Cum se instalează un canal de scurgere francez: un ghid pas cu pas

urmați acești șase pași pentru a construi un canal de scurgere francez:

localizați orice conducte subterane și linii de utilități

Pasul 1-Înainte de a începe să săpați șanțul, veți dori să știți unde există conducte subterane și linii de utilități, astfel încât să le puteți evita în timpul procesului de instalare. Verificați codurile de construcție din zona dvs. sau cereți unui oficial al orașului să vină la proprietatea dvs. și să marcați locațiile sau zonele pe care ar trebui să le evitați.

Localizați zona cu probleme

Pasul 2 – Localizați zona (sau zonele) în care apa tinde să se adune în afara casei dvs. Acestea sunt zonele în care apa va trebui să fie îndreptată departe. Dacă nu sunteți sigur unde sunt zonele cu probleme, faceți o plimbare în jurul casei dvs. după o ploaie torențială și căutați semne evidente de probleme.

planificați traseul șanțului

Pasul 3 – Găsiți o locație către care să direcționați apa. Canalele de scurgere sau șanțurile sunt ideale și asigurați-vă că apa nu ajunge pe proprietatea vecinului. De asemenea, este mai bine să alegeți un punct mai mic decât casa dvs., dacă este posibil, astfel încât să puteți utiliza gravitația în avantajul dvs. Folosiți vopsea de amenajare a teritoriului pentru a trasa traseul șanțului dvs. din zona problemei până la punctul final.

creați o pantă

Pasul 4 – pentru a scurge eficient apa departe de casa dvs., veți avea nevoie de o pantă descendentă. Dacă calea pe care ați trasat-o pentru șanțul dvs. nu are o pantă naturală, va trebui să creați una. Pentru a face acest lucru, ciocanul mizează în pământ în locația în care doriți ca șanțul dvs. să înceapă și să se termine.

legați un șir între cele două mize, asigurându-vă că este bine și strâns. Agățați un nivel de linie pe șir și efectuați ajustări până când șirul este la nivel. Folosiți un creion pentru a marca locația șirului pe miză la punctul final.

pentru cele mai bune rezultate, veți avea nevoie de o pantă de 1 inch pentru fiecare 100 de picioare de lungime. Măsurați distanța dintre mize și glisați șirul în jos pe a doua miză la distanța corespunzătoare. De exemplu, dacă distanța dintre mize este de 50 de picioare, mutați șirul în jos de un centimetru pe a doua miză. În cazul în care este de 25 de picioare muta șirul în jos centimetric, și așa mai departe.

creați un șanț

Pasul 5 – săpați un șanț între cele două mize, faceți-l de 6 inci lățime și 24 inci adâncime de la șir până la fundul șanțului. Măsurați adâncimea în timp ce mergeți pentru a vă asigura că aveți panta corectă. Aliniați șanțul cu 2 inci de pietriș.

așezați conducta

Pasul 6 – Alegeți unul dintre cele două tipuri de țevi: PVC cu găuri predrilled sau țeavă de scurgere flexibilă tăiată cu fante. PVC-ul va dura mai mult și poate fi ușor curățat cu presiune sau șarpe de instalator dacă întâlniți o înfundare. Țeavă flexibilă, cu toate acestea, este mai puțin costisitoare și, în general, mai ușor de a lucra cu.

așezați conductele la alegere deasupra pietrișului și așezați țesătura de amenajare deasupra. Acest lucru va împiedica pătrunderea murdăriei și a resturilor în conductă și înfundarea acesteia. Umpleți șanțul cu mai mult pietriș până când există doar 2 inci între pietriș și partea superioară a șanțului. Folosiți murdăria și gazonul care au fost săpate din pământ pentru a acoperi șanțul și a aplatiza partea superioară cu tamper de mână.

Urmăriți videoclipul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *