Clive Davis

această secțiune are nevoie de citări suplimentare pentru verificare. Vă rugăm să ajutați la îmbunătățirea acestui articol adăugând citări la surse de încredere. Materialul nesursat poate fi contestat și eliminat. (Mai 2019) (Aflați cum și când să eliminați acest mesaj șablon)

Columbia/CBS Records yearsEdit

Davis a practicat avocatura într-o firmă mică din New York, apoi a trecut la firma Rosenman, Colin, Kaye, Petschek și Freund doi ani mai târziu, unde partenerul Ralph Colin a avut CBS ca client. Davis a fost ulterior angajat de un fost coleg la firmă, Harvey Schein, pentru a deveni consilier asistent al filialei CBS Columbia Records la vârsta de 28 de ani și apoi consilier general în anul următor.ca parte a unei reorganizări a Columbia Records Group, președintele grupului Goddard Lieberson l-a numit pe Davis vicepreședinte administrativ și director general în 1965. În 1966, CBS a format Columbia-CBS Group care a reorganizat operațiunile de muzică înregistrate ale CBS în CBS Records, Davis conducând noua unitate. În anul următor, Davis a fost numit președinte și a devenit interesat de cea mai nouă generație de folk rock and rock and roll. Una dintre primele sale autografe pop a fost muzicianul britanic folk-rock Donovan, care s-a bucurat de o serie de single-uri și albume de succes lansate în SUA pe casa de discuri Epic Records. În același an, Davis l-a angajat pe artistul de înregistrare Tony Orlando, în vârstă de 23 de ani, ca director general al Filialei Columbia publishing April-Blackwood Music, care a devenit vicepreședinte al Columbia/CBS Music și a semnat Barry Manilow în 1969.

în iunie 1967, la îndemnul prietenului și asociatului său de afaceri Lou Adler, Davis a participat la Festivalul Pop Monterey. El a semnat imediat Janis Joplin cu Big Brother și holdingul, iar Columbia a continuat să semneze Laura Nyro, steagul Electric, Santana, frații Chambers, Bruce Springsteen, Chicago, Billy Joel, Blood, Sweat & lacrimi, Loggins & Messina, Aerosmith și Pink Floyd (pentru drepturile de a-și elibera materialul în afara Europei). Compania, care anterior evitase muzica rock (puținele sale acte rock anterioare Președinției Davis includeau Dion DiMucci, Byrds, Simon & Garfunkel, și Paul Revere și Raiders), și-a dublat cota de piață în trei ani.una dintre cele mai de succes înregistrări lansate în timpul mandatului lui Davis La Columbia a fost Lynn Anderson’ s Rose Garden, la sfârșitul anului 1970. Davis a fost cel care a insistat ca „Rose Garden” să fie următorul single al cântăreței country. Cântecul a ajuns la nr.1 din 16 țări din întreaga lume și a rămas cel mai bine vândut album al unei artiste de țară timp de 27 de ani.

în 1972, Davis a semnat Earth, Wind& foc la Columbia Records. Una dintre cele mai recunoscute realizări ale sale a fost semnarea grupului Boston Aerosmith la Columbia Records la începutul anilor 1970 la Max ‘ s Kansas City din New York. Realizarea a fost menționată în piesa Aerosmith din 1979 „No Surprize”, unde Steven Tyler cântă: „Bătrânul Clive Davis a spus că ne va face cu siguranță o stea, te voi face o stea, așa cum ești.”Începând cu 30 decembrie 1978, Bob Weir din The Grateful Dead a schimbat ocazional versurile standardului mort” Jack Straw „în concert de la” obișnuiam să cântăm pentru silver, acum cântăm pentru viață”, la ” obișnuiam să cântăm pentru acid, acum cântăm pentru Clive.”Una dintre ultimele trupe pe care Davis a încercat să le semneze cu Columbia Records a fost trupa de proto-punk Death. Potrivit documentarului lor, el a fost singura persoană interesată de o trupă neagră care făcea muzică rock, dar le-a cerut să-și schimbe numele. Au refuzat, deoarece numele era o reflectare a unui eveniment personal. Contractul s-a dizolvat, iar trupa și-a lansat albumul pe o altă etichetă 35 de ani mai târziu.

Arista yearsEdit

această secțiune are nevoie de citări suplimentare pentru verificare. Vă rugăm să ajutați la îmbunătățirea acestui articol adăugând citări la surse de încredere. Materialul nesursat poate fi contestat și eliminat. (August 2019) (Aflați cum și când să eliminați acest mesaj șablon)

după ce Davis a fost concediat de la CBS Records în 1973 pentru că ar fi folosit fondurile companiei pentru a finanța Bar mitzvah-ul fiului său, Columbia Pictures l-a angajat apoi să fie consultant pentru Casa de discuri Bell Records a companiei. Davis și-a luat timp să-și scrie memoriile și apoi a fondat Arista Records în 1974. Compania a fost numită după societatea de onoare a școlii secundare din New York, din care Davis era membru.

la Arista, Davis l-a semnat pe Barry Manilow, urmat de Aretha Franklin, Dionne Warwick, Patti Smith, Westlife, Al Jourgensen, Haiducii, Eric Carmen, The Bay City Rollers, Expo-uri XV, Taylor Dayne, Ace Of Base, the right Profile, Air Supply, Ray Parker, Jr.și Raydio, și Alicia Keys, și l-a adus pe Carly Simon, Grateful Dead, The Kinks, Jermaine Stewart, Gil Scott-Heron (pe al cărui episod din TV One ‘ S Unsung Davis) și Lou Reed la etichetă. El a fondat Arista Nashville, care a devenit casa lui Alan Jackson, Brooks & Dunn, Pam Tillis și Brad Paisley. Davis a fondat LaFace Records cu L. A. Reid și Babyface. LaFace a devenit ulterior casa TLC, Usher, Outkast, Pink și Toni Braxton. El a fondat Bad Boy Records cu Sean” Puffy ” Combs și a devenit casa notorii B. I. G., Combs, Mase, 112 și Faith Evans, deși Davis va admite mai târziu că nu a înțeles niciodată muzica rap. În 1998, Davis a semnat LFO de la succesul European. LFO a ocupat locul 3 cu „Summer Girls” în 1999 și a continuat succesul multiplatinum.Davis a fost informată despre fiica lui Cissy Houston, Whitney Houston, după ce i-a văzut pe Houstons cântând într-un club de noapte din New York. Impresionat de ceea ce a auzit, Davis a semnat-o cu Arista. Houston a devenit unul dintre cei mai vânduți artiști din istoria muzicii sub îndrumarea lui Davis la Arista.

J Records, RCA, Sony yearsEdit

Davis a părăsit Arista în 2000 și a început J Records, o etichetă independentă cu sprijin financiar din partea părintelui Arista Bertelsmann Music Group, numită cu inițiala mijlocie a lui Davis și a celor patru copii ai săi. BMG va cumpăra o participație majoritară la J Records în 2002, iar Davis va deveni președinte și CEO al celor mai mari RCA Music Group.

succesul continuu al lui Davis în spargerea noilor artiști a fost recunoscut de industria muzicală A&R site HitQuarters când Executivul a fost numit „world’ s No.1 A&R din 2001” pe baza datelor grafice la nivel mondial pentru acel an.în 2004, BMG a fuzionat cu Sony Music Entertainment pentru a forma Sony BMG. Cu activele fostului CBS Records (redenumit Sony Music Entertainment în 1991) acum sub proprietatea Sony, joint-venture-ul ar însemna o întoarcere pentru Davis la fostul său angajator. Davis a rămas cu RCA Label Group până în 2008, când a fost numit chief creative officer pentru Sony BMG.Davis a fost ridicat la funcția de Chief Creative Officer al Sony Music Entertainment, titlu pe care îl deține în prezent, ca parte a unei restructurări corporative când Sony BMG a devenit Sony Music Entertainment la sfârșitul anului 2008, când BMG și-a vândut acțiunile către Sony. Arista Records și J Records, ambele fondate de Davis, au fost dizolvate în octombrie 2011 prin restructurarea RCA Records. Toți artiștii de sub aceste etichete au fost mutați la RCA Records.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *