curcanul nu avea să fie niciodată pasărea națională a sua – aici' s adevărul din spatele lore-ului de Ziua Recunoștinței

să vorbim despre Turcia.
Wikimedia Commons

după cum spune povestea, când a venit timpul să aleagă o pasăre națională care să reprezinte Statele Unite ale Americii, Benjamin Franklin, om de stat și om de știință, avea un favorit neașteptat.

el a fost înrădăcinare pentru curcan.

aceasta este una dintre acele povești istorice care sună adevărat. Ideea bătrânului Franklin care se ceartă cu colegii săi fondatori despre păsări este destul de amuzantă. La fel și imaginându-vă cât de ciudată ar arăta iconografia Americană dacă ați înlocui vulturul cu un curcan.

cu toate acestea, la fel ca multe anecdote istorice ciudate și pline de umor, se dovedește că această poveste nu este cu adevărat adevărată. De fapt, după cum puteți vedea pe GreatSeal.com, propunerea de design a lui Franklin pentru Marele Sigiliu nici măcar nu menționează nicio creatură cu pene. Propunerea sa a prezentat de fapt o scenă din Exodus.cu toate acestea, așa cum a scris Jimmy Stamp pentru revista Smithsonian, acest mit are licăriri de adevăr.legenda despre propunerea Națională a lui Franklin a apărut probabil din scrisoarea sa din 1784 către fiica sa, scrisă la un an și jumătate după adoptarea Marelui Sigiliu.

în nota sa, el susține că vulturul de pe sigiliu arată ca un curcan. Partea din scrisoare în care se reflectă asupra inadecvării vulturului este adesea scoasă din context:

„Din partea mea, mi-aș dori ca vulturul pleșuv să nu fi fost ales reprezentantul țării noastre. Este o pasăre cu un caracter moral rău. Nu-și primește viața cinstit… Sunt pe acest cont nu nemulțumit de faptul că cifra nu este cunoscut ca un vultur pleșuv, dar arata mai mult ca un curcan.

„pentru Adevăr, curcanul este în comparație cu o pasăre mult mai respectabilă și cu adevărat originară din America … el este în plus, deși puțin zadarnic& prost, o pasăre curajoasă și nu ar ezita să atace un Grenadier al Gărzilor britanice care ar trebui să presupună să-și invadeze curtea fermei cu o haină roșie.”Deci, în timp ce Franklin ar fi putut avea înclinații pro-Turcia, ideea că el a presat pentru ca pasărea wattled, fără zbor să devină simbolul nostru național este pur și simplu neadevărată.

dar, de dragul politeții și al Zilei Turciei, luați în considerare reținerea corectării rudelor dvs. dacă aduc acest mit la Cina de Ziua Recunoștinței — nu doriți să începeți o luptă.

Acum urmăriți: videoclipuri populare de la Insider Inc.

Acum urmăriți: videoclipuri populare de la Insider Inc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *