ConnecTeen

autor: August Clarke

îndepărtarea de cineva pe care îl cunoașteți de mult timp poate fi foarte dificilă, dar uneori este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru bunăstarea noastră emoțională. Pe măsură ce viața continuă, lucrurile se schimbă și oamenii o fac și ei. Oricât de greu ar fi, încercarea de a merge mai departe pe măsură ce viața ne poartă într-o nouă direcție este ocazional necesară.

punerea efortului într-o relație atunci când cealaltă persoană nu pare să fie reciprocă este epuizantă mental și emoțional. Dacă simți vreodată că oferi o parte din sănătatea ta mentală doar pentru a încerca să faci o relație să funcționeze, poate fi timpul să reevaluezi. Acceptarea adevărului este ceva extrem de dificil de făcut, dar merită în cele din urmă.

asta am învățat când am făcut tranziția de la liceu la liceu. În câteva săptămâni, mi-a devenit destul de clar că unul dintre cei mai vechi prieteni ai mei și cu mine ne îndepărtam unul de celălalt. Amândoi am fost extrem de încântați să participăm la o nouă școală. La început, nu mi-a trecut prin cap că atunci când a spus că vrea să „înceapă proaspăt”, asta însemna să-i lase în urmă pe toți vechii ei prieteni, inclusiv pe mine.

mi – a fost frică să navighez într – un nou mediu social fără cea mai veche prietenă de partea mea și-la început-când am observat-o dezvoltând un nou grup de prieteni care nu mă implica, am rezistat. Am fost hotărâtă să nu văd adevărul, chiar și atunci când ea ar inventa scuze despre motivul pentru care nu putea să stea cu mine și a încetat în mod intenționat să mă invite la lucruri. M-am simțit ca și cum ar trebui să acționez diferit în jurul ei și al grupului ei social decât obișnuiam când eram apropiați și am început să mă prezint în moduri care erau complet în contradicție cu cine sunt, dar care m-am gândit că ar putea să-i placă.

în cele din urmă, toate eforturile mele s-au dovedit a fi zadarnice.

mi-a luat mult timp să accept că încercările mele de a rezista schimbărilor care au loc în viața mea și în grupul meu social au fost sortite eșecului de la început. Cu toții am auzit-o înainte, dar este adevărat totuși: menținerea unei relații este un loc de muncă de două persoane și, dacă o persoană nu este dispusă să depună efort, este obligată să se destrame. A face alegerea de a vă îndepărta de o veche prietenie este unul dintre cele mai grele lucruri pe care le poate face o persoană, dar atunci când costul menținerii unei relații depășește beneficiile, este important să ne îngrijim mai întâi de noi înșine.

cu toții am auzit-o înainte, dar este adevărat totuși: menținerea unei relații este o slujbă de două persoane și, dacă o persoană nu este dispusă să depună efortul, este obligată să se destrame.

De când am ales să mă îndepărtez de vechiul meu prieten și să socializez cu oameni noi, am fost mult mai fericit și mulțumit de mine. Schimbarea și adaptarea constantă a personalității mele pentru a potoli o altă persoană a fost o scurgere majoră a încrederii și stimei mele de sine. În cele din urmă, schimbarea concentrării mele către oameni care sunt dispuși să mă accepte așa cum sunt a fost cea mai bună alegere pe care aș fi putut să o fac pentru mine și regret doar cât mi-a luat să realizez acest lucru.

nu ar trebui să simți niciodată că trebuie să sacrifici o bucată din identitatea ta pentru a rămâne prieten cu o altă persoană. Adevărul este că este în regulă – natural, chiar – ca valorile și personalitatea noastră să se schimbe odată cu anii. Unii prieteni vor fi acolo pentru totdeauna, iar unii vor fi acolo doar pentru o perioadă scurtă de timp în viața noastră. Pierderea unui prieten se simte ca un bummer total atunci când se întâmplă, dar, de cele mai multe ori, se formează pentru a fi cel mai bun. Este important să vă mențineți o minte deschisă și să vă asigurați că nu vă limitați prin a vă transfera toată valoarea de sine și fericirea pe o singură persoană. Îți promit că există o mulțime de oameni acolo care ar plăcea să se împrietenească cu tine, chiar dacă s-ar putea să nu pară așa la început.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *