cum să tratezi un nas prea gras

Iată o privire la 15 remedii pentru a scăpa de un nas gras:

folosiți machiaj specific tipului dvs. de piele

când faceți cumpărături pentru fond de ten și alte produse cosmetice, alegeți machiaj specific tipului dvs. de piele, care este gras. Aceste produse cosmetice sunt de obicei fără ulei și nu vor înfunda porii.

utilizarea unui tip greșit de machiaj, cum ar fi produsele pentru piele combinată sau uscată, ar putea crește producția de ulei, agravând un nas deja strălucitor.

spălați-vă fața cel puțin de două ori pe zi

dezvoltați o rutină de spălare a feței dimineața și înainte de culcare pentru a îndepărta machiajul, murdăria și excesul de uleiuri din nas. Folosiți o spălare delicată a feței și apă caldă.

utilizați o cremă hidratantă

după spălarea feței, aplicați o cremă hidratantă fără ulei. Acest lucru vă menține nasul hidratat în timp ce echilibrați uleiul de pe piele. Căutați în mod special hidratante care conțin un ingredient absorbant de ulei, cum ar fi fulgi de ovăz.

exfoliază-ți fața

exfolierea îndepărtează celulele moarte ale pielii, permițând produselor de îngrijire a pielii să pătrundă în piele. O acumulare de celule moarte ale pielii pe nas poate provoca uscarea. Glandele sebacee cresc producția de ulei pentru a compensa lipsa de hidratare.

utilizați un primer fără ulei

Primer este o cremă sau gel care creează o bază netedă pentru machiaj. De asemenea, ajută la absorbția excesului de ulei pe nas și piele, precum și la minimizarea aspectului porilor. Alegeți un grund fără ulei care nu adaugă ulei suplimentar pe față.

magazin pentru grunduri fără ulei on-line.

aplicați matifianți de ulei

un matifiant de ulei poate estompa un ten natural strălucitor. Aplicați acest produs înainte de a aplica hidratant și fond de ten. Absoarbe excesul de ulei, rezultând un finisaj mat.

magazin pentru mattifiers ulei on-line.

controlați acneea cu acid salicilic

pielea grasă și acneea merg mână în mână. Acidul salicilic ar putea fi cea mai bună apărare — nu numai pentru îmbunătățirea petelor de acnee, ci și pentru reducerea nasului uleios. Acest ingredient este în multe spălări faciale și creme pentru acnee. Poate exfolia pielea, desfunda porii și poate elimina excesul de sebum.

folosiți foi cu ulei

purtați foi cu ulei și tamponați-vă nasul pe tot parcursul zilei pentru a controla producția de ulei. Foile sunt acoperite cu o pulbere care absoarbe excesul de sebum.

magazin pentru ulei-blotting foi on-line.

căutați protecție solară noncomedogenă

protecția solară vă protejează pielea de deteriorarea soarelui și reduce riscul de cancer, dar unele produse de protecție solară conțin și uleiuri. Aceste produse pot înfunda porii și pot adăuga ulei în nas. Căutați Protecții solare noncomedogene, care nu vă vor înfunda porii.

magazin pentru protecție solară noncomedogenic on-line.

nu uitați tonerul

rutina dvs. de îngrijire a pielii nu ar trebui să includă doar un demachiant și o cremă hidratantă blândă, ci ar trebui să utilizați și un toner fără alcool pentru a vă face porii nasului să pară mai mici. Această soluție temporară poate reduce producția de petrol.

încercați o mască de lut

adăugați o mască de lut la rutina de îngrijire a pielii de câteva ori pe săptămână. Aceste măști includ ingrediente precum bentonita și acidul salicilic care extrag uleiuri din porii tăi.

magazin pentru măști de lut on-line.

curățați-vă fața cu un săpun delicat

utilizați săpun delicat atunci când vă curățați fața. Săpunurile cu ingrediente și parfumuri dure vă pot usca pielea, provocând o supraproducție de sebum.

Urmăriți-vă dieta

dieta dvs. vă poate afecta pielea mai mult decât vă dați seama, mai ales dacă vă plac alimentele picante. Aceste feluri de mâncare determină dilatarea vaselor de sânge și declanșarea transpirației, crescând aspectul unui nas strălucitor și uleios. Limitați consumul de alimente picante la o dată pe săptămână.

rămâneți hidratat

menținerea pielii hidratate poate combate, de asemenea, producția excesivă de sebum. Când pielea este uscată, glandele compensează producând mai mult ulei. Bea multă apă și pulverizează-ți pielea cu apă de grund pentru a combate uscăciunea.

magazin pentru apă grund on-line.

încercați o mască de miere

mierea are proprietăți antibacteriene și antiseptice care pot ajuta la eliminarea acneei și la controlul producției de ulei. Masează miere naturală, crudă în nas. Lăsați mierea să stea pe nas timp de 10 minute și apoi clătiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *