat-o când viața lor ar fi trebuit să fie cea mai fericită, iar Gable a dus durerea în mormânt.

Carole Lombard și Clark Gable se pregătesc pentru un sărut de ecran într-o scenă din film, „No Man Of Her Own.”(Arhiva Bettmann)

perechea se întâlnise în 1932 când au jucat împreună în No Man of Her Own, iar Lombard era o stea în devenire.scânteile nu zburau atunci și amândoi erau căsătoriți, dar când s-au reunit la un bal de la Hollywood în 1936 și amândoi erau agenți liberi, ceva s-a schimbat.

se pare că au petrecut toată noaptea flirtând și chiar s-au dus acasă împreună, marcând începutul unei povești de dragoste de la Hollywood care i-a făcut pe fani să leșine.

Gable a fost lovit, spunând odată despre Lombard: „poți avea încredere în acea mică șurub cu viața ta sau speranțele tale sau slăbiciunile tale, iar ea nici măcar nu ar ști să se gândească să te dezamăgească.”

au fugit în 1939 și au început să se căsătorească, cumpărând o fermă din California pentru a crește animale între filmări și angajamente de la Hollywood.

actorul american Clark Gable împreună cu soția sa Carole Lombard la ferma Gables din San Louis. (Getty)

romantismul lor ar fi trebuit să fie perfect, dar în 1941 America s-a alăturat celui de-al doilea război mondial și vedete de la Hollywood precum Gable și Lombard s-au alăturat efortului de război.și în ianuarie 1942, Lombard a pornit într-o călătorie care avea să se încheie în tragedie pentru amândoi.Katharine Hepburn și Spencer Tracy ‘ s 27-year affair s-au angajat într-un turneu de obligațiuni de război în jurul SUA și au strâns milioane pentru efort, cu planuri de a se întoarce acasă la Gable pe 15 ianuarie.

dar Lombard s-a îmbarcat TWA Flight 3, Un avion comercial, în speranța de a ajunge acasă la el mai devreme, o mișcare care i-a pecetluit soarta.

Clark Gable (1901-1960) fiind intervievat cu a treia soție Carole Lombard (1908-1942) imediat după căsătoria lor. (Getty)

ceea ce a urmat a fost „misterul zborului 3” și, deși nu este clar ce anume a mers prost, aeronava a zburat direct în partea muntelui Potosi din Las Vegas.

accidentul a ucis toți cei 22 de pasageri, inclusiv Lombard, iar știrile au ajuns repede la Gable, care a fost devastat.

s-a repezit la Las Vegas „sperând la un miracol”, dar nu a găsit unul.

în schimb, el a recuperat trupul soției sale după ce a urcat pe vârful de 2.300 de metri pentru a găsi epava, însă oficialii l-au oprit la fața locului.

au găsit cadavrul lui Lombard printre multe altele chiar în față.

actriță americană de film Carole Lombard (1908 – 1942). (Getty)

„Search and rescue a găsit o agrafă de păr pe care Gable i-a dat-o de Crăciun, cu câteva fire de păr blond încă atașate”, a declarat Michelle Morgan, autoarea Carole Lombard: Twentieth-Century Star, pentru Daily Express.

a fost înmormântată într-un cimitir de lângă casa ei și a lui Gable, în timp ce soțul ei văduv a căzut în disperare.

înrudite: Povestea adevărată a celor mai mari două romanțe ale lui Audrey Hepburn

într-o singură lună a slăbit aproape 10 kilograme, dar a insistat să se întoarcă la cariera sa de actorie chiar și în timp ce se lupta cu durerea de inimă.

„nu a fost niciodată la fel”, a scris actrița americană Esther Williams. „Fusese devastat de moartea lui Carole.”

Mai târziu, s-a alăturat Corpului Aerian al Armatei și ” le-a spus prietenilor că nu-i pasă dacă trăiește sau moare.”

Clark Gable cu viitoarea sa soție Carole Lombard (1908 – 1942) în „No Man of Her Own”. (Getty)

deși Gable ar continua să supraviețuiască războiului și să-și continue cariera de film, chiar recăsătorindu-se, impactul morții lui Lombard nu a părăsit niciodată Steaua.

a murit la vârsta de 59 de ani la 16 noiembrie 1960 în urma unui atac de cord și a fost înmormântat în același cimitir din California ca Lombard, pus să se odihnească lângă ea la aproape 20 de ani de la moartea ei tragică.

moartea lor a fost separată de aproape două decenii, dar Gable „a iubit-o până în ziua în care a murit”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *